Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'una sessió plenària anterior
Imatge d'una sessió plenària anterior

Acords del Ple ordinari del 29 d’abril de 2014

Dimecres 30 d'abril de 2014

Modificació de crèdit al pressupost número 3/2014

El Ple va aprovar inicialment la modificació de crèdit número 3/2014 del pressupost municipal. D’una banda, l’acord incorporava la creació de partides nominatives de subvenció a favor de la Fundació Privada Atendis i el Grup Il·lusió. De l’altra, també incorporava el traspàs de 900 euros de la partida de material d’oficina de despesa corrent a inversions.

Aquest import es destinarà al pagament de la quota residual de rènting de 30 impressores multifuncionals de l’Ajuntament, ja que s’estima que la vida útil d’aquestes màquines encara es pot allargar dos anys més. Amb aquesta inversió, s’estalviarà al voltant de 7.000 euros anuals ja que no caldrà realitzar de manera immediata un nou contracte de rènting.

L’acord es va prendre amb 12 vots favorables dels regidors del PSC i 8 abstencions dels regidors de CiU, PP i L’Altraveu. La regidora socialista Soraya Rodríguez es va incorporar al Ple a partir del quart punt, dedicat a commemorar els 35 anys d’ajuntaments democràtics.

Aprovació provisional de la modificació puntual del Pla Parcial de Can Bages

El Ple va aprovar per unanimitat la modificació puntual del Pla Parcial de Can Bages, en el seu subsector número 2. La proposta plantejava, a instàncies de les juntes de compensació, dos aspectes molt concrets que afecten les parcel·les del carrer de les Pentinadores, en una illa d’una superfície total de quasi 26.000 metres quadrats.

D’una banda, la modificació planteja que l’àrea boscosa inclosa parcialment en un àmbit d’aprofitament privat es qualifiqui de zona verda i es preservi la seva morfologia actual. D’altra banda, es proposa introduir a una part de l’illa la qualificació d’indústria petita, per tal d’incrementar el nombre d’unitats independents. D’aquesta manera, es redueix la superfície de sòl d’aprofitament privat, augmentant la de la zona verda, sense que s’hagi de modificar el projecte d’urbanització i mantenint ni el valor de les parcel·les.

Proposta d’adhesió a la declaració sobre els 35 anys d’ajuntaments democràtics

En l’apartat de mocions, el Ple va aprovar l’adhesió a la declaració que du per títol “35 anys d’ajuntaments democràtics al servei de la ciutadania “ redactada per la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació de Municipis de Catalunya.

La moció proposada per les dues entitats municipalistes s’ha redactat coincidint amb la celebració del 35è aniversari de les primeres eleccions municipals des de la reinstauració democràtica (que van tenir lloc el 3 d’abril de 1979) i de la posterior constitució dels Ajuntaments (el 19 d’abril d’aquell any).

D’aquesta manera es pretén fer un reconeixement a tots els electes locals que durant aquests anys han estat al capdavant dels municipis.

La proposta va comptar amb els 19 vots favorables dels regidors del PSC, CiU i PP i l’abstenció dels 2 regidors de L’Altraveu.
 
Proposta d’adhesió a la commemoració del centenari de la Mancomunitat de Catalunya

El Ple va aprovar una altra moció que proposava l’adhesió a la commemoració del centenari de la Mancomunitat de Catalunya, tot fent extensiva aquesta adhesió a la comunitat veïnal per tal de participar-ne i programar-ne actes.

La institució va constituir-se el 6 d’abril de 1914 com a resultat de la suma de capacitats i esforços de les diputacions catalanes i amb la voluntat de servei a les expectatives de major reconeixement polític de Catalunya. També va ser un instrument de modernització de les infraestructures i d’impuls a la creació d’institucions culturals, científiques i educatives que encara perviuen en el temps, com ara l’Institut d’Estudis Catalans, la Biblioteca de Catalunya, l’Escola Superior de Belles Arts, l’Escola Industrial o l’Escola del Treball.

L’acord es va prendre amb els 19 vots favorables dels regidors del PSC, CiU i L’Altraveu i els 2 vots en contra dels regidors del PP.

Segona adjudicació del contracte de neteja viària, recollida i transport d’escombraries i gestió de la deixalleria

Com a assumpte sobrevingut, el Ple va aprovar l’adjudicació del contracte de neteja viària, recollida d’escombraries i gestió de la deixalleria municipal a Fomento de Construcciones y Contratas S.A. L’acord s’ha pres per un import d’1,76 milions d’euros (IVA exclòs) pel conjunt de lots que formen part del concurs, que també incloïa la prestació de serveis a Sant Llorenç Savall.

El consistori ha adjudicat per segona vegada aquesta licitació, després que el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic estimés parcialment un recurs presentat per una de les empreses aspirants a l’adjudicació realitzada pel Ple el passat 19 de desembre. En aquest sentit, aquest òrgan va instar a valorar novament un aspecte molt concret de les ofertes presentades relacionat amb la maquinària. Un cop tornades a valorar les ofertes tècniques, tenint en compte els criteris fixats pel Tribunal, i després de la reunió de la mesa de contractació del passat 16 d’abril, la puntuació final d’aquest concurs ha tornat a donar com a resultat que la primera classificada continua sent l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas SA.

L’acord es va prendre amb els 19 vots a favor dels regidors del PSC, CiU i PP i els 2 vots en contra dels regidors de L’Altraveu.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40