Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Imatge promocional de la proposta.
Imatge promocional de la proposta.

Dimecres 20 de juliol de 2022

Conferència/Xerrada

Vespres amb Història: “Sabadello. La vila medieval de Sabadell del segle XI al XVIII: l’aportació de l’arqueologia urbana al seu coneixement històric”

A càrrec de l’arqueòleg Jordi Roig.

Aforament limitat. Inscripcions a http://centreestudiscastellar.cat/

L’arqueòleg Jordi Roig serà l’encarregat de dur a terme una xerrada en què s’analitzaran les troballes resultants de les intervencions arqueològiques que s’han dut a terme al municipi veí de Sabadell els darrers trenta anys, així com el seu significat.

I és que la cinquantena d’excavacions realitzades durant aquest temps han aportat un volum important de dades i informació valuosa per a l’estudi i el coneixement de la vila medieval i moderna. Així, tant l’arqueologia com les fonts textuals han constatat amb força evidència l’origen medieval de Sabadell com a vila de mercat al s. XI, sense precedents anteriors i amb un caràcter marcadament agrícola. Els dos segles posteriors s’anirà desenvolupant fins a esdevenir una vila plenament estructurada i consolidada el segle XIV. Precisament en aquesta centúria, entre els anys 1340 i 1370, la vila coneguda com Sabadello és una vila fortificada de certa entitat. Més endavant, a partir de mitjan del segle XVI i durant tot el XVII, experimenta una forta transformació i un canvi rellevant en la seva configuració i estructura urbana, amb la desaparició progressiva de sistemes defensius i amb la instal·lació i proliferació de tallers i àrees artesanes en zones perifèriques que van constituir veritables barris. Unes activitats artesanes que aniran desapareixent entrat el segle XIX amb la industrialització i l’aparició dels primers vapors a la vila al voltant de 1840.

Si voleu saber més sobre aquest tema tan interessant i proper, no us perdeu aquesta xerrada feta pel que ha estat director de bona part de les intervencions arqueològiques dels darrers anys a Sabadell.

 

Horari | 19:30

Destinataris | Públic general

Organitza | Centre d'Estudis de Castellar - Arxiu d'Història

Programa | Nits d'Estiu 2022 i vespres amb Història

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40