Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Un dels contenidors nous de recollida d'oli vegetal s'ha instal·lat a l'avinguda de Sant Esteve
Un dels contenidors nous de recollida d'oli vegetal s'ha instal·lat a l'avinguda de Sant Esteve

Castellar estrena dos nous contenidors de recollida d’oli domèstic a l’avinguda de Sant Esteve i a la plaça del Forjador

Dimecres 9 d'abril de 2014

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ha ampliat el número de contenidors de recollida selectiva d’oli domèstic disponibles als carrers de la vila. El municipi comptarà des d’avui dimecres amb dos nous contenidors específics de color taronja que estaran situats a l’avinguda de Sant Esteve (davant de la plaça de la Llibertat) i a la plaça del Forjador. Aquests s’afegiran als ja existents als carrers de Tarragona (cantonada amb Jaume I) i de Prat de la Riba (al davant de la plaça de Catalunya).

Coincidint amb la implantació d’aquests dos nous punts, aquest dies es portarà a terme una campanya de sensibilització ciutadana a través d’uns informadors del mateix Consorci que explicaran com s’ha de recollir l’oli de la cuina i quins avantatges ambientals té. Els informadors estaran situats a les àrees properes a les noves ubicacions dels contenidors nous el dijous 10, el divendres, 11 i el dilluns 14 d’abril, de 9 a 14 h.

L’oli, al taronja

Per fer una separació adequada d’aquesta fracció, els ciutadans i ciutadanes només han d’acumular l’oli  a casa en un recipient de plàstic i l’han de dipositar al contenidor de color taronja. D’aquesta manera, si se separa l’oli a casa, s’aconsegueix contribuir a la conservació del medi ambient, sense vessaments de cap tipus a la natura. També s’aconsegueix un estalvi en el tractament de les aigües residuals a les depuradores i en el manteniment de les canonades i la xarxa de clavegueram. A més, l’oli recollit es recicla i es transforma en forma de biodièsel, així  es redueixen els gasos d’efecte hivernacle en la fabricació i la seva posterior utilització.

Al Vallès Occidental, la recollida dels contenidors, el manteniment i la logística del servei la porta a terme l’empresa d’inserció sociolaboral CIPO. Amb aquesta tasca s’ofereixen sortides professionals a persones amb risc d’exclusió social i laboral.

A banda dels contenidors existents en àrees d’aportació voluntària situats als carrers, l’oli també es pot portar a la deixalleria del polígon industrial del Pla de la Bruguera.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40