Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Aprendre

Imatge de l'Escola El Sol i la Lluna
Imatge de l'Escola El Sol i la Lluna

El carrers Retir i Bassetes es tancaran al trànsit per facilitar la circulació a peu dels alumnes de l’escola El Sol i la Lluna

Dimecres 28 de juliol de 2010

L’accés de vehicles es restringirà en aquestes vies durant les entrades i sortides d’alumnes del centre

Coincidint amb l’inici del curs escolar 2010-2011, els carrers del Retir i de les Bassetes es tancaran al trànsit de vehicles durant els horaris d’entrada i sortida de l’escola El Sol i la Lluna. Aquesta és una de les mesures previstes en la posada en marxa del camí escolar del centre, que el proper 7 de setembre estrena nova ubicació amb accés únic pel carrer de les Bassetes.

La pacificació del trànsit rodat a l’entorn de l’escola es durà a terme mitjançant la instal·lació d’una pilona retràctil al carrer del Retir, just al davant de l’església de Sant Esteve de Castellar. Aquesta pilona estarà apujada durant el curs escolar, de dilluns a divendres no festius de 08.15 a 09.15 h, de 12.15 a 12.45 h, de 14.45 a 15.15 h i de 16:15 a 17.15 h.

L’Ajuntament es posarà en contacte properament amb els veïns que disposin d’aparcament privat als carrers Retir, Calvari i Bassetes per tal de facilitar-los un comandament que garanteixi l’accés als seus respectius pàrquings.

Durant l’horari de restricció del trànsit rodat, els cotxes que ja estiguin aparcats en aquestes vies podran sortir pel carrer de les Bassetes, a la cruïlla amb el carrer Major. Tanmateix, l’Ajuntament recomana que s’eviti utilitzar aquesta sortida en els moments de major afluència d’alumnes als carrers del Retir i les Bassetes, que són de prioritat per a vianants.

El camí escolar de l’escola El Sol i la Lluna, confeccionat per l’Ajuntament en col·laboració amb la direcció i l’AMPA del centre, “té per objectiu promoure que els alumnes es desplacin a peu, amb o sense l’acompanyament d’un adult”, explica el regidor de Transport i Mobilitat, Jordi Carcolé. D’aquesta manera, “es pretén aconseguir que la mobilitat sigui més fluïda i segura i, al mateix temps, reduir la contaminació atmosfèrica i acústica”.

A banda de l’adequació dels carrers del Retir i les Bassetes com a vies de circulació preferent per als infants, l’Ajuntament senyalitzarà les voreres dels carrers del voltant de l’escola amb el distintiu del camí escolar utilitzat també per a l’escola Emili Carles-Tolrà. A més, s’instal·laran senyalitzacions verticals per indicar el recorregut del camí escolar.

Una altra mesura inclosa en l’adequació del camí escolar és l’ampliació d’un tram de vorera del carrer Major, en el tram situat just davant del passatge del Calissó. Aquesta ampliació permetrà construir un pas elevat en el pas de vianants que creua el carrer en aquest punt.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40