Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Plaques solars a l'edifici de Via Pública
Plaques solars a l'edifici de Via Pública

Les plaques solars dels edificis municipals han produït 177.000 kWh després de dos anys de funcionament

Dimarts 20 de maig de 2014

Durant el darrer any, les plantes de producció han injectat a la xarxa elèctrica l’equivalent a un 85% del consum energètic dels tres equipaments on estan situades

Les 92 plaques solars fotovoltaiques situades a les cobertes dels equipaments de Via Pública, el Parc de Bombers i el Pavelló de Puigverd han injectat a la xarxa elèctrica un total de 177.063 kWh després de dos anys de funcionament. Sota l’impuls de l’Ajuntament de Castellar del Vallès, l’empresa Aplicaciones de Industrias Renovables SA (Aplir SA) va posar en funcionament aquestes instal·lacions als terrats d’aquests edificis municipals el mes d’abril de l’any 2012.

En l’interval que va entre els mesos d’abril de 2013 i 2014, les tres plantes van assolir una producció de 88.071 kWh, una xifra pràcticament idèntica a la registrada durant el primer any. “En termes d’autosuficiència energètica, la producció dels tres equipaments en el darrer any equival a un 85% del seu consum elèctric”, segons assegura el tinent d’alcalde de Territori, Aleix Canalís.

Per edificis, la planta energètica de l’edifici de Via Pública va generar en el darrer any un total de 32.851 kWh. En aquest cas, “es pot afirmar que es tracta d’una instal·lació totalment autosuficient, ja que es va injectar a la xarxa un 125% de l’energia que consumeix”, afegeix Canalís.

Pel que fa al parc de Bombers, aquest edifici “també és autosuficient”, ja que la planta situada a la seva coberta va produir un total de 28.577 kWh, el que equival a un 161% del seu consum elèctric.

En canvi, la planta energètica del pavelló de Puigverd ha produït un total de 26.643 kWh, el que representa un 45% del seu consum elèctric.

Canalís ha destacat que aquests dos any de funcionament “les plantes d’energia fotovoltaica han permès reduir al voltant de 80 tones d’emissions de CO2 a l’atmosfera”.

La col·locació d’aquestes plaques, que sumen una superfície de captació de 150 metres quadrats, és una de les mesures que es desprenen del Pacte d’Alcaldes. Aquesta iniciativa, impulsada per la Comissió Europea, estableix el compromís de totes les ciutats adherides d’aconseguir els objectius comunitaris de reducció de les emissions de CO2 amb actuacions d’eficiència energètica i relacionades amb les fonts d’energia renovables.

L’empresa Aplir SA va assumir el 2012 la concessió d’aquestes tres plantes per un període de 25 anys. L’adjudicatari va assumir les despeses de la inversió i l’explotació de la instal·lació per a la producció d’energia elèctrica fotovoltaica, així com el seu manteniment i tramitacions administratives. Al final del període de concessió, les instal·lacions passaran a ser de propietat municipal.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40