Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Més de 200 persones van assistir divendres a la inauguració de l’homenatge a la trajectòria del pintor Raimon Roca
Més de 200 persones van assistir divendres a la inauguració de l’homenatge a la trajectòria del pintor Raimon Roca

Més de 200 persones van assistir divendres a la inauguració de l’homenatge a la trajectòria del pintor Raimon Roca

Dilluns 23 d'abril de 2012

Més de 200 persones van assistir el passat divendres, 20 d’abril, a la inauguració de l’homenatge a la trajectòria del pintor castellarenc Raimon Roca Ricart. L’acte va servir per donar el tret de sortida a quatre exposicions simultànies que fins al proper diumenge 13 de maig, es podran visitar a l’església de Sant Esteve i a les sales Aguilart, Santi-Art i Watts-Art.

L’acte de presentació, que va tenir lloc a l’església de Sant Esteve, va comptar amb l’assistència del propi artista, de 94 anys, i de la seva dona, Dolors Roumens, a més dels representants de la comissió organitzadora, de diversos membres de la família Roca Roumens, de l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, i de la regidora de Cultura, Pepa Martínez.

En el torn de parlaments, Enric Aguilar, com a representat de la comissió organitzadora, va explicar que l’homenatge a Raimon Roca “és un projecte que va néixer fa un any, que es va anar fent gros i que ha aconseguit posar d’acord les tres sales d’arts que hi ha a Castellar”. Aguilar, que va tenir unes paraules de record per al galerista desaparegut Alí Rich, implicat originalment en l’homenatge, va destacar l’obra de Roca, de la qual en va destacar el “domini de la composició i els colors”.

Per la seva banda, Mercè Roca, en representació de la família, va agrair “la iniciativa dels galeristes i el suport de l’Ajuntament des del primer moment”. Així, va afirmar que aquest homenatge és una “càlida prova d’afecte i reconeixement” a l'obra del seu pare.

Finalment, l’alcalde, Ignasi Giménez, va destacar que “al capdavant de la gestació d’aquest projecte s’hi han posat persones, artistes i, en definitiva, la societat civil”. Així, va remarcar que “a través de l’aprenentatge continu, l’esforç i el treball Raimon Roca va poder transformar la seva vocació, que és pintar, en el seu ofici”.

L’escola Espaiart va ser l’encarregada d’amenitzar l’estrena de l’homenatge a Roca amb música de Beethoven i Bach, que va interpretar a la veu, el piano i la flauta travessera.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40