Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'una sessió plenària anterior.
Imatge d'una sessió plenària anterior.

Acords del Ple ordinari del 28 de setembre de 2015

Dimecres 30 de setembre de 2015

Actes pendents d'aprovar

El primer punt de l’ordre del dia va quedar damunt de la taula ja que s’han d’esmenar diverses incorreccions de l’acta corresponent al Ple del passat 21 de juliol de 2015.

Aprovació de la recuperació de part de la paga extraordinària de desembre de 2012 i aprovació inicial de la modificació de crèdit 7/2015 del pressupost 2015

El consistori va aprovar per unanimitat abonar al personal funcionari i laboral al servei de l’Ajuntament una retribució de caràcter extraordinari amb un import equivalent a 48 dies. Aquesta quantitat, que es satisfarà junt amb la nòmina d’aquest mes d’octubre, correspon al 26% dels imports que es van deixar de percebre com a conseqüència de la supressió de la paga extraordinària de 2012, en aplicació d’un decret d’estabilitat pressupostària del govern estatal.

Cal recordar que el consistori ja havia satisfet anteriorment aproximadament el 24% d’aquesta mateixa paga, el que equivalia a 44 dies meritats durant el 2012 abans de l’entrada en vigor del decret. Segons va anunciar ahir el regidor de Finances i Serveis Municipals, Óscar Lomas, el 50% restant d’aquesta paga s’abonarà el proper mes de gener.

Aquest acord va comportar també que el consistori aprovés, dins el mateix punt de l’ordre del dia, la modificació de crèdit número 7 del pressupost 2015, que suma un import total de 99.471,37 euros.

Donar compte de l'informe trimestral sobre el compliment dels terminis de la llei de lluita contra la morositat, corresponent al segon trimestre de 2015

El Ple va donar compte de l’informe sobre el compliment dels terminis de pagament de les obligacions de l’Ajuntament de Castellar del Vallès corresponent al segon trimestre de 2015. Segons es va informar, el termini mitjà de pagament a proveïdors durant aquest període s’ha fixat en 41 dies (per sota dels 48 dies de mitjana registrats en el primer trimestre).

Moció de suport a l'acollida de població refugiada víctima els conflictes armats a la Mediterrània

El consistori va aprovar per unanimitat una moció consensuada per tots els grups municipals en què s’ofereix Castellar del Vallès com a territori d’acollida de totes aquelles persones refugiades que arriben a Europa fugint de diferents conflictes bèl·lics i a la recerca d’un entorn segur.

El text s’ha redactat arran de la  crisi humanitària que està tenint lloc a conseqüència de la guerra civil a Síria i d’altres conflictes internacionals i inclou diversos apartats.

Entre d’altres, s’incorpora el suport i col·laboració a les entitats catalanes que treballen en l’acollida a les persones sol·licitants d’asil, així com el compromís d’adaptació del Pla d’Acollida tenint en compte l’actual situació sobrevinguda. També s’expressa el compromís d’oferir l'accés a drets bàsics i el suport necessari a les persones sol·licitants (sanitaris, d’assessorament jurídic, serveis socials, educació i temes lingüístics, entre altres).

A la mateixa moció també hi figura el treball de sensibilització de la població del municipi sobre la realitat de les persones refugiades i la dinamització de la xarxa local solidària i la voluntat d’endegar i garantir polítiques municipals de cooperació al desenvolupament amb vocació transformadora.

Així mateix, s’afegeix l’adhesió a les línies de treball consensuades per una vuitantena d’ajuntaments en la reunió que va tenir lloc el passat 4 de setembre a la seu del Fons Català de Cooperació. Aquestes línies són l’assistència en les rutes de fugida, el suport als municipis de la ruta, la planificació i gestió de l’acollida i l’acollida a Catalunya.

Una altra de les mesures que s’impulsarà gràcies a l’aprovació d’aquesta moció és crear una comissió especial formada pels grups municipals, amb l'assessorament dels tècnics municipals, per tal d'estudiar, analitzar i determinar quines accions concretes es poden prendre en l'àmbit local. En aquest òrgan també es convidarà a agents socials i entitats locals, per tal de tenir una veu conjunta d’interlocució amb la Generalitat de Catalunya i el Govern de l'Estat espanyol.   

Precisament, el text de la moció inclou diverses demandes al governs espanyol i de la Generalitat de Catalunya. Al primer se li demana una major dotació de recursos a la Unió Europea per suport jurídic, assistència, acollida i integració social i que aquests es transfereixen a les administracions municipals. També se li proposa l’augment de les places d’asil i de la dotació pressupostària en atenció a aquest col·lectiu o l’augment de sis a 24 mesos del període d’acollida de persones sol·licitants d’asil.

Al Govern de la Generalitat se l’insta, entre d’altres, a la territorialització dels serveis d’atenció a les persones demandants d’asil, a la formació de les persones de municipis que s’hauran de fer càrrec del suport i l’atenció a persones sol·licitants i el suport als municipis acollidors i als països d’asil.

Finalment, el text també demana a les dues institucions el suport als països d’asil, normalment empobrits, on es concentren el 85% de les persones refugiades a través de cooperació al desenvolupament o l’ajuda humanitària.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40