Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'un moment de la inspecció.
Imatge d'un moment de la inspecció.

Ajuntament i Agència de Residus de Catalunya inspeccionen conjuntament el dipòsit ubicat a la pedrera de Vallsallent

Dilluns 13 d'abril de 2015

L’Ajuntament de Castellar del Vallès i l’Agència de Residus de Catalunya (ACR) van dur a terme el passat divendres, 10 d’abril, una inspecció conjunta amb l’objectiu de verificar el funcionament del dipòsit controlat de terres i runes de la construcció ubicat a l’antiga pedrera de Vallsallent. L’informe resultant d’aquesta visita s’incorporarà a l’expedient obert pel consistori arran d’una denúncia per abocament de residus impropis presentada la setmana passada pel grup polític de L’Altraveu.

La inspecció va anar a càrrec de dos membres dels serveis tècnics municipals i d’un tècnic de Tecnoambiente, empresa designada per l’ACR per tal de dur a terme controls periòdics, aleatoris i sense previ avís al dipòsit. En els darrers sis mesos, aquest mateix tècnic ha inspeccionat en tres ocasions més l’antiga pedrera de Vallsallent per tal d’avaluar el funcionament de l’activitat.

L’Ajuntament trametrà en breu l’expedient informatiu a la mateixa Agència per tal que, com a entitat sectorial competent en matèria de residus, avaluï si s’han comès irregularitats en l’explotació del dipòsit i, si s’escau, prengui les mesures que consideri adients.

Aquest expedient contindrà, a més de l’acta de la inspecció realitzada el divendres passat, còpia del registre d’entrada de materials a la planta dels darrers mesos (amb indicació de pes i tipologia de residus segons el Catàleg Europeu de Residus), documentació que s’ha requerit a l’empresa gestora del dipòsit. També s’inclouran les actes de les inspeccions realitzades durant aquest període.

Cal recordar que el consistori ja va traslladar la setmana passada a l’ACR la denúncia i la documentació gràfica aportats per L’Altraveu, així com un decret d’alcaldia en què s’establia l’obertura de l’expedient informatiu.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40