Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge del Ple municipal celebrat el 20 de setembre de 2011
Imatge del Ple municipal celebrat el 20 de setembre de 2011

Acords del Ple municipal ordinari del 20 de setembre de 2011

Dimecres 21 de setembre de 2011

Aprovació de l’avançament del Ple Ordinari del mes de setembre

El primer punt de l’ordre del dia del Ple celebrat dimarts dia 20 de setembre va consistir en l’aprovació de l’avançament de la sessió ordinària d’aquest mes al dia 20. La proposta es va aprovar per unanimitat.

Aprovació del compte general de l’exercici 2010

El Ple municipal va aprovar el compte general de l’Ajuntament de l’exercici 2010, així com la seva tramesa a la Sindicatura de Comptes. L’adopció d’aquest acord suposa l’últim pas per a l’aprovació definitiva del compte general, després que la Comissió Especial de Comptes n’aprovés per unanimitat un informe favorable, i que no s’hagin produït reclamacions durant el període d’exposició pública. L’acord va comptar amb els vots a favor dels 13 regidors del PSC i dels 4 regidors de CiU, les abstencions dels 2 regidors de L’Altraveu i els vots en contra dels 2 regidors del PP.

Modificació pressupostària núm. 6/2011

El Ple va aprovar la modificació pressupostària núm. 6/2011 que inclou la variació de l’estat d’ingressos en 652.714,28 euros, mitjançant la concertació d’una operació de crèdit. Aquest import es correspon amb la xifra del romanent de tresoreria per despeses generals resultant de la liquidació del pressupost de 2010.

Com a conseqüència d’aquesta modificació, el Ple va aprovar la modificació de les previsions d’ingressos i despeses del Pla de sanejament financer, que substitueixen les aprovades al Ple celebrat el 28 de setembre de 2010.  

La proposta es va aprovar amb els vots a favor dels 13 regidors del PSC, les abstencions dels 4 regidors de CiU i els vots en contra dels 2 regidors de L’Altraveu i dels 2 regidors del PP.
 
Moció en suport de l’escola catalana

Un altre dels punts de l’ordre del dia del Ple ordinari del mes d’octubre consistia en l’aprovació d’una moció en suport de l’escola catalana. El text de la moció incloïa l’adopció de quatre acords: manifestar el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem i a l’auto del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que qüestionen el paper del català com a llengua vehicular de l’ensenyament a Catalunya; donar suport al govern de la Generalitat en les accions que emprengui per defensar el model d’immersió lingüística; reclamar unitat de les forces polítiques i la societat civil envers aquest tema i reiterar el suport al manifest “Som Escola”; i comunicar l’acord al Parlament català i espanyol, al Tribunal Suprem, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, al president del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris, als presidents de l’Associació Catalana de Municipis i de la Federació de Municipis de Catalunya, i a la comunitat educativa de Castellar.

La moció va comptar amb els vots a favor dels 13 regidors del PSC, els 4 regidors de CiU i els 2 regidors de L’Altraveu, i els vots en contra dels 2 regidors del PP.

Proposta d’acció davant de les retallades en sanitat que afecten Castellar del Vallès

El Ple de l’Ajuntament també va aprovar una moció presentada pel grup municipal de L’Altraveu que proposava diverses accions a dur a terme davant de les retallades en sanitat que afecten Castellar del Vallès. Així, es va acordar reclamar a les institucions sanitàries l’estadística detallada de les actuacions nocturnes al CAP de la vila els anys 2010 i 2011, estudiar aquestes dades i sol·licitar, si s’escau, una reunió amb el Departament de Salut, i la difusió per part del consistori de les accions ciutadanes pacífiques que s’estan duent a terme al CAP de Castellar.

Els 13 regidors del PSC, els 2 regidors de L’Altraveu, i els 2 regidors del PP van votar a favor de la proposta, mentre que els 4 regidors de CiU es van abstenir en la votació.

Proposta d’elaboració del Pla Local per a la inclusió social i Taula d’emergència social

L’Altraveu també va portar a l’aprovació del Ple la proposta d’elaboració del Pla d’inclusió social, amb l’objectiu d’analitzar les necessitats i les realitats diverses del municipi, així com dissenyar polítiques integrals. La proposta reflectia que aquesta Pla es realitzaria amb la cooperació, si s’escau, del departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. La proposta també preveu la creació d’una taula d’emergència social composta pels grups municipals amb representació a l’Ajuntament i col·lectius del tercer sector. La Comissió d’inclusió social inclosa en el Consell Sociosanitari de la vila seria l’encarregada d’impulsar, treballar i gestionar ambdues iniciatives.

La proposta es va aprovar per unanimitat.

Acceptació d’una subvenció de la Generalitat pel servei de llar d’infants de titularitat municipal

Com a assumpte sobrevingut, es va presentar al Ple municipal la proposta d’acceptació d’una subvenció atorgada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L’import de la subvenció és de 209.600 euros, que es destinaran a minorar les quotes que suporten les famílies pel servei de llar d’infants de titularitat municipal durant el curs 2010-2011, corresponents a les escoles bressol El Coral i Colobrers. També es va aprovar la minuta de conveni entre l’Ajuntament i el Departament per al sosteniment del funcionament dels mateixos centres educatius el curs 2010-2011.

D’una banda, es va votar la urgència de la proposta, que es va aprovar per unanimitat i, de l’altra, el contingut dels acords, que també es van aprovar per unanimitat.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40