Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de la sessió plenària celebrada dimarts 26 de gener de 2016.
Imatge de la sessió plenària celebrada dimarts 26 de gener de 2016.

Acords del Ple ordinari del 26 de gener de 2016

Dimecres 27 de gener de 2016

Presa de possessió de nova regidora

El Ple va començar amb la presa de possessió de la regidora Ángela Pappalardo, que cobreix la vacant deixada el passat mes de desembre per Óscar Lomas al grup municipal de Som de Castellar – PSC. La nova edil és nascuda a l’Argentina i té la nacionalitat italiana. En l’àmbit professional, treballa des del 2003 a l’escola Emili Carles-Tolrà. Ha treballat com a administrativa, monitora i directora de lleure. En l’actualitat és sòcia de Creu Roja.

Actes pendents d'aprovar: Ple Ordinari 17/12/2015

El consistori va aprovar per unanimitat l’acta corresponent a la sessió ordinària del 17 de desembre de 2015.

Donar compte dels decrets de modificació dels cartipàs i delegacions

El Ple va donar compte expressa dels decrets d’alcaldia de nomenament de membres de la Junta de Govern Local i de tinents d’alcalde, d’organització política de l’Ajuntament, amb les corresponents delegacions d’alcaldia. Més informació: http://www.castellarvalles.cat/34154/noticia/7584/

Aprovació de les retribucions de personal 2016

El consistori va aprovar unanimitat l’aprovació de l’increment de les retribucions del personal funcionari i laboral al servei de l’Ajuntament de l’1 per 100 en relació a les de l’any 2015, amb efectes 1 de gener de 2016. L’acord també incorporava l’establiment de les quanties de diferents complements salarials a percebre durant l’any 2016 pel personal funcionari i laboral.

Aprovació provisional del Pla Especial de Béns a Protegir

El Ple va aprovar provisionalment el Pla Especial dels Béns a Protegir de Castellar del Vallès, elaborat pels serveis tècnics municipals. Aquest instrument normatiu permetrà preservar 213 elements amb valor arquitectònic (151), arqueològic (53), ambiental (7) i paisatgístic (2).

Aquest tràmit arriba després que el Ple en fes l’aprovació inicial el febrer de 2015 i s’obrís un període d’exposició pública durant 45 dies hàbils. Durant aquest període es van recollir un total de nou al·legacions, dues de les quals es van estimar totalment i set de manera parcial.

L’acord, aprovat amb 11 vots favorables dels regidors de Som de Castellar – PSC i 10 vots en contra dels regidors d’ERC, Decidim Castellar i CDC, també incloïa elevar el Pla Especial dels Béns a Protegir de Castellar del Vallès a la Comissió Territorial d'Urbanisme, amb la finalitat de que resolgui sobre la seva aprovació definitiva.

Aprovació provisional del POUM

El Ple també va aprovar provisionalment el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Castellar del Vallès. El principal instrument de gestió urbanística del municipi va ser aprovat inicialment el març de 2014 i es va sotmetre a informació pública durant un termini de dos mesos.

Durant aquest període es van presentar un total de 44 al·legacions, de les quals es van estimar 11 totalment i 21 de manera parcial, mentre que 12 es van desestimar. Paral·lelament es va sol·licitar informe a prop de 50 organismes afectats per les seves competències, alguns dels quals han realitzat algunes prescripcions. Així mateix, la Comissió d’Urbanisme de Barcelona també en va elaborar un dictamen favorable.

L’acord, aprovat amb 11 vots favorables dels regidors de Som de Castellar – PSC i 10 vots en contra dels regidors d’ERC, Decidim Castellar i CDC, també incloïa elevar el document del POUM a la Comissió Territorial d'Urbanisme, amb la finalitat que resolgui sobre la seva aprovació definitiva.

Ratificació acord de modificació d’estatuts del Consorci de Normalització Lingüística

El consistori va ratificar per unanimitatl’acord de modificació d’Estatuts del Consorci de Normalització Lingüística adoptat pel seu Ple, en sessió del dia 8 de maig de 2015, i aprovada també pel Govern de la Generalitat.

Moció sobre els acords de la Conferència sobre el canvi climàtic de París 2015

El Ple va aprovar per unanimitat una moció subscrita per tots els grups municipals d’adhesió a la Declaració de París de la Climate Summit for leaders (Una contribució decisiva deIs municipis i les regions a la COP 21).

El text també expressa el suport als treballs iniciats recentment per la Diputació de Barcelona per a l’adopció d’un nou Pacte d'Alcaldes pel canvi climàtic i l'energia, que tingui com a repte l'adaptació al canvi climàtic i el nou objectiu d'un 40% de reducció de les emissions per al 2030 respecte el 2005.

Així mateix, també es dóna suport a la creació, per part de la Diputació de Barcelona, d’un Pla estratègic pel canvi climàtic que impulsi projectes en els àmbits de l’economia verda i social per a la creació de nova ocupació, l’autosuficiència energètica, la mobilitat i transport i la participació i l’educació.

Finalment, s’insta a l’Administració de l’Estat i la Generalitat a impulsar polítiques de suport i ajuts als municipis per tal d’assolir conjuntament els objectius establerts en la conferència de París. A la Generalitat, també se l’insta a reprendre els treballs per a I'aprovació de la llei de canvi climàtic de Catalunya per afrontar els reptes energètics i climàtics a llarg termini.

Moció de suport a les mobilitzacions i accions contra el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre

El Ple va aprovar per unanimitat una altra moció conjunta de tots els grups municipals en què es manifesta al Govern de l’Estat espanyol el rebuig de l’Ajuntament a l’aprovació definitiva del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre.

El text dóna suport a les accions, iniciatives i mobilitzacions socials que es facin contra el Pla hidrològic de la conca de l’Ebre. També expressa l’adhesió a les accions que el Govern de Catalunya, els ajuntaments, així com altres institucions i entitats socials, presentin davant la Comissió Europea i altres organismes de caràcter estatal i internacional, amb l’objectiu de defensar els cabals ecològics aprovats per la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre.

Així mateix, també es demana a la Comissió de Medi Ambient europea que vetlli per l’adequació i el compliment del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre a les directives europees d’Aigua, Aus i Hàbitats.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40