Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge del cartell del documental
Imatge del cartell del documental

Tres projeccions d’un documental sobre Can Tolrà obriran el proper cap de setmana les Jornades Europees del Patrimoni

Dilluns 17 de setembre de 2012

S’ha programat una tercera projecció diumenge al matí, després que les invitacions per a les sessions de tarda s’exhaurissin en poca estona

Tres projeccions del documental del castellarenc Josep Vidal Can Tolrà, 140 anys de la nostra història obriran el proper cap de setmana les activitats organitzades amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni 2012. Avui dilluns, a partir de les 15 hores, El Servei d’Atenció Ciutadana posarà a disposició de la ciutadania noves invitacions per a la sessió que s’ha programat diumenge al matí, després que les invitacions per a les sessions de dissabte i diumenge a la tarda s’hagin exhaurit aquest matí en poc més d’una hora.

Per a l’elaboració d’aquest documental, que es podrà veure dissabte i diumenge a les 18.30 hores i diumenge a les 11.30 hores, Josep Vidal ha utilitzat unes 800 fotografies i diversos vídeos procedents de la ciutadania, així com infografia elaborada per la productora.

També s’han dut a terme un total de 42 entrevistes a treballadors, directius i persones relacionades directa o indirectament amb l’empresa Tolrà, que donen testimoni de les seves vivències a la fàbrica. A més, Can Tolrà, 140 anys de la nostra història conté diferents recreacions de fets destacats de la història de l’empresa, elaborades per facilitar la descripció de fets dels quals no existeixen imatges. Les projeccions estan organitzades per Yara Vídeo, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellar, l’Arxiu d’Història i la Fundació Banc Sabadell.

Commemoració de la riuada de 1962 i visites guiades al nucli antic i al Puig de la Creu

Aquesta serà la primera de les propostes que conformen les Jornades Europees del Patrimoni d’enguany. La resta d’activitats tindran lloc la setmana vinent, i començaran dimarts 25 de setembre amb un acte commemoratiu del 50è aniversari de la riuada de 1962 que tindrà lloc a les 18 hores a l’Auditori Municipal Miquel Pont i que inclou una xerrada a càrrec de Joan Grau Tarruell, propietari de l’empresa Grau SA durant la riuada.

El mateix dimarts s’inaugurarà una exposició a l’Espai Sales d’El Mirador que inclourà 33 de les més de 180 fotografies sobre aquesta catàstrofe que han donat a l’Arxiu Municipal una dotzena de castellarencs i castellarenques. La mostra es podrà veure fins al 19 d’octubre de 10 a 13.30 hores i de 16 a 20 hores.

Divendres 28 de setembre, la riuada tornarà a ser protagonista de les Jornades, amb una xerrada a càrrec de l’arxivera municipal, Sílvia Sáiz, que s’ha programat a les 17.30 hores a la plaça de la Miranda.

El cap de setmana es podrà gaudir de dues visites guiades: dissabte 29 de setembre, un itinerari guiat per l’arxivera municipal pel nucli antic de Castellar, que començarà a les 17.30 hores des de la plaça Vella, i diumenge 30 de setembre una excursió al Puig de la Creu, que inclou una visita guiada a l’església de Santa Maria. Aquesta darrera activitat, que començarà a les 9 hores des de l’Era d’en Petasques, compta amb la col·laboració dels Amics del Puig de la Creu.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40