Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

L'arxivera municipal, Sílvia Sáiz, va oferir divendres 28 de setembre una xerrada sobre les riuades de 1962
L'arxivera municipal, Sílvia Sáiz, va oferir divendres 28 de setembre una xerrada sobre les riuades de 1962

Prop de 1.600 persones participen de les Jornades Europees de Patrimoni a Castellar

Dilluns 1 d'octubre de 2012

A causa de la pluja l’itinerari pel nucli antic previst per dissabte es va ajornar per divendres 26 d’octubre, a les 17 hores

Prop de 1.600 persones han participat de les Jornades Europees del Patrimoni previstes per aquest any a Castellar del Vallès. Les dues activitats que han generat un major expectació entre el públic han estat, d’una banda, la projecció del documental Can Tolrà, 140 anys de la nostra història, de Josep Vidal, que va aplegar més de 1.200 persones en les quatre sessions programades entre el 22 i el 26 de setembre, i de l’altra, la commemoració de la riuada del 62 que va tenir lloc el dimarts, 25 de setembre, a l’Auditori.

La programació es va completar aquest cap de setmana amb més propostes. Així, prop de 50 persones van assistir divendres 28 de setembre a la xerrada que duia per títol “Els aiguats del setembre de 1962”. L’arxivera municipal, Sílvia Sáiz, va recordar a la plaça de la Miranda, al costat del Pitu de Can Barba, la riuada del 62. A més, va llegir el testimoni de Joan Giralt, un treballador de l’empresa Vda. Tolrà que va viure l’aiguat i els seus efectes immediats en primera persona des de la fàbrica de Can Barba.

Ahir diumenge, 30 de setembre, unes 25 persones van participar de l’excursió i visita al Puig de la Creu. L’activitat incloïa una visita guiada a l’església i al campanar de Santa Maria, situada al mateix cim, de la mà de Gener Martí, responsable de l’entitat Amics del Puig de la Creu.

Els actes de les Jornades Europees de Patrimoni es clouran amb la realització d’un itinarari guiat pel nucli antic, previst incialment per dissabte 29 de setmbre, però que es va haver d’ajornar a causa de la pluja. Aquesta activitat inclou un recorregut, entre d’altres, pels carres de Caldes, Sant Miquel, Mina o Sant Josep. Les persones interessades a conèixer algunes de les històries d’aquests carrers i de les cases que s’hi troben situades, a més d’algunes curiositats històriques, s’hauran d’acostar el dia 26 d’octubre, a les 17.00 hores, a la plaça Vella, que s’ha establert com a punt de trobada.

Castellar del Vallès és un dels 200 municipis catalans que participa aquest 2012 en les Jornades Europees del Patrimoni, que se celebren en l’àmbit internacional des de 1991. L’objectiu és acostar a la ciutadania el patrimoni cultural del municipi.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40