Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'un moment de la sessió plenària celebrada dimarts 27 de d'octubre de 2015.
Imatge d'un moment de la sessió plenària celebrada dimarts 27 de d'octubre de 2015.

Acords del Ple Ordinari del 27 d’octubre de 2015

Dimecres 28 d'octubre de 2015

Actes pendents d'aprovar

El consistori va aprovar per unanimitat les actes corresponents a les sessions ordinàries del 21 de juliol i 29 de setembre.

Aprovació inicial del pressupost general per a l’any 2016

El Ple va aprovar inicialment el pressupost general de l’Ajuntament per al 2016 que suma un total de 23,76 milions d’euros, el que suposa un increment del 2,67% respecte l’exercici anterior. L’acord es va prendre amb els 11 vots favorables dels regidors de Som de Castellar – PSC i els 10 vots en contra dels regidors d’ERC, Decidim Castellar i CDC.

Aprovació de la modificació 3/2015 de la relació de llocs de treball i de la refosa amb efectes d’1 de gener de 2016

El consistori va aprovar la refosa de la relació de llocs de treball del personal funcionari, laboral i eventual de l’Ajuntament amb efectes a 1 de gener de 2016 i de les respectives fitxes descriptives de llocs de treball. L’acord, que també incloïa la modificació 3/2015 de la relació de llocs de treball de l’exercici vigent, es va aprovar amb els vots favorables dels 11 regidors de Som de Castellar – PSC, 6 abstencions dels regidors d’ERC i CDC i 4 vots en contra dels regidors de Decidim Castellar.

Aprovació provisional de la modificació d’ordenances fiscals i preus públics per al 2016

Un altre punt inclòs dins l’ordre del dia era l’aprovació provisional de la modificació de les ordenances fiscals per a l’exercici 2016. Aquest acord es va prendre amb els vots favorables dels 11 regidors de Som de Castellar - PSC, 4 abstencions dels regidors de Decidim Castellar, i 6 vots en contra dels regidors d’ERC i CDC. Amb el mateix resultat es va votar el següent punt de l’ordre del dia, consistent en l’aprovació inicial de l’ordenança general reguladora de preus públics.

Aprovació inicial de l’ordenança reguladora per a la concessió de subvencions per a la creació d’empreses

El consistori va aprovar inicialment l’ordenança reguladora de les bases per a la concessió de subvencions per a la creació d’empreses. L’import d’aquest ajut serà de 1.500 euros per a cada activitat econòmica que compleixi amb una sèrie de requisits, entre d’altres, disposar d’un pla d’empresa assessorat pels serveis de promoció econòmica de l’Ajuntament.

Aquest punt es va aprovar amb 11 vots favorables dels regidors de Som de Castellar – PSC, 6 abstencions dels regidors dels grups de Decidim Castellar i CDC i 4 vots en contra dels regidors d’ERC.

Aprovació inicial del reglament regulador del procés de pressupostos participatius

El consistori va aprovar inicialment el reglament regulador del procés de pressupostos participatius que suposarà que, a partir de 2016, un 15% del total de la inversió finançada amb recursos propis pugui ser decidit cada exercici per la ciutadania. Segons estableix aquest reglament, el procés constarà de diverses fases: sessió pública d’inici; presentació, estudi i votació de propostes acceptades; recompte i valoració; publicitat i calendari de les actuacions; i avaluació del procés.

Aquest acord es va prendre amb els 11 vots favorables dels regidors Som de Castellar – PSC i els 10 vots en contra dels regidors d’ERC, Decidim Castellar i CDC.

Sol·licitud de règim especial de reintegrament del saldo deutor de la liquidació definitiva de la participació en els tributs de l’Estat de 2013

El consistori va aprovar sol·licitar al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques el règim especial de reintegraments, fraccionat en un període de 10 anys, del saldo resultant a càrrec de l’Ajuntament en la liquidació definitiva de la participació en tributs de l’Estat de l’any 2013. Hi van votar favorablement els 17 regidors de Som de Castellar – PSC, ERC i CDC, mentre que es van abstenir els 4 regidors de Decidim Castellar.

Aprovació del conveni amb Aigües de Matadepera SA, per a la cessió del servei de subministrament d’aigua a les urbanitzacions de Can Font i Ca n’Avellaneda

El consistori va aprovar el conveni a formalitzar per l’Ajuntament i Aigües de Matadepera per a la transmissió al municipi de les instal·lacions de subministrament d’aigua a les urbanitzacions de Can Font i Ca n’Avellaneda. El preu de compra venda es fixa en 347.365 euros, import que es satisfarà entre els exercicis 2016 i 2017.

Aquest acord es va prendre amb els vots favorables dels 11 regidors de Som de Castellar – PSC, les abstencions dels 6 regidors d’ERC i CDC i els 4 vots en contra de Decidim Castellar.

Aprovació de l’addenda núm. 1 al conveni formalitzat el 1993 amb Mina Pública d’Aigües de Terrassa, SA

El Ple va aprovar una addenda al conveni formalitzat el 1993 entre l’Ajuntament i Mina Pública d’Aigües de Terrassa SA. D’acord amb el nou redactat, l’Ajuntament s’obliga a subministrar a Aigües de Terrassa un cabal mínim de 200.000 metres cúbics anuals i un cabal punta diari de 2.500 metres cúbics. A més, es fixa un preu de l’aigua subministrada que constarà d’una part fixa de 65.000 euros i una part variable, d’acord amb el volum d’aigua consumit, que s’estableix en 0,25 euros/metre cúbic.

Hi van votar a favor els 11 regidors de Som de Castellar – PSC, es van abstenir les dues regidores de CDC i hi van votar en contra els 8 regidors d’ERC i Decidim Castellar.

Donar compte de l’informe trimestral sobre el compliment de l’article 104.bis de la Llei reguladora de les bases del règim local

El consistori també va donar compte del compliment durant el segon trimestre de 2015 de l’article 104.bis de la Llei 7/1985 reguladora de les bases de règim local, en relació al nombre de llocs de treball reservats a personal eventual.

Aprovació conveni de Cooperació amb l’Ajuntament de Gallifa per la recollida i transport de paper, cartró i envasos

Un altre punt inclòs a l’ordre del dia era l’aprovació del conveni de cooperació entre els ajuntaments de Castellar i Gallifa per la prestació a aquest darrer municipi dels serveis de recollida i transport de les fraccions de paper, cartró i envasos. Aquest servei es prestarà a través del contracte amb l’adjudicatari del servei a Castellar, Fomento de Construcciones y Contratas SA. Hi van votar a favor els 17 regidors dels grups municipals de Som de Castellar – PSC, ERC i CDC, mentre que es van abstenir els 4 regidors de Decidim Castellar.

Moció d’ERC sobre compromís de l’Ajuntament amb el Correllengua

El consistori va aprovar per unanimitat una moció presentada per ERC de suport al Correllengua com a instrument reivindicatiu de la societat a favor de la plena normalització en l’ús social de la llengua arreu dels territoris de parla catalana i a favor de la seva unitat. Entre d’altres aspectes sobre aquesta activitat al municipi, organitzada per la CAL Castellar, el text insta a l’Ajuntament a col·laborar-hi amb ajuda econòmica i infraestructures i a millorar aquesta ajuda en funció de les possibilitats del propi consistori.

Moció d’ERC sobre la incorporació de mocions a la pàgina web municipal

El consistori va aprovar per unanimitat una altra moció presentada per ERC que compromet a l’Ajuntament a millorar, en un termini de dos mesos, la Seu Electrònica del web municipal per tal d’incorporar individualment tots els acords i mocions debatuts al Ple i la cerca filtrada del seu contingut. Així mateix, també es va acordar que les actes del plens publicades al mateix portal vagin acompanyades del fitxer d’àudio de les sessions corresponents. 

Moció d’ERC sobre el projecte de millora de la competència en anglès als centres docents

El consistori va aprovar una tercera moció presentada per ERC amb l’objectiu que el Consell municipal escolar obri un debat per definir amb el màxim consens el model de projecte adreçat a millorar la competència en llengua anglesa als centres del  municipi. L’acord, aprovat amb els vots favorables dels 17 regidors de Som de Castellar – PSC, ERC i CDC i les 4 abstencions de Decidim Castellar, inclou el respecte per la voluntat de cada escola sobre l’aplicació d’aquest programa i del cicle educatiu al qual s’ha d’adreçar.

Moció d’ERC sobre la connexió segura per a vianants i bicicletes entre Sant Feliu del Racó i Castellar del Vallès

El consistori va aprovar, a proposta d’ERC, la creació d’una comissió de treball per assolir una connexió segura per a vianants i bicicletes entre Sant Feliu del Racó i Castellar del Vallès. Aquest òrgan estarà integrat per associacions de veïns, AMPA i aquelles associacions que mostrin el seu interès. El seu objectiu serà analitzar la documentació elaborada fins al moment pels serveis tècnics municipals en relació a aquest tema, així com sol·licitar a la Generalitat i a la Diputació, administracions propietàries de les vies afectades, la seva col·laboració tècnica i finançament dels treballs necessaris. Aquest acord es va prendre per unanimitat de tots els grups municipals.

Moció de CDC sobre suport als càrrec electes de la Generalitat encausats pel procés participatiu del 9N

El consistori va aprovar per unanimitat expressar el suport i solidaritat amb el president de la Generalitat, Artur Mas, l’exvicepresidenta del Govern Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, encausats per haver posat les urnes al procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014. El text aprovat, presentat pel grup de CDC, manifesta el compromís de l’Ajuntament amb el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur i condemna l’actitud i les accions de l’Estat Espanyol per portar davant dels tribunals a aquells representants polítics que van impulsar aquest procés.

Moció d’ERC relativa al pagament d’impostos a l’Agència Tributària de Catalunya

L’únic punt de l’ordre del dia que no va prosperar va ser una moció presentada per ERC. El text manifestava la voluntat del municipi de Castellar a exercir la seva sobirania fiscal, iniciant els tràmits necessaris per procedir al pagament de l’IRPF i l’IVA de l’Ajuntament a l’Agència Tributària de Catalunya. Hi van votar en contra els 11 regidors del grup Som de Castellar – PSC, mentre que sí que s’hi van mostrar favorables els 10 regidors d’ERC, Decidim Castellar i CDC.

Moció del Grup municipal Som de Castellar – PSC, sobre un nou model de gestió dels ajuts de menjador

Finalment, el consistori va aprovar per unanimitat una moció de Som de Castellar – PSC que insta a la Generalitat a incrementar els recursos destinats als ajuts de menjador. El text, que pretén donar resposta a totes les sol·licituds aprovades en el curs 2015-2016, emplaça la Generalitat a definir per al proper curs un model de gestió d’aquests ajuts que es basi en l’atorgament de beques garantides homogènies a tot el país.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40