Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge del Ple municipal celebrat el 12 d'abril de 2011
Imatge del Ple municipal celebrat el 12 d'abril de 2011

Acords del Ple Ordinari del 12 d’abril de 2011

Dimecres 13 d'abril de 2011

Aprovar el caràcter ordinari del Ple

El primer punt de l’ordre del dia, aprovat per unanimitat, consistia en l’aprovació del caràcter ordinari del Ple, atès el canvi de data d’aquest tipus de sessions que tenen lloc el darrer dimarts de cada mes.

Baixa de la comptabilitat municipal de drets reconeguts en exercicis tancats

El consistori va aprovar per unanimitat donar de baixa drets reconeguts pendents de cobrament en exercicis pressupostaris tancats per un import global de gairebé 129.000 euros. Aquesta mesura s’ha dut a terme atès l’expedient iniciat per l’Organisme de Gestió Tributària (ORGT), en què es determinaven quins imports pendents des de l’any 2001 no es podran satisfer per causa de mort o insolvència provada de les persones deutores.

Resolució de la concessió de l’aparcament de la plaça major i convocatòria de concessió

L’Ajuntament va aprovar per unanimitat extingir la concessió adjudicada a la societat Tiferca SA del servei d’aparcament soterrat de la plaça Major i la gestió de les zones blaves. La mesura obeeix al fet que el Jutjat Mercantil número 8 ha acordat l’extinció de l’empresa adjudicatària del servei, una vegada finalitzada la fase de concurs de creditors en què es trobava des del març de 2009. El consistori també va acordar la convocatòria de licitació per adjudicar novament el servei, fixant inicialment el preu de taxació de la concessió en un import de 3.598.659,46 euros.

Així mateix, es va aprovar iniciar expedient per determinar els danys i perjudicis ocasionats pel contractista, a qui el març de 2009 ja es va segrestar la concessió per quasi abandonament del servei. En el Ple d’ahir també es va aprovar la pròrroga fins al 31 de desembre d’enguany el contracte subscrit l’abril de 2009 amb Vinci Park Servicios Aparcamiento SA, per a la gestió de l’aparcament i zones blaves, amb l’objectiu d’assegurar la prestació del servei fins a l’adjudicació de la nova concessió.

Modificació de la plantilla i relació de llocs de treball

El Ple municipal va aprovar també per unanimitat l’aprovació de les fitxes descriptives de tots els llocs de treball de l’Ajuntament de la vila. L’acord respon a l’estudi organitzatiu que per acord de l’Ajuntament i el Comitè d’Empresa s’està duent a terme des del mes de juny de 2010. Aquesta tasca, que ha permès revisar les funcions dels llocs de treball, ha comptat amb la participació de tot el personal, amb les aportacions dels respectius comandaments i del servei de Recursos Humans de l’Ajuntament i l’assessorament tècnic de la Diputació de Barcelona.

Com a conseqüència d’aquests treballs organitzatius, el Ple va aprovar també les modificacions 2/2011 de la plantilla del personal funcionari i laboral i de la relació de llocs de treball del mateix, aprovades pel Ple del 16 de novembre de 2010 i modificades al Ple del 25 de gener de 2011. Amb aquesta revisió, s’han modificat els grups d’adscripció de diversos llocs de treball que per les seves funcions haurien de pertànyer a nivells superiors als que tenen en l’actualitat.

Aprovació modificació de crèdit núm. 3/2011

La modificació de crèdit 3/2011 que es va portar ahir a l’aprovació del Ple contemplava la creació d’una subvenció nominativa de 7.000 € per al finançament dels actes del centenari de la Unió Esportiva Castellar, d’acord amb el conveni signat amb l’entitat. La proposta va comptar amb els vots a favor de tots els regidors presents al Ple.

Atorgament de la Medalla de la vila a la Unió Esportiva Castellar

La Unió Esportiva Castellar, rebrà properament la Medalla de la Vila, tal i com es va decidir en el Ple celebrat ahir al vespre a Ca l’Alberola. L’atorgament de la Medalla obeeix a la proposta de la Comissió d’Honors i Distincions, que té per objectiu fer un reconeixement de la tasca d’aquesta entitat que ha promogut des de la seva creació ara fa un segle els valors esportius i la convivència. La proposta es va aprovar per unanimitat.

Proposta sobre les necessitats d’equipaments escolars

Els acords que es portaven a l’aprovació del Ple d’ahir incloïen una proposta sobre les necessitats d’equipaments escolars al municipi, tenint en compte les previsions demogràfiques que indiquen que a curt termini serà necessari sumar a l’oferta actual dos nous grups d’Educació Secundària Obligatòria (ESO).

En aquest sentit, la proposta consisteix a instar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a donar una solució definitiva a aquesta necessitat de noves places de secundària a Castellar, així com també a l’ampliació de l’actual oferta de cicles formatius. Aquesta proposta recollia també l’acord de cedir a la Generalitat de Catalunya els terrenys d’equipaments escolars necessaris per a la construcció d’un institut-escola al recinte de l’Escola Sant Esteve i/o un tercer institut al terreny situat a la ronda del Cosidor. A més, l’acord preveu demanar a la Generalitat que la resolució d’aquesta qüestió no passi per solucions de caire provisional que puguin afectar la qualitat de l’educació que reben els alumnes.

L’acord es va prendre per unanimitat de tots els grups municipals.

Moció pel foment de la transparència municipal

El Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup municipal de L’Altraveu que proposava incorporar o millorar l’accessibilitat al portal web municipal de diversos indicadors de transparència municipal. L’objectiu és facilitar l’accés a la ciutadania a continguts sobre la gestió pública del consistori, per tal de facilitar el control democràtic i garantir el dret a la informació.

Entre d’altres aspectes es recolliran dades relacionades amb l’organigrama municipal i l’organització de l’Ajuntament. També es publicaran les retribucions establertes als càrrecs electes i càrrecs de confiança i les aportacions dels grups municipals. Així mateix, es divulgarà informació dels òrgans de govern municipal, entre la qual s’inclourà les ordres del dia prèvies del Ple o els acords de les Juntes de Govern Local tot respectant la llei de protecció de dades. També es divulgaran els convenis urbanístics o altres dades de gestió econòmica, com ara l’evolució anual del pressupost.

Moció per a l’adhesió a la plataforma somescola.cat

El Ple va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament a la plataforma somescola.cat, que té per objectiu coordinar totes les persones, entitats i institucions compromeses amb el suport actiu a l’escola catalana. La moció, presentada pel grup municipal de L’Altraveu, proclama la vigència del model d’escola catalana i rebutja la separació dels infants en funció de la seva llengua d’origen. Així mateix, defensa la immersió lingüística com a principi actiu a l’escola, que compta amb un ampli consens de la comunitat educativa.

L’acord, aprovat per unanimitat, incloïa la difusió i la promoció de l’adhesió a somescola.cat de tots els col•lectius educatius, AMPES, escoles i instituts de Castellar del Vallès.

L’Ajuntament dóna compte de la liquidació del pressupost 2010

L’equip de govern va donar compte al Ple de la liquidació del pressupost 2010, en què es va informar que la ràtio d’endeutament de l’Ajuntament ha disminuït en set punts respecte l’any anterior. Així, aquest índex ha passat del 104% el 2009 al 97% el 2010, seguint la tendència a la baixa fixada en el Pla de Sanejament.

El resultat pressupostari de l’exercici anterior, és a dir, la diferència entre drets reconeguts i obligacions de pagament, és d’1.044.000 euros positius, mentre que l’estalvi net va ser de 533.000 euros.

Per contra, el romanent de tresoreria per despeses generals és de 652.000 euros negatius. El deute acumulat supera en 85.000 euros el de l'any anterior. Aquest increment es deu a l’increment en 160.000 euros de les previsions d’insolvència en els cobraments de l’administració i també a la impossibilitat de formalitzar una operació creditícia de sanejament d’exercicis anteriors aprovada al Pla de sanejament amb una entitat financera.

D’acord amb el que estableix la Llei 15/2010 per la qual s’estableixen les mesures contra la morositat en les operacions comercials, l’equip de govern també va informar que la quantia global d’obligacions pendents de pagament a 31 de desembre de 2010.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40