Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Cartell de la pel·lícula
Cartell de la pel·lícula

Divendres 7 de maig de 2010

Cinema

Recursos humanos

Fitxa tècnica

Títol original: Ressources Humaines

Any: 1999

País: França

Gènere: Drama

Durada: 100 minuts

Versió original subtitulada

Director: Laurent Cantet

Repartiment: Jalil Lespert, Jean-Claude Vallod, Chantal Barré, Veronique de Pandelaère, Michel Begnez, Lucien Longueville, Danielle Mélador, Pascal Sémard

Frank, 22 anys, estudiant d’una important Escola d'Empresarials a París, torna a casa i comença unes pràctiques al departament de recursos humans de la fàbrica on el seu pare treballa des de fa 30 anys. Segur de si mateix i il·lusionat, es creu capaç de dur a bon port les negociacions sobre la reducció de la jornada laboral. Posa molt entusiasme en la tasca, fins que descobreix que la seva feina serveix de tapadora a un pla de reestructuració que preveu l'acomiadament de dotze persones, inclòs el seu pare. Frank trenca amb la direcció i informa dels seus descobriments els sindicats, que llavors convoquen una vaga. Vol que el seu pare s'impliqui en aquesta lluita, però aquest, que només pensa en l'èxit social del seu fill, rebutja unir-se al moviment. La confrontació violenta que segueix permetrà aclarir la seva relació.

Pel·lícula de temàtica proletària en la qual únicament Jalil Lespert, que interpreta el paper de Frank, és actor professional. La resta són actors aficionats escollits en les oficines de treball en funció de la categoria socioprofessional dels personatges que havien d’encarnar. Laurent Cantet repeteix presència al BRAM! per segon any consecutiu (l’any passat es va projectar La clase).

Recursos humanos va guanyar, entre d’altres guardons, el Premi César del Cinema Francès a la millor Opera Prima.

Horari | 22:30

Destinataris | Públic general

Organitza | Comissió BRAM!

Programa | BRAM! Mostra de Cinema. Edició 2010 i una mirada al cinema francès

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40