Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La regidora de Cultura, Pepa Martínez, ha presentat avui la programació de la Festa Major 2012
La regidora de Cultura, Pepa Martínez, ha presentat avui la programació de la Festa Major 2012

Castellar viurà aquest 2012 la Festa Major més econòmica dels darrers anys

Dimecres 11 de juliol de 2012

Des del 2007, el pressupost assignat al principal esdeveniment de la vila s’ha reduït a la meitat

Malgrat la reducció del 14% del pressupost respecte el 2011, hi haurà més de cent activitats, programades en la seva majoria per entitats o privats

Castellar del Vallès viurà els propers dies 7, 8, 9, 10 i 11 de setembre la Festa Major més econòmica dels darrers anys. Enguany, el pressupost que l’Ajuntament ha assignat al principal esdeveniment lúdic de la vila és de 119.000 euros, el que suposa un 14% menys que l’any 2011 i un descens del 51% respecte el 2007.

Malgrat aquesta reducció pressupostària provocada per l’actual situació econòmica, la Festa Major 2012 supera el centenar d’activitats, programades principalment per entitats o privats. Així, una seixantena d’entitats, col·lectius i particulars s’enduen el pes de l’organització de la Festa, organitzant el 75% del total de propostes d’un esdeveniment marcat per l’austeritat econòmica, mentre que l’Ajuntament ha assumit l’organització del 25% restant.

El plats forts seran la Invitació a la Festa Major, que obrirà oficialment la Festa divendres 7 de setembre amb el castellarenc Roger Oller, El Petit Mag, el concert de música disco i funk que durà a terme la Fundación Tony Manero dissabte 8 de setembre i la doble actuació de La Principal de La Bisbal, que repeteix presència a la Festa Major per vuitè any consecutiu i oferirà un concert i un ball diumenge 9 de setembre.

Aquestes seran tres de les 34 propostes de música i espectacles que es podran veure durant els quatre dies de Festa Major. Entre elles, s’hi podran trobar activitats teatrals, cinema, concerts d’estils musicals diversos, balls i exhibicions. Com a novetat, s’organitzarà un Mercat de productes de proximitat dissabte 8 de setembre. Tampoc no hi faltaran les exposicions, entre les quals destaca l’organitzada per Els Jappis sota el títol “Visions de Castellar”, que pretén mostrar el punt de vista que els artistes castellarencs tenen de la vila, la seva gent i el seu entorn, alhora que té per objectiu donar visibilitat als artistes professionals al seu territori. Les inscripcions són obertes fins a l’1 d’agost, a través del correu electrònic visionsdecastellar@gmail.com (caldrà omplir un formulari específic).

Activitats esportives i de cultura popular i tradicional


En nombre d’activitats, a continuació se situen les relatives a l’esport, que sumen un total de 32 ofertes organitzades per les entitats esportives, amb el suport de la Regidoria d’Esports: presentacions d’equips, exhibicions esportives i altres propostes de fins a 18 modalitats esportives diferents. No hi faltaran les tradicionals activitats de participació popular, com són la 30a Cursa Popular, la 12a Patinada Popular, i la Bicicletada de Festa Major.

Les propostes de cultura popular i tradicional també tindran el seu espai durant els dies 7, 8, 9, 10 i 11 de setembre, amb activitats com les havaneres, el correfoc, Ball de Gitanes, sardanes o castellers.

Propostes per a infants i joves

D’altra banda, les propostes adreçades als infants tindran la seva activitat principal dilluns dia 10 de setembre, amb la Jornada de la Infància que tradicionalment se celebra durant tot el dia a l’Espai Tolrà i la plaça de la Fàbrica Nova. En aquests espais es podrà gaudir d’un circuit d’aventura, i també d’altres activitats com el bany d’escuma, exhibicions de gimnàstica rítmica i taekwondo i un concert a càrrec de la Coral infantil d’EspaiArt.

A més, els més petits podran participar d’altres propostes, com tallers, la tradicional pintada al carrer, teatre, o la baralla d’aigua que proposen l’ADF i els Bombers Voluntaris diumenge 9 de setembre.

Les entitats juvenils del municipi també han organitzat, com cada any, un seguit de propostes entre les quals no faltaran el Correlokals amb pregó jove, que sortirà de l’Era d’en Petasques, divendres 7 de setembre, ni les propostes musicals de Vilabarrakes, els dies 8 i 9 de setembre a l’Skate Park. Una altra de les activitats més multitudinàries de la Festa Major, la Carrera de Trastos, organitzada per Els4banks, tindrà lloc enguany diumenge 9 de setembre, a les 17 hores. A més, dissabte 8 de setembre, es podrà gaudir d’una exhibició de grafits a càrrec de SANDE.

Actes institucionals

Tot i que el gruix dels actes de la Festa Major tindrà lloc entre el 7 i l’11 de setembre, el dia 6 se celebrarà la recepció consistorial a les entitats del municipi, als Jardins del Palau Tolrà. L’acte inclourà la participació del grup castellarencs Bufanúvols, que enguany celebren el seu 25è aniversari, i el lliurament de la Medalla de la Vila a Ramon Casamada Faus, impulsor de les ADF i de la denominació d’origen de la mongeta del ganxet.

Com és habitual, l’11 de setembre es farà el tradicional acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya al carrer de les Roques a partir de les 11 del matí, que enguany comptarà amb la participació de la violoncelista Laia Rocavert interpretant el Cant dels Segadors. A continuació es durà a terme una exhibició castellera amb l’actuació dels Castellers de Sabadell, que tindrà lloc als Jardins del Palau Tolrà.

Ral·li fotogràfic

D’altra banda, cal recordar que ja són obertes les inscripcions al 17è Ral·li fotogràfic Vila de Castellar, que començarà divendres 7 de setembre a les 20 hores i finalitzarà dimarts dia 11 a les 23 hores.

Les persones interessades a participar-hi, poden formalitzar les inscripcions als establiments fotogràfics Imatge Solutions, Tenda de Fotos CM62, Fotos Vila, Visual i Fotopriz, indicant si participaran en la categoria d’adults o en la categoria infantil (infants nascuts a partir de l’any 2000).

El jurat concedirà tres premis per categoria al conjunt de les tres millors fotografies de les cinc que haurà de presentar cada participant, corresponents a tres actes diferents, que no podran ser manipulades per ordinador i que s’hauran de lliurar al punt d’inscripció abans del 19 de setembre. En la categoria d’adults, els premis seran de 275, 200 i 100 euros per als tres primers classificats, mentre que els tres guanyadors de la categoria infantil s’enduran una Wacom tauleta gràfica model bamboo pen. El lliurament de premis tindrà lloc divendres 28 de setembre, a les 20.30 hores, al vestíbul de l’Auditori Municipal Miquel Pont.

El Mercat obsequiarà els seus clients amb una ampolla de cava

El Mercat Municipal ha anunciat que entre els dies 4 i 8 de setembre obsequiarà els seus clients fidels amb una ampolla de cava exclusiu i per a col·leccionistes. Per aconseguir-lo caldrà realitzar tres compres durant la setmana a qualsevol dels establiments del Mercat. Amb aquestes compres, es distribuirà un targetó que caldrà emplenar amb tres timbres i que, una vegada aconseguits, es bescanviarà per una ampolla de cava exclusiu.

L’import de compra mínim per aconseguir el segell serà de 15 euros, a excepció del Bar del Mercat, l’O’pan i el Quiosc del Mercat, on l’import mínim serà de 5 euros.

Punt d’informació

Cal assenyalar que la Festa Major 2012 tindrà un Punt d’Informació que es trobarà situat al vestíbul de l’Auditori Municipal de divendres a dilluns. L’horari d’obertura serà de 12 a 13.30 hores i de 19 a 21 hores els dies 8, 9 i 10 de setembre. Divendres 6 de setembre, el Punt d’Informació obrirà només en horari de tarda.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40