Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Rua de Carnaval 2011
Rua de Carnaval 2011

Diverses activitats commemoraran aquest cap de setmana la festivitat de Carnaval

Dimecres 15 de febrer de 2012
Programes| Carnaval 2012

Castellar del Vallès commemorarà aquest cap de setmana la festivitat de Carnaval amb una gran diversitat de propostes adreçades a tota ciutadania que començaran divendres amb la visita del Rei del Carnaval a les escoles del municipi.

Així, com ja és tradició, Toltes Papallongues visitarà els infants durant el matí del 17 de febrer, i ho farà acompanyat amb la música de Pau i Carmina. El mateix divendres, però ja a la tarda, la plaça Calissó serà l’escenari de les activitats que culminaran amb l’arribada del Rei del Carnaval. A partir de les 16.45 hores, els cansaladers castellarencs Prat Torras, Cárnicas Merche, Carnisseria Casé i Àrea de Guissona oferiran un tast de botifarra d’ou, mentre que la pastisseria Domènec cedirà pa d’elaboració pròpia per acompanyar la botifarra. A més, s’ha previst també una xocolatada per a tothom gentilesa de la pastisseria Andreví. A les 17.00 hores, el grup Bufanúvols farà ballar el públic amb les seves Danses, i mentre que l’arribada del Rei del Carnaval s’ha previst a les 18 hores.

El gruix de la programació habitual de Carnaval tindrà lloc dissabte, 18 de febrer, a partir de les 17 hores, quan s’ha convocat la tradicional concentració de carrosses, comparses i xarangues que precedeix la Rua de Carnaval. Tothom que hi vulgui participar haurà d’acostar-se al c. de Portugal, accedint-hi des de la plaça d’Europa pel carrer de Barcelona. La Rua, que s’iniciarà sobre les 17.30 hores, un cop hagi arribat el Rei del Carnaval, realitzarà el següent itinerari: c. Portugal, c. Lleida, c. Sant Pere Ullastre, passeig Tolrà, c. General Boadella, c. Major, pl. Calissó, Passeig, c. Pedrissos i c. Portugal.

Es preveu que la Rua finalitzi a les 19.30 hores al Recinte Firal de l’Espai Tolrà, on en Toltes Papallongues, Rei del Carnaval, farà un discurs i procedirà a dur a terme el lliurament de premis del concurs de colles als grups participants a la Rua. A continuació, el Moviment de Colònies i Esplai cuinarà una truitada popular amb els ous que haurà recollit entre el públic de la Rua.

El dia finalitzarà a partir de les 22.00 hores amb el Gran Ball de Carnaval i el concurs de disfresses que es durà a terme a la Sala Blava de l’Espai Tolrà amb música de tots els temps, a càrrec de Rocateam. Els premis del concurs de disfresses (175 euros a la millor disfressa individual, 225 euros a la millor disfressa de parella, i 250 euros a la millor disfressa de conjunt) es donaran a conèixer a la segona part del ball. Per participar-hi, només cal assistir al ball, que té entrada gratuïta.

Les activitats de Carnaval finalitzaran diumenge, 19 de febrer, amb un ball de carnaval organitzat per l’Associació Amics del Ball de Saló, que començarà a les 18 hores a la Sala Blava de l’Espai Tolrà i que comptarà amb l’actuació d’Estel Bages.

Festes als carrers Major i Sala Boadella

La novetat en la programació de Carnaval d’enguany arriba de la mà dels comerciants dels carrers Major i Sala Boadella, que han organitzat dues festes temàtiques dissabte 18 de febrer al matí, a partir de les 9 hores.

Així, d’una banda, els comerciants i el veïnat del carrer Major han organitzat el que han anomenat “Mercat gitano”. La proposta inclourà la venda de productes al carrer, entre els carrers del Centre i Bassetes, i l’engalament del mateix tram amb decoració temàtica que inclourà roba cedida per Via Solidària, que l’entitat no pot aprofitar per donar a les persones necessitades.

També s’han previst, durant el matí, diferents actuacions musicals: una ballada de sevillanes a càrrec del Casal d’Avis a les 11.30 hores, l’actuació de l’Associació Cultural Andaluza Aires Rocieros Castellarencs a les 12.30 hores, balls “zumba” a les 13 hores i un concert d’Amalia de Triana, encara amb l’horari per determinar.

Les persones que es passin pel carrer Major durant el matí de dissabte podran intentar esbrinar, a més, una endevinalla en què s’hauran de descobrir les personalitats que s’amaguen darrere alguns personatges que aniran passejant pel carrer, i que seran un polític, una personalitat i el president d’una entitat de la vila. Qui encerti l’endevinalla podrà gaudir d’un menú d’entre setmana per a dues persones al restaurant Cal Crustó.

D’altra banda, la festa que tindrà lloc al carrer de Sala Boadella porta per títol “Alícia al país de Sala Boadella”, i proposa activitats diverses relacionades amb aquesta història escrita per Lewis Carrol. Entre les propostes previstes, hi haurà la possibilitat de fer-se fotos de Carnestoltes al preu d’un euro. També s’organitzaran tallers de pintura per a infants i altres iniciatives, totes elles acompanyades per música i decoració pròpia d’Alícia al país de les meravelles.

La Festa de Carnestoltes de L’Espai Jove tindrà lloc divendres al vespre

L’Espai Jove també ha organitzat una festa de Carnestoltes, que tindrà lloc aquest divendres a la Sala Blava de l’Espai Tolrà a partir de les 20 hores. La iniciativa comptarà amb la música de Dj Vic, els efectes visuals i d’il·luminació de Lj Torres, i la veu de Serena Parckrer.

La festa inclourà un concurs de disfresses, en què es premiaran la disfressa més espectacular i la millor disfressa de grup. A més, hi haurà photocall, servei de bar i guarda-roba, regals i moltes altres sorpreses.

Per participar a la festa cal anar disfressat i recollir entrades anticipades a l’Espai Jove, situat al carrer de Portugal, 2, de 17 a 20 h. o bé als punts d’informació dels instituts.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40