Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Les sessions de cinema a Castellar van registrar més de 5.400 espectadors l’any 2011
Les sessions de cinema a Castellar van registrar més de 5.400 espectadors l’any 2011

Les sessions de cinema a Castellar van registrar més de 5.400 espectadors l’any 2011

Dimecres 11 de gener de 2012

El municipi va acollir 42 projeccions, entre les sessions organitzades per l’Ajuntament, el Club Cinema Castellar, la Comissió del BRAM! i d’altres entitats

5.443 espectadors. Aquesta és la xifra acumulada de persones que al llarg de l’any 2011 van assistir a alguna de les 42 projeccions de cinema programades a l’Auditori Municipal Miquel Pont o bé a la Sala d’Actes del Mirador, dins els cicles organitzats per la Regidoria de Cultura, l’entitat Club Cinema Castellar i la comissió organitzadora del BRAM!, entre d’altres entitats.

El municipi va acollir l’any passat 11 sessions més de cinema respecte l’any anterior, el que suposa “la consolidació d’una oferta cinematogràfica variada que s’ha estructurat en diversos cicles organitzats pel mateix Ajuntament o per la nova entitat de cineclub que s’ha creat a Castellar”, ha explicat la regidora de Cultura, Pepa Martínez.

Del 2010 al 2011, el número d’espectadors a les sessions de cinema ha crescut més d’un 40%. Així mateix, la mitjana d’assistència també s’ha incrementat fins arribar als 130 espectadors per sessió, set espectadors més respecte la mitjana registrada l’any 2010.

Pa negre encapçala el Top 10

El rànquing de les pel·lícules més vistes l’encapçala Pa negre, el film d’Agustí Villaronga del qual es van programar tres sessions durant el BRAM! i una més dins el Cicle de cinema en català, amb un total de 1.227 espectadors. La segueix Cars 2 (300 espectadors), una proposta inclosa dins el cicle de Cinema Familiar. En tercer i quart lloc se situen dues produccions catalanes: Herois (242 espectadors) i Bicicleta, cullera, poma (236 persones).

La llista es completa amb Rango (217 espectadors), Cisne Negro (210 espectadors), La cinta blanca (200 espectadors), Pluja de mandonguilles (197 espectadors), Más allà de la vida (185 espectadors) i El discurs del rei (175 espectadors).

Tipus de pel·lícules

Pel que fa a la nacionalitat de les pel·lícules, cal dir que gairebé una quarta part dels títols programats van ser produccions catalanes, xifra que arriba al 35% si es comptabilitzen tots els títols de l’Estat espanyol. Una altra tercera part dels films projectats procedia del continent europeu, mentre que el 21% van ser títols nord-americans. El 9% restant correspon a títols asiàtics.

En relació a les versions de les pel·lícules, destaca l’aposta per la versió original en català o castellà o la versió original subtitulada. Tan sols un 20% dels títols programats el 2011 van ser en versió doblada al català o al castellà.

Val a dir que 8,5 de cada 10 títols programats l’any 2011 a Castellar van ser estrenes cinematogràfiques d’entre els anys 2009 i 2011. La resta correspon a les pel·lícules incloses dins els cicles de cinefòrum organitzat pel Club Cinema Castellar, amb un clar predomini de títols de la darrera dècada.

Pel que fa a l’organització de les sessions, l’any 2011 es va distribuir a parts iguals entre l’Ajuntament, el Club Cinema Castellar i la Comissió organitzadora del BRAM!

L’escenari escollit per fer les projeccions va ser majoritàriament l’Auditori, tot i que 6 dels 42 títols també es van programar a la Sala d’Actes d’El Mirador.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40