Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'una sessió plenària anterior
Imatge d'una sessió plenària anterior

Acords del Ple ordinari del 17 de juny de 2014

Dimecres 18 de juny de 2014

Aprovació de l’acta de la sessió ordinària del 27 de maig de 2014

El Ple es va iniciar amb l’aprovació de l’acta anterior, corresponent a la sessió ordinària del 27 de maig, amb els vots favorables dels 18 regidors del PSC, CiU i PP i els vots en contra dels 2 regidors de L’Altraveu. La regidora de l’equip de govern, Pepa Martínez (PSC), va excusar l’assistència a la sessió d’ahir.

Corregir error material observat a la plantilla de l’Ajuntament dels anys 2012, 2013 i 2014

El Ple va rectificar, a instància de la Junta de Personal i del Comitè d’Empresa de l’Ajuntament, l’error material observat en l’aprovació de la plantilla del personal municipal dels anys 2012, 2013 i 2014. Amb l’esmena introduïda als tres exercicis, es redueix una plaça de tècnic de grau mitjà i s’incrementa una plaça de tècnic de grau mitjà en arquitectura tècnica.

L’acord es va aprovar amb els vots favorables dels 12 regidors del PSC i les abstencions dels 8 regidors de CiU, L’Altraveu i PP.

Adhesió a la Xarxa de les Ciutats Amigables amb la Gent Gran

El consistori va aprovar per unanimitat l’adhesió del municipi de Castellar del Vallès a la Xarxa Mundial de Ciutats Amigables amb la Gent Gran. Es tracta d’una iniciativa promoguda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) amb l’objectiu d’afavorir entorns urbans integradors i accessibles per fomentar un envelliment actiu. Amb aquesta adhesió, el municipi es compromet a realitzar en els propers cinc anys avaluacions i millores contínues en l’adaptació de la vila a la gent gran.

Moció de rebuig a la nova Llei General de Telecomunicacions

Finalment, el Ple va aprovar una moció presentada pel grup municipal de L’Altraveu (i a instància també d’Iniciativa per Catalunya-Verds) que mostra el rebuig a la nova Llei General de Telecomunicacions 9/2014. En aquest sentit, es considera que el text atempta contra l’autonomia local. Per aquest motiu, es va acordar sol·licitar al Ministeri d’Indústria i Turisme que introdueixi modificacions en els aspectes que vulnerin les competències de les administracions locals.

Així, es demana que els ajuntaments puguin intervenir en la concessió de llicències relacionades en les infraestructures i xarxes als seus territoris amb diferents finalitats: garantir la preservació del paisatge i el medi, la seguretat de la ciutadania i de les instal·lacions i que qualsevol desplegament es pugui fer de manera ordenada. L’acord també demana al Govern espanyol que qualsevol modificació d’aquesta llei tingui en compte la salut i la vida per sobre dels beneficis econòmics i que, per tant, es promogui un desplegament segur i saludable i escoltant tots els sectors implicats (governs autonòmics i locals, societat civil i científics experts).

Finalment, es demana que s’atenguin les recomanacions de la Resolució 1815 de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa que du per títol “Perills potencials dels camps electromagnètics i els seus efectes sobre el medi ambient” així com els convenis internacionals relacionats.

L’acord es va prendre amb els 18 vots favorables dels regidors del PSC, CiU i L’Altraveu i els vots en contra dels dos regidors del PP.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40