Per tal que la dieta sigui equilibrada, variada i suficient, la freqüència i la quantitat han de ser:
Làctics: 3 racions/ dia . 1 ració = 1 tassa de llet o 2 iogurts o 3 petit suïsse o 30 gr de formatge.500 c.c. de llet com a mínim.
Arròs i pastes: 3-4 racions/setmana 50 gr. (aprox.)
Patates: 3-4 racions/setmana 80-100 gr. (aprox.)
Fruita: 2-3 peces/ dia 80gr (aprox.)
Peix: 3-4 racions/ setmana 100-120 gr.
Llegums: 2-3 racions/ setmana 50 gr. en cru (aprox.)
Ous: 2 a la setmana
Carn: 3-4 racions/ setmana 70-80 gr. (aprox.)
Verdures i hortalisses: 2 racions/ dia 1crua i 1 cuita 150 gr.
Pa: 2-3 racions/ dia 50-60 gr. (aprox.)
Aspectes a tenir en compte:
La dieta del nen ha de ser: atractiva, variada, saborosa i rica en colors.
Conducta a taula:
a El nen ha de seure a taula amb la família, si és possible
b No veure la televisió.
Participació del nen en la compra i en l'elaboració dels àpats.
Els horaris han de ser regulars, no us salteu els àpats ni deixeu picar entre hores.
Els aliments no s'han de fer servir com a premi o càstig.
Ajuntament de Castellar del Vallès
Àrea Bàsica de Salut- Castellar del Vallès
Realitzat per:
Rosa Turull, Pediatra
Isabel Martínez, Metgessa
Joana Naranjo, Infermera
Anna Mont, Infermera
Totes són professionals de l'Àrea Bàsica de Salut de Castellar del Vallès