Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'un diorama d'una edició anterior de l'exposició de pessebres
Imatge d'un diorama d'una edició anterior de l'exposició de pessebres

El Grup Pessebrista de la Capella de Montserrat inaugura dissabte 30 de novembre la 63a exposició de pessebres

Dimecres 27 de novembre de 2013

L’exposició, que enguany relaciona la meteorologia amb les escenes tradicionals del pessebre, es podrà veure fins al 2 de febrer

El Grup Pessebrista de la Capella de Montserrat inaugurarà dissabte, dia 30 de novembre, a les 19 hores, la 63a edició de l’Exposició de Pessebres que cada any es pot visitar al local de l’entitat, situat al c. Dr. Pujol. La mostra de diorames es podrà veure fins al 6 de gener tots els dissabtes, diumenges i festius, de 12 a 14 hores i de 17 a 20 hores i, en el mateix horari, tots els diumenges entre el 12 de gener i el 2 de febrer.

L’exposició d’aquest Nadal, titulada “Plou, neva... als pessebres”, relaciona la preocupació ancestral per la meteorologia i les dites i els costums que tenen a veure amb el temps atmosfèric amb la representació de les escenes tradicionals del pessebre. En aquest sentit, l’exposició situada a la planta baixa del local comptarà amb la presència de diferents fenòmens meteorològics en cadascun dels diorames. Així, enguany, a més del pessebre que tradicionalment s’ambienta amb pluja, els visitants podran veure un arc de Sant Martí, un cap de fibló, una ventada i la caiguda de neu i de llàgrimes de Sant Llorenç, entre d’altres fenòmens.

D’altra banda, a la sala del primer pis, es podrà visitar l’exposició “El cel i el temps”, que recull objectes diversos de la vida quotidiana relacionats amb el temps. Castellarencs i castellarenques han cedit objectes per a aquesta mostra, que a més pretén ajudar a conèixer algunes tradicions relacionades amb les inclemències del temps. Una mostra de figures dedicada a la gairebé desapareguda figura del pessebre popular coneguda com “l’home de la neu” completarà l’exposició.

A més, el tradicional joc d’observació pensat per a tota la família convidarà a relacionar algunes dites populars amb els pessebres.

També cal fer menció, com és habitual, del tradicional Concurs de pessebres, que enguany celebra la 71a edició. Tothom que tingui interès a participar-hi podrà recollir-ne les bases i fer-hi la inscripció corresponent fins al dia de Nadal. La visita del jurat serà el dia de Sant Esteve al matí i el lliurament de premis es farà el diumenge 12 de gener de 2014.

El pessebre a l’escola

Un any més, el Grup pessebrista ha vetllat perquè el pessebre pugui ser una activitat educativa. Amb el suport de la Guia Didàctica de l’Ajuntament, un total de 800 alumnes de la vila visitaran l’exposició aquest Nadal. Majoritàriament, es tracta de nens i nenes de les llars d’infants i d’educació infantil, tot i que també hi haurà grups de cicle inicial i mitjà i usuaris del TEB Vallès i de la Casa de les 3 Moreres. Les visites organitzades, 32 en total, finalitzaran el dimecres 9 de gener.

A aquestes visites, que es duran a terme a través de la Guia Didàctica, se n’han de sumar 7 més que han permès a 200 estudiants de primària descobrir quin és el procés d’elaboració dels pessebres.

Podeu consultar més informació sobre l’exposició de pessebres al web www.pessebrescastellar.com.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40