Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'una sessió plenària anterior.
Imatge d'una sessió plenària anterior.

Acords del Ple ordinari del 23 de febrer de 2016

Dimecres 24 de febrer de 2016

Actes pendents d'aprovar: Ordinària 26/01/2016

El consistori va aprovar per unanimitat l’acta de la sessió corresponent al Ple ordinari del passat 26 de gener.

Donar compte expressa del Decret 86/2016

El Ple va donar compte de l’aprovació del Decret 86/2016, sobre el traspàs de la delegació de la Regidoria d’Infància i Adolescència, fins ara assumida per Glòria Massagué, a la regidora Ángela Pappalardo.

Donar compte de la integració de la regidora Ángela Pappalardo al grup Som de Castellar-PSC

El Ple també va donar compte de la integració de la regidora Ángela Pappalardo, que va prendre possessió del càrrec el passat mes de gener, al grup municipal de Som de Castellar-PSC.

Modificació composició comissions informatives

El Ple va aprovar per unanimitat prendre coneixement de les modificacions de les comissions informatives, com a conseqüència de la reestructuració motivada per la renúncia al càrrec de regidor d’Óscar Lomas.

Així, a la Comissió informativa de Finances i Serveis Municipals, passa a ser membre suplent Ángela Pappalardo. Pel que fa a la Comissió informativa de Planificació, la mateixa regidora passa a ser-ne membre titular, mentre que Anna Màrmol en formarà part com a suplent. Finalment, la Comissió informativa Social passa a comptar amb Ángela Pappalardo com a membre titular i José Leiva, com a membre suplent.

Donar compte sobre el compliment art. 104 bis de la Llei de Bases de règim local, 4t trimestre 2015

En un altre punt sense votació, el Ple va informar del compliment, en el quart trimestre de 2015, del que es preveu a l’article 104.bis de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases del règim local, en relació al nombre de llocs de treball reservats a personal eventual i a l’assignació funcional de les persones ocupants.

Donar compte dels informes relatius al compliment de terminis de la llei de lluita contra la morositat, 4t trimestre de 2015

El Ple també va donar-se per assabentat dels informes relatius al període mitjà de pagament i al període legal de pagament de les obligacions per deutes comercials de l’Ajuntament de Castellar del Vallès corresponents al quart trimestre de 2015. Segons es va informar, el període mitjà de pagament en aquest període s’ha situat en 18,97 dies.

Donar compte de l’informe anual de 2015, relatiu al seguiment del Pla d’Ajust

El Ple va donar-se per assabentat de l’informe elaborat per l’interventor sobre l’execució del pla d’ajust contemplat en l’article 7 del Real decret llei 4/2012, de 24 de febrer, corresponent a l’any 2015.

Modificació 1/2016 de la relació de llocs de treball

El Ple va aprovar unanimitat la modificació 1/2016 de la relació de llocs de treball del personal al servei de l’Ajuntament. En aquest sentit, s’ha modificat el complement específic del lloc de tresorer/a, a petició de la Direcció General d’Administració Local, i s’ha modificat la denominació i funcions dels llocs de treball de cap d’unitat de Benestar Social i Igualtat i cap d’unitat de Programes Socials per adaptar-les a l’actual estructura dels serveis municipals.

Aprovació del protocol per fer front a la violència de gènere contra les dones

El Ple va aprovar per unanimitat el protocol per a l’abordatge integral de la violència envers les dones de Castellar del Vallès. El document, que actualitza el que ja es va aprovar el 2005, pretén dotar la vila d’un instrument que permeti oferir a les dones en situació de violència, o en risc de trobar-s’hi, una atenció integral, adient i àgil, que inclou l’atenció coordinada en tots els àmbits afectats i que inclou també desenvolupar accions de prevenció i de recuperació d’aquestes situacions.

Moció relativa a la reobertura del Centre d’Atenció Primària (CAP)

El consistori també va aprovar per unanimitat una moció per tal que l’Ajuntament engegui la ronda de contactes pertinents amb la Generalitat de Catalunya per conèixer la predisposició a la reobertura del servei nocturn d’urgències del Centre d’Atenció Primària.

El text, presentat conjuntament per Decidim Castellar, Som de Castellar-PSC, ERC i CDC, inclou el compromís d’iniciar contactes amb la resta de municipis per coordinar esforços en el treball per reobrir els serveis sanitaris de cobertura bàsica que s’han vist retallats els darrers anys.

L’acord també incorpora l’obertura d’un espai de debat entre tots els grups municipals i que es faciliti i fomenti, si s’escau la mobilització popular per assolir el dret a una atenció sanitària pública i de qualitat.

Moció a favor de la llibertat creativa i d’expressió

El consistori també va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup municipal Som de Castellar-PSC. El text denuncia el comportament “autoritari i injust” de la policia de la Brigada Provincial d’Informació de Madrid i del jutge Ismael Chamorro, en el cas de la suspensió d’una representació de titelles de la companyia “Títeres desde Abajo”, en el marc de celebració del Carnavala Madrid, el passat 6 de febrer.

L’acord considera desproporcionat el cessament dels programadors culturals per part de l’Ajuntament de Madrid i fa una crida a la defensa de la llibertat d’expressió i de creació, “imprescindibles per l’activitat artística i sense les quals una societat no pot considerar-se democràtica”, segons s’assenyala en el mateix text.

Moció de suport al col·lectiu transsexual i contra la LGTBIFÒBIA

Una altra moció aprovada per unanimitat, i presentada conjuntament pels grups municipals de Som de Castellar-PSC, ERC, Decidim Castellar i CDC, feia referència al suport al col·lectiu transsexual i contra la LGTBIFÒBIA.

El text trasllada el condol i el suport de l’Ajuntament de Castellar del Vallès a la família d’A.M.A., jove transsexual de Rubí que es va treure la vida recentment, víctima de la transfòbia latent a la societat. El text rebutja precisament la transfòbia, condemna tota discriminació per raó d’identitat de gènere i reconeix el dret de totes les persones a desenvolupar la seva vida, pública i privada, sense marginacions.

Així mateix, també es manifesta el compromís de l’Ajuntament de Castellar del Vallès de desplegar i fer complir la Llei de drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i que pretén eradicar l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia. A més, s’insta la Generalitat perquè dicti les disposicions  reglamentàries necessàries per aplicar i desplegar la llei que garanteix els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

Moció en defensa de l’escola pública

Una altra moció presentada conjuntament per tots els grups municipals, i també aprovada per unanimitat, defensava l’escola pública.

L’acord insta el Govern de la Generalitat de Catalunya, el Departament d’Ensenyament i els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament del Vallès Occidental a posar en valor i respectar la coresponsabilitat dels ajuntaments i els governs locals en la planificació educativa. També els demana que es mantinguin totes les línies a la preinscripció escolar i que es redueixin les ràtios per garantir el manteniment de grups i la millora de la qualitat educativa.

El text també incorpora la petició d’elaboració d’un pla calendaritzat urgent de construcció i millores dels edificis i equipaments dels centres educatius públics de la comarca, i de construcció de centres públics. Així mateix, també es demana que se suprimeixin els concerts a les escoles d’elit que segreguen per sexe.

Entre d’altres aspectes, també s’insta la Generalitat a obrir un procés obert a tota la comunitat educativa per revisar l’actual model educatiu i consensuar un nou marc legat fruit d’un gran pacte per l’educació que organitzi el sistema educatiu a Catalunya, adaptat a la nova realitat política i a l’actual context econòmic, social i demogràfic.

L’acord també suposa l’adhesió de l’Ajuntament a la Coordinadora d’Ensenyament Públic  Vallès Occidental, promotora del Manifest en defensa de l’escola pública als municipis del Vallès Occidental (www.cepvoc.wordpress.com).

Moció sobre dinamització dels polígons industrials

El Ple va desestimar una moció sobre dinamització de polígons industrials, que va comptar amb el vots favorables dels 4 regidors del grup proposant (ERC), 6 abstencions dels regidors de Decidim Castellar i CDC i 11 vots contraris dels regidors de Som de Castellar-PSC.

Moció de suport a les petites i  mitjanes empreses contra la morositat

Finalment, el Ple va aprovar per unanimitat una moció presentada pel grup municipal d’ERC per tal d’impulsar un pacte de municipi de suport a les petites i mitjanes empreses i contra la morositat. L’acord inclou el compromís de garantir que es compleixi de forma efectiva el termini de pagament en totes les contractacions i subcontractacions de l’Ajuntament. Així mateix, també s’assumeix que el consistori adoptarà mesures per excloure d’aquests processos les empreses que no compleixin els terminis legalment establerts dintre del marc legal vigent.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40