Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Acords del Ple ordinari del 27 de maig de 2014
Ple municipal

Acords del Ple ordinari del 27 de maig de 2014

Dimecres 28 de maig de 2014

Aprovació de les actes de les sessions ordinàries del 25 de març i 29 d’abril de 2014

El Ple va aprovar les actes anteriors, corresponents a les sessions ordinàries dels dies 25 de març i 29 d’abril, amb els vots favorables dels 19 regidors del PSC, CiU i PP i els vots en contra dels 2 regidors de L’Altraveu.

Donar compte de l’informe trimestral sobre el compliment dels terminis de la llei de lluita contra la morositat, corresponent al 1r trimestre de 2014

El Ple va donar compte de l’informe de tresoreria sobre el compliment dels terminis de pagament de les obligacions de l’Ajuntament de Castellar del Vallès  corresponent al primer trimestre de 2014, d’acord amb el que estableix la Llei 15/2010.

Segons va informar el tinent d’alcalde de Serveis Centrals, Óscar Lomas, “el període mitjà de pagament és de 48 dies per a les factures que es satisfan dins el període legal i de 53 dies per les que l’excedeixen”. “Respecte el 1r trimestre de 2013 –va apuntar el regidor– els terminis de pagament s’han anat reduint paulatinament, passant de 73 a 48 dies en el primer cas i de 105 a 53 en el segon”.

Acceptació de les bases de la convocatòria de subvencions consistents en la realització d’actuacions de conservació i manteniment de les lleres públiques en tram urbà

El consistori va aprovar per unanimitat l’acceptació de les bases de la convocatòria de subvencions consistent en la realització d’actuacions de conservació i manteniment de les lleres públiques en tram urbà. Aquesta convocatòria preveu un finançament de fins al 80% a càrrec de l’Agència Catalana de l’Aigua en intervencions que vetllin pel manteniment del desguàs de les lleres públiques i que permeten minimitzar riscos en episodis de fortes precipitacions i riuades.

El tinent d’alcalde de Territori, Aleix Canalís, va assenyalar que l’Ajuntament s’acull a aquesta convocatòria per sol·licitar un ajut econòmic que permeti actuar en un tram de 300 metres del torrent de Colobrers. El pressupost d’aquesta intervenció està valorat en 18.000 euros.

Adhesió al conveni Arc-Ecovidrio

El Ple també va aprovar l’adhesió al conveni entre l’Agència Catalana de Residus i la Societat Ecovidrio per a la gestió de la recollida i tractament dels envasos de vidre. Aquest acord, que es formalitzarà a través del Consorci de Residus del Vallès Occidental, substitueix el conveni vigent des de l’any 2008 i que havia tingut una durada de cinc anys.

Segons va informar Canalís, l’any 2013 es van recollir 350 tones d’aquest material, la qual cosa va reportar un total de 21.000 euros a les arques municipals, destinats al finançament del cost del servei.

La proposta es va aprovar amb els 19 vots favorables dels regidors del PSC, CiU i PP i els 2 vots en contra dels regidors de L’Altraveu.

Medalla de la Vila a Via Solidària – Càritas de Castellar del Vallès

El consistori va aprovar per unanimitat atorgar la Medalla de la Vila a Via Soliària – Càritas de Castellar del Vallès, en reconeixement a la tasca i la sensibilització a la població que du a terme l’entitat. L’associació, que és activa a Castellar des de l’any 1993, rebrà aquesta condecoració en el marc de la propera Festa Major, que tindrà lloc el mes de setembre.

Moció de CiU en contra de l’aplicació de la Llei Wert

El Ple va aprovar una proposta del grup municipal de CiU de rebuig a l’aplicació de la LOMCE i de suport a la continuïtat del model lingüístic i curricular de l’escola catalana que defensa tota la comunitat educativa. Així mateix, es va donar suport a la plataforma Som Escola a la mobilització festiva i reivindicativa que tindrà lloc el proper 14 de juny a Barcelona en defensa de l’escola catalana i el dret a decidir el propi model educatiu.

L’acord incloïa la seva difusió a la comunitat educativa del municipi, la incorporació d’un bàner de Som Escola al web municipal i l’enviament de còpia a les entitats municipalistes (ACM i FMC).

Hi van votar a favor els 19 regidors del PSC, CiU i L’Altraveu, mentre que ho van fer en contra els 2 regidors del PP.

Modificació de crèdit 4/2014 del pressupost de l’Ajuntament

En l’apartat d’assumptes sobrevinguts, el consistori va aprovar inicialment la modificació de crèdit número 4/2014 del pressupost municipal. L’expedient, que suma un total de 204.238,50 euros, incorpora una part dels ingressos obtinguts amb l’aportació del nou concessionari de recollida de residus i neteja viària.

D’una banda, l’import es destinarà a petites noves despeses sobrevingudes, com són la compra d’un elevador hidràulic per a les instal·lacions de la brigada municipal, la inscripció en el Registre Oficial de la Propietat de la reparcel·lació de l’ARE Nou Eixample i el compliment del conveni signat amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per a la cessió temporal de dos habitatges de titularitat pública. D’altra banda, s’amplia la subvenció nominativa a l’Obra Social Benèfica, en compliment del conveni existent per afrontar el dèficit de gestió d’exercicis anteriors.

L’acord es va prendre per unanimitat de tots els grups municipals, tant pel que fa a la urgència de la votació com al seu contingut.

Modificació de les condicions financeres dels préstecs de finançament al pagament de proveïdors

El segon assumpte sobrevingut, el darrer punt que es va aprovar en el Ple d’ahir dimarts, va consistir en la sol·licitud de la reducció del tipus d’interès en les operacions d’endeutament subscrites amb càrrec al mecanisme de finançament per al pagament als proveïdors aprovat l’any 2012.

El consistori s’ha acollit a l’opció oferta per la Comissió Delegada del Govern per Assumptes Econòmics de reducció del tipus d’interès en 140 punts bàsics del diferencial aplicable sobre l’Euríbor. Segons va informar el tinent d’alcalde de Serveis Centrals, Óscar Lomas, “aquest acord situarà el tipus vigent en l’Euríbor més 385 punts, i suposarà un estalvi anual de més de 100.000 euros”.

Com a contraprestació, l’Ajuntament s’haurà d’adherir al punt general d’entrada de factures electròniques de l’Administració General de l’Estat (AGE), a la plataforma Emprendre 3 per impulsar i agilitzar els tràmits per inici d’activitats i haurà de substituir un 30% de les autoritzacions i llicències d’inici d’activitat per declaracions responsables. En aquest sentit, el regidor va encoratjar a Generalitat i Estat “a evitar duplicitats en aquells municipis que, com el nostre, ja disposen de mecanismes d’aquest tipus”.

L’acord es va prendre amb els 19 vots a favors dels regidors de PSC, CiU i PP i les 2 abstencions dels regidors de L’Altraveu.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40