Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'una sessió plenària anterior
Imatge d'una sessió plenària anterior

Acords del Ple ordinari del 25 de març de 2014

Dimecres 26 de març de 2014

Aprovació de l’acta anterior

El Ple ordinari del mes de març es va iniciar amb l’aprovació de l’acta de la sessió ordinària del passat 25 de febrer. Aquest primer punt de l’ordre del dia va comptar amb els vots favorables dels 19 regidors del PSC, CiU i PP i els 2 vots en contra dels regidors de L’Altraveu.

Donar compte de la liquidació del pressupost 2013

El consistori va donar-se per assabentat de la resolució d’alcaldia que aprova la liquidació del pressupost de l’Ajuntament corresponent a l’any anterior. Segons va informar el tinent d’alcalde de Serveis Centrals, Óscar Lomas, l’exercici pressupostari es va tancar per tercer any consecutiu en positiu.

Pel que fa a l’execució dels ingressos, el pressupost 2013 es va executar pràcticament en la seva totalitat, amb un 99,75% del previst. En relació amb la recaptació d’impostos es va assolir el percentatge del 85%. A aquesta dada, cal afegir-hi que durant l’exercici anterior l’Ajuntament va poder recaptar el 60% dels imports pendents d’exercicis anteriors.

Per la banda de les despeses, el pressupost 2013 es va executar en un 91%, percentatge que augmenta fins al 95% si només es comptabilitza el pressupost ordinari. En aquest punt, el regidor va fer referència al deute de la Generalitat amb l’Ajuntament, que en l’actualitat ascendeix a 1,1 milions d’euros, per conceptes que s’acumulen des de fa cinc anys. En aquest sentit, Lomas va apuntar que s’ha enviat una carta a la vicepresidenta de la Generalitat per tal que aquesta administració compleixi els seus compromisos econòmics, fet que permetria reduir els terminis de pagament en un 40%.

El regidor també va explicar que l’any passat es van amortitzar més de 3 milions d’euros en concepte de préstecs, el que suposa una reducció de l’endeutament bancari ja que no s’han sol·licitat noves operacions.

Finalment, Lomas també va apuntar que el consistori ha complert amb els objectius d’estabilitat pressupostària, sostenibilitat financera i compliment de la regla de la despesa segons els paràmetres aprovats per l’Estat. En aquest sentit, va explicar que l’Ajuntament té capacitat de finançament per més de 3 milions d’euros, que el deute públic se situa en un 94,5% (per sota del 110% que permet la llei) i que la despesa s’ha reduït en un 0,25% respecte al 2012, tot i que podria haver crescut fins a l’1,7%.

Adaptació del règim retributiu dels electes municipals a la LRSAL

El consistori va aprovar l’adaptació de les retribucions i assistències que perceben els membres de la Corporació al que estableix l’article 1.18 de la Llei 27/2013 de 27 de desembre de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL).  Aquesta adequació no suposa cap increment de despesa sinó que tan sols modifica el percentatge de dedicació per tal de complir amb els paràmetres que fixa la normativa legal.

L’acord es va prendre amb 15 vots favorables del regidors del PSC i PP, i 6 vots en contra (CiU i L’Altraveu).

Donar conformitat al document definitiu de la revisió del POUM

El Ple també va acordar donar conformitat al document de la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Castellar del Vallès, aprovat inicialment per acord del Ple de 28 de gener de 2014. El text aprovat incorpora les variacions recollides per l’aportació del grup municipal de CiU, així com la correcció d’algunes mancances que s’havien d’esmenar.

Van votar a favor d’aquest acord els 19 regidors del PSC, CiU i PP, mentre que van votar-hi en contra els 2 regidors de L’Altraveu.

Moció del grup de L’Altraveu per requerir informació i documentació del Grup Hospitalari Parc Taulí

El Ple va desestimar una moció presentada pel grup municipal de L’Altraveu que sol·licitava requerir al Consorci Hospitalari Parc Taulí informació detallada de la seva gestió des de l’any 2010. La proposta va comptar amb els 2 vots favorables dels regidors de L’Altraveu i amb els 19 vots contraris dels regidors del PSC, CiU i PP, per la qual cosa no va prosperar.

Moció del grup de CiU per iniciar la redacció del nou Reglament Orgànic Municipal (ROM)

D’altra banda, el consistori va aprovar per unanimitat iniciar la redacció d’un nou Reglament Orgànic Municipal (ROM) que incorpori tots els canvis i mancances que s’han posat de manifest des de la seva aprovació l’abril de 1998. Aquest text regula l’organització i el funcionament de l’Ajuntament i els seus diferents òrgans. El nou redactat, que serà debatut en el marc de la comissió d’ordenances i reglaments que formen tots els grups municipals, haurà d’incorporar les novetats incloses en la nova ordenança de participació ciutadana aprovada inicialment el passat mes de febrer.

Moció del grup de L’Altraveu per ubicar un punt de venda fix de bombones de butà

El Ple municipal va finalitzar amb l’acord unànime de tots els grups municipals per tal que l’Ajuntament realitzi totes les gestions necessàries per dotar Castellar d’un punt de venda estable i fix de bombones de gas butà, amb horaris comercials i serveis, com a mínim, tots els dies laborals. La proposta, presentada pel grup municipal de L’Altraveu, pretén donar solució als usuaris d’aquest subministrament que en l’actualitat no disposen d’un servei regular i depenen del camió que tan sols passa en horari laboral i sense una freqüència estable.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40