Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'un moment del Ple celebrat el 21 de juliol de 2015.
Imatge d'un moment del Ple celebrat el 21 de juliol de 2015.

Acords del Ple ordinari del 21 de juliol de 2015

Dimecres 22 de juliol de 2015

Aprovació de les actes dels plens del 13 i 30 de juny

El consistori va aprovar per unanimitat les actes corresponents a les sessions extraordinàries dels dies 13 i 30 de juny.

Informe trimestral sobre el compliment de terminis de la llei de lluita contra la morositat

El Ple va donar compte de l’informe sobre el compliment dels terminis de pagament de les obligacions de l’Ajuntament de Castellar del Vallès corresponent al primer trimestre de 2015. Segons es va informar, el termini mitjà de pagament a proveïdors durant aquest període s’ha fixat en 48,46 dies.

Aprovació del compte general de l’exercici 2014

El Ple va aprovar el compte general de l’Ajuntament de l’exercici 2014, així com la seva tramesa a la Sindicatura de Comptes de Catalunya i al Tribunal de Comptes. Aquest expedient reflecteix la situació econòmica, patrimonial i financera de l’Ajuntament. L’acord es va aprovar amb els 13 vots a favor dels regidors de l’equip de govern (Som de Castellar-PSC) i de CDC, 4 abstencions dels regidors de Decidim Castellar i 4 vots en contra dels regidors d’ERC.

Aprovació inicial modificació de crèdit núm. 5/2015

L’Ajuntament va aprovar inicialment la modificació de crèdit número 5/2015 del pressupost de l’Ajuntament, que incideix en diverses partides del pressupost, per un import de 78.400 euros. Aquesta xifra es distribueix d’una banda en 48.400 euros destinats a treballs de condicionament de l’espai públic i 30.000 euros a l’arranjament de la nau del Pla de la Bruguera per poder acollir les aules d’un nou cicle formatiu de grau mitjà de producció agroecològica.

L’acord es va prendre amb els 15 vots favorables dels regidors de Som de Castellar-PSC i de Decidim Castellar, les 2 abstencions de CDC i els 4 vots en contra dels regidors d’ERC.

Aprovació inicial de la modificació 3/2015 de la plantilla de personal i de la modificació 2/2015 de la relació de llocs de treball

En matèria de recursos humans, l’Ajuntament va aprovar inicialment la modificació 3/2015 de la plantilla del personal, que consisteix en la creació d’una plaça de tècnic/a superior en Dret. A més, també es va acordar la modificació 2/2015 de la relació de llocs de treball del personal consistent en la creació dels llocs de cap d’unitat jurídica-administrativa i de tècnic/a de programes transversals d’Educació, Formació i Ocupació i l’amortització d’una plaça d’inseridor/a laboral.

Tots dos punts van comptar amb els 15 vots favorables dels regidors de Som de Castellar-PSC i ERC i les 6 abstencions dels regidors de Decidim Castellar i CDC.

Modificació de l’article 19 de l’ordenança de civisme

Aquest punt va quedar damunt la taula.

Modificació del reglament del Mercat Municipal

El consistori va aprovar inicialment la modificació del Reglament del Mercat Municipal que regula l’ús del moll de càrrega i descàrrega de l’aparcament soterrani de la plaça Major. Aquest acord va comptar amb els 11 vots favorables del grup Som de Castellar-PSC, 4 abstencions del grup Decidim Castellar i els 6 vots en contra dels grups municipals d’ERC i CDC.

Ratificació dels representants a la comissió de delimitació del terme municipal

El Ple va aprovar ratificar els membres de la comissió que representa el municipien les operacions de delimitació del terme municipal.Aquests són el tinent d’alcalde de Manteniment, Sostenibilitat i Medi Natural, Aleix Canalís, el tinent d’alcalde de Planificació, Pepe González, el tècnic municipal Jaume Àvalos i el secretari de la Corporació.

Van votar a favor d’aquest acord els 11 regidors de l’equip de govern (Som de Castellar-PSC), mentre que els 10 regidors dels grups municipals d’ERC, Decidim Castellar i CDC hi van votar en contra.

Aprovació provisional Pla Especial Forn de Can Sallent núm. 21

El consistori va aprovar provisionalment per unanimitat el Pla Especial del carrer Forn de Can Sallent, núm. 21 vist el projecte presentat per la propietat. La finalitat és modificar la distància de separació de l’edificació respecte el vial per millorar la implantació i l’accés a un habitatge que s’ha de construir.

Moció pel compromís de l’Ajuntament amb les eleccions plebiscitàries del 27S

El grup municipal d’ERC va presentar una moció en relació a les eleccions al Parlament de Catalunya que s’han de convocar per al proper 27 de setembre.

El text proposava els següents acords: la promoció d’actes i campanyes des del municipi per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari; la cessió d’espais i infraestructures necessàries a aquells partits que promoguin la participació i el caràcter plebiscitari d'aquestes eleccions; que en cas que les eleccions configurin una majoria independentista, l’alcalde es posarà a disposició del Parlament de Catalunya per a la gestió de la constitució de l’Estat català; que l’Ajuntament passi a formar part d’una assemblea de càrrecs electes en cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d’autogovern; i la sol·licitud d’adhesió de l’Ajuntament a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) en el cas que, a Castellar del Vallès, una majoria de ciutadans voti opcions independentistes en les plebiscitàries del 27s.

Aquest punt no va prosperar ja que va comptar amb els vots contraris dels 11 regidors de Som de Castellar-PSC. En canvi, van votar-hi a favor els 10 regidors d’ERC, Decidim Castellar i CDC.

Festes locals 2016

El Ple també va aprovar tres assumptes sobrevinguts. El primer, pres per unanimitat, feia referència a les festes locals de Castellar del Vallès per al 2016. Es va acordar que l’any que ve siguin festius el dia 8 de febrer (que s’escau en dilluns de Carnaval, en substitució de l’habitual 19 de març, Sant Josep, que el proper any s’escau en dissabte) i el 12 de setembre (amb motiu de la Festa Major).

Modificació de l’acord de retribucions i assistències dels membres de la Corporació

El Ple també va aprovar modificar l’acord del Ple de l’Ajuntament del 30 de juny referent a les retribucions i assistències a percebre pels membres de la Corporació que no tenen dedicació exclusiva o parcial. En aquest sentit, l’acord recull, entre d’altres, que les quanties a percebre s’abonaran mensualment, d’acord amb l’assistència a les sessions dels òrgans col·legiats durant el mes anterior, llevat del mes de desembre de cada any, en què es regularitzarà l’import anual màxim. Aquest punt va comptar amb els vots favorables dels 11 regidors de Som de Castellar-PSC i les 10 abstencions dels regidors d’ERC, Decidim Castellar i CDC.

Delegació a la Junta de Govern Local del sorteig de meses electorals

El darrer assumpte sobrevingut, aprovat per unanimitat, va consistir en la delegació del Ple en favor de la Junta de Govern Local del sorteig de meses electorals, amb vistes a les eleccions al Parlament de Catalunya que està previst que es convoquin amb vistes al 27 de setembre.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40