Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Agenda

Dissabte 5 d'octubre

Música

Concert coral: "Milions de cascavells"

Amb el Cor d’Ivori de Tarragona i el Cor de la Nit de Castellar del Vallès.

Entrada gratuïta amb reserva prèvia al web www.auditoricastellar.cat.

El Petit Príncep és l’obra més coneguda d’Antoine de Saint-Exupéry. Publicat el 1943 a Nova York, és un  conte poètic i filosòfic sota l’aparença d’un conte per a nens. 

La història narra la trobada entre un nen i un aviador, els diàlegs que tenen i com aquests fan replantejar la vida a l’adult. El llibre està il·lustrat amb dibuixos del mateix autor, que formen part de la  narració i que són tant o més coneguts que el conte. Cada capítol relata una trobada del petit príncep que resta perplex pel que fa al  comportament absurd de les «persones grans». Cadascuna d’aquestes trobades pot ser llegida com una al·legoria.  

El llenguatge, senzill i desposseït, destinat a ser comprès pels nens,  és en realitat per al narrador el vehicle privilegiat d’una concepció  simbòlica de la vida. Les aquarel·les, que formen part del text  participen d’aquesta puresa del llenguatge: nuesa i profunditat són  les qualitats mestres de l’obra.  

S’hi pot llegir una invitació de l’autor a trobar el nen en si mateix, ja que «totes les persones grans han estat al principi nens. (Però  poques se’n recorden)». 

El narrador és un aviador que, de resultes d’una avaria de motor, ha  hagut d’aterrar al desert del Sàhara i ha de mirar de reparar tot sol el seu avió. L’endemà del seu aterratge forçat, una petita veu desperta l’aviador i li demana: «Si us plau… dibuixa’m un xai!». Era el Petit Príncep. Perplex per aquesta inversemblant aparició, l’aviador  comença sentint curiositat per la procedència d’aquesta criatura, però  a mesura que el va coneixent es desentén de la  seva avaria i va creixent envers ell un lligam d’amistat i estima.  

Dia rere dia, el Petit Príncep va revelant la seva història a l’aviador:  l’episodi de la vida a l’asteroide B 612 («no gaire més gran que una  casa»); el drama dels baobabs i els volcans; l’excepcional naixement d’una rosa orgullosa, presumida i exigent que el fa descobrir l’amor i  el dolor i, finalment, l’expedició per explorar altres asteroides a la  recerca d’amics fins arribar a la Terra.  

L’obra ha estat un èxit editorial, ha estat traduïda a més de cent vuitanta llengües i dialectes (essent la quarta obra amb més versions del món). Fenomen d’edició, fenomen internacional, fenomen cultural, El Petit  Príncep és universal.  

En aquest concert, el Cor d’Ivori de Tarragona i El cor de la nit de Castellar del Vallès, seran els nostres petits prínceps acompanyats amb les veus de components del Cor In Crescendo i la formació Eternity. La veu que ens explica el conte serà la de Joyce Suárez. Al piano Eduard Pàmies, a la flauta travessera i cajón Àlex Morillo i dirigit per Silvia Virgili.

Aquest concert en forma de cantata, és el retrobament de corals germanes, de veus amigues, de projectes compartits, és la posada en escena d’un somni, el de poder pujar una vegada més, a l’escenari de la vida en forma de cançons.

Gràcies per estar aquí, desitgem que el Petit Príncep us acaroni el cor, que les nostres veus us siguin casa i que el batec d’aquests cors us facin sentir el so de milions de cascavells.

Horari | Dues sessions: 17.30 h i 18.30 h

Destinataris | Públic general

Organitza | Espaiart

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador















Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40