Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

L'Auditori acollirà aquest trimestre una programació estable de cinema que es farà els diumenges a la tarda
L'Auditori acollirà aquest trimestre una programació estable de cinema que es farà els diumenges a la tarda

L’Auditori acollirà aquest trimestre una programació estable de cinema que es farà els diumenges a la tarda

Dimecres 26 de setembre de 2012

L’Auditori Municipal Miquel Pont acollirà aquest trimestre una programació estable de cinema que es farà els diumenges a les 18 hores. Així, l’oferta cinematogràfica guanya protagonisme a la temporada cultural de l’equipament, amb diverses sessions organitzades per l’Ajuntament, que s’afegiran a les propostes del Club Cinema Castellar Vallès i a l’oferta de cinema familiar que organitza la Regidoria de Cultura des de fa algunes temporades els matins del tercer diumenge de cada mes.

En total, aquesta tardor es podran veure onze pel·lícules, entre les propostes del Club Cinema Castellar Vallès, que prioritzarà el cinema d’autor i en versió original subtitulada, i les projeccions programades per l’Ajuntament, que seran en versió en català, castellà o doblada. Segons la regidora de Cultura, Pepa Martínez, “amb aquest nou gir en la programació cultural es pretén potenciar l’Auditori com un espai de projecció de cinema i on també tinguin cabuda les programacions de les entitats”.  

Projeccions del mes d’octubre

La programació de tardor començarà el proper mes d’octubre amb les projeccions dels títols El exótico hotel Marygold i Lugares comunes, dues propostes que s’inclouen en el programa d’actes de l’Any Internacional de l’Envelliment Actiu, i Brave, un film que forma part del cicle de cinema familiar.

El exótico hotel Marygold, programada pel Club Cinema Castellar Vallès, és una comèdia dramàtica que es podrà veure diumenge dia 14. La pel·lícula explica la història d’un grup d’avis anglesos que decideixen gaudir de la seva jubilació a Bangalore, una exòtica població de l’Índia. Allà, les diferències culturals amb la població autòctona aviat es posaran de manifest, creant tot tipus de problemes.

L’últim diumenge del mes, el dia 28, serà el torn del film Lugares comunes, un film argentí dirigit per Adolfo Aristarain i protagonitzat per Federico Luppi i Mercedes Sampietro. Aquest drama parla sobre el canvi de vida del protagonista, que es veu alterada quan rep la comunicació oficial que li informa de la seva jubilació forçosa.  

La proposta de cinema familiar, el film d’animació Brave (Indomable), es projectarà diumenge 21 d’octubre, a les 12 hores. La pel·lícula narra l’aventura de Merida, filla del rey Fergus i la reina Elinor, a partir del moment en què decideix trencar amb un costum antic que és sagrat per als senyors de la terra.

Altres propostes a l’Auditori

La programació cultural de tardor es completarà amb diverses propostes. En aquest sentit, l’Auditori serà l’escenari de les representacions teatrals adreçades al públic infantil i organitzades per La Xarxa de Castellar. Els espectacles, que tindran lloc el primer diumenge de cada mes, s’estrenaran el 7 d’octubre amb La asombrosa historia de Mr. Snow, a càrrec de l’il·lusionista Antonio Díaz. Es tracta d’un espectacle per a tots els públics on conviuen l’humor, la màgia, la participació, l’emoció, la música i la tendresa.

Aquest espectacle i el previst per al diumenge 2 de desembre (Muaks... petons de pallasso!, amb la Cia. Alcavot) s’oferiran en una doble sessió, a les 12 i a les 18 hores, mentre que Mil anys en deu dits, la proposta de la Cia. Enric Borràs, es podrà veure el 4 de novembre a les 12 hores.

També s’hi podrà veure l’espectacle teatral Pitonissa no m’enredis, que oferirà el grup de teatre del Casal Catalunya el proper 21 d’octubre, a les 18 hores, i la trobada de Corals que la Coral Sant Josep ha organitzat el diumenge 16 de desembre.

A més, l’Auditori acollirà un espectacle de cabaret titulat De Castellar a Berlín. La proposta, organitzada per l’Esbart Teatral de Castellar, en col·laboració amb la Biblioteca Municipal Antoni Tort, es podrà veure el dissabte dia 24 de novembre.

Activitats teatrals en d’altres escenaris

Pel que fa a altres espais, la programació de tardor inclourà diversos espectacles teatrals a d’altres espais, com ara la Sala de Petit Format de l’Ateneu o la Penya Solera Barcelonista.

Així, l’Ateneu acull des del cap de setmana passat i fins al proper 7 d’octubre, la representació de Iaia. Memòria històrica. L’obra, una producció de la Cia. Alba Valldaura i La Tramoia de l’Espectacle, és un homenatge a la trajectòria de moltes dones que continuen vives un segle després del seu naixement que es podrà veure tots els divendres i dissabtes a les 21.30 hores, i els diumenges a les 18.30 hores.

Dijous següent, dia 11 d’octubre, s’estrenarà al mateix espai i amb els mateixos horaris l’espectacle Màsters, creat i dirigit Gabi Ruiz i interpretat, pel mateix Ruiz i per Sergi Gil, Montse Noales i Ramon Permanyer. L’espectacle, que parla sobre la història de tres estudiants de postgrau, està organitzat per l’Esbart Teatral i es podrà veure tots els caps de setmana fins al 28 d’octubre.

També cal assenyalar que a partir del mes d’octubre engegarà la programació de lectures teatralitzades agrupades sota el nom de L’Hora Golfa del Conte, que tenen lloc habitualment al local social de la Penya Solera Barcelonista. La primera sessió, amb contes “mandingues”, se celebrarà el proper divendres 19 d’octubre a les 21.30 hores. La següent Hora Golfa tractarà textos de Pere Calders, i s’ha programat per al proper dia 21 de desembre. Cal recordar que L’Hora Golfa del Conte és una programació organitzada per l’Esbart Teatral de Castellar i la Biblioteca Municipal Antoni Tort.

Més cinema

La programació cinematogràfica de la temporada de tardor es completarà amb les propostes de cinefòrum que oferirà el Club Cinema Castellar Vallès a la Sala d’Actes d’El Mirador. Així, a les onze projeccions que acollirà l’Auditori fins al mes de desembre s’han d’afegir les quatre pel·lícules dels cicles “Recerques” i “Cinema Independent d’EUA” que es podran veure els dies 19 d’octubre, 9 i 23 de novembre i 14 de desembre a les 21 hores.

El primer dels films inclosos en aquests cicles és Incendies, un drama canadenc basat en una obra de teatre de Wajdi Mouwad.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40