Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

La deixalleria municipal està sent objecte de diversos treballs de millora.
La deixalleria municipal està sent objecte de diversos treballs de millora.

Comencen les obres de millora de la Deixalleria Municipal

Dimarts 11 de novembre de 2014

L’empresa adjudicatària del servei de neteja viària i recollida i transport de residus, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), va iniciar la setmana passada diversos treballs de millora de la Deixalleria Municipal.

Les instal·lacions del Pla de la Bruguera seran objecte de quatre actuacions diferenciades. La primera, que ja s’està executant en aquests moments, consisteix en la substitució de la tanca perimetral de l’equipament, que té 145 metres lineals. Concretament, es construirà un nou tancament que constarà d’un mur d’obra de 60 centímetres d’alçada i, per sobre, una nova tanca de dos metres d’alçada. El canvi també permetrà habilitar una porta que facilitarà l’accés entre la instal·lació i la nau adjunta de què disposa FCC.

A continuació, s’ampliarà l’espai cobert destinat als residus especials. Concretament, es cobrirà el sector proper a la caseta on es diposita la ferralla electrònica i els electrodomèstics grans.

Finalment, es col·locaran baranes fixes de seguretat davant dels contenidors i s’instal·larà un sistema de seguretat amb tres càmeres de vigilància.

Les actuacions van a càrrec de Construccions Sencast, S.L. i són finançades íntegrament per FCC. Aquesta mateixa empresa ha executat recentment la construcció de dues noves plataformes per allotjar els contenidors d’escombraries ubicats al sector de Les Arenes. Una d’elles es troba situada a la zona d’aparcament de l’ermita i té una superfície aproximada 18 metres quadrats. L’altra plataforma es troba situada a l’aparcament de l’àrea d’esbarjo i compta amb una superfície de 28 metres quadrats.

Al gener, nova targeta de la Deixalleria

D’altra banda, la Deixalleria Municipal posarà en marxa a partir de l’1 de gener una targeta magnètica d’identificació dels seus usuaris. Amb aquest nou sistema de control es podran registrar de manera informatitzada les aportacions que es fan a la Deixalleria Municipal.

D’aquesta manera, els usuaris es podran beneficiar de manera automàtica de les bonificacions de la taxa de residus que es concedeixen per ús de la instal·lació. Això suposarà una simplificació del tràmit ja que fins ara cal presentar una instància i acompanyar-la del cupó que certifica les aportacions realitzades.

La targeta s’enviarà a les llars a aquells usuaris que l’hagin sol·licitat a la Deixalleria quan facin la primera aportació del 2015. Val a dir que totes les persones que ja han obtingut la bonificació de la taxa de residus per ús de la Deixalleria aquest 2014 la rebran directament per correu postal al seu domicili.

Treballador del TEB

Val a dir també que, tal i com es fixava en les condicions del plec per adjudicar el servei, FCC ha contractat un treballador procedent de la cooperativa Taller Escola Barcelona. Aquesta persona s’ha incorporat des del passat mes de setembre a jornada completa a la instal·lació de la Deixalleria Municipal.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40