Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge del Ple celebrat dimarts 31 de maig de 2016.
Imatge del Ple celebrat dimarts 31 de maig de 2016.

Acords del Ple ordinari del 31 de maig de 2016

Dijous 2 de juny de 2016

Actes pendents d’aprovar

El consistori va aprovar per unanimitat l’acta de la sessió corresponent al 26 d’abril de 2016.

Informe sobre el compliment de l’article 104.bis de la LBRL en relació al personal eventual

El Ple va donar compte de l’existència, durant el primer trimestre de 2016, d’un lloc de treball reservat a personal eventual a l’Ajuntament. D’aquesta manera, es dóna compliment al que contempla l’article 104.bis.1 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases del règim local.

Informe sobre el compliment de terminis de la llei contra la morositat

El Ple també va donar-se per assabentat dels informes relatius al període mitjà de pagament i al període legal de pagament de les obligacions per deutes comercials de l’Ajuntament de Castellar del Vallès corresponents al primer trimestre de 2016. Segons es va informar, el període mitjà de pagament en aquest període s’ha situat en 21,36 dies.

Aprovació inicial de la modificació de crèdit 5/2016 del pressupost de l’Ajuntament

El Ple va aprovar inicialment per unanimitat la modificació de crèdit número 5/2016 del pressupost de l’Ajuntament per un valor total de 5.430 euros. Aquest import fa referència a l’adquisició de les  taquilles de la Policia Local per a l’equipament de Cal Botafoc, que esdevindrà abans de l’estiu la nova seu del cos.

Aprovació inicial de la modificació del Reglament Orgànic Municipal

El Ple va aprovar inicialment la modificació del Reglament Orgànic Municipal, que incorpora un nou article (el número 89 bis) dedicat a la simbologia institucional. El text estableix que l’única simbologia institucional present de forma estable en el saló de plens serà l’escut heràldic municipal, com a manifestació de la idiosincràsia de la vila de Castellar del Vallès i sense perjudici de l’observança de les normes amb rang de llei que puguin específicament regular aquesta matèria.

Aquest acord es va prendre amb els 16 vots favorables dels regidors de Som de Castellar-PSC, Decidim Castellar i CDC i els 4 vots contraris dels regidors d’ERC. Val a dir que la regidora de Decidim Castellar, Conxi Gracia, va excusar la seva assistència al Ple.

Aprovació definitiva de l’estudi de detall de la parcel·la del carrer Guinart núm. 15

El consistori va aprovar definitivament per unanimitat l’estudi de detall de la parcel·la del carrer Guinart núm.15. Aquest instrument urbanístic es formula per tal d’adaptar determinacions establertes al planejament vigent. 

Aprovació del conveni entre el Consorci de Residus del Vallès Occidental i l’Ajuntament per a la prestació del servei de recollida i gestió de residus especials de la deixalleria

El Ple va aprovar per unanimitat el text del conveni de col·laboració entre el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i l’Ajuntament de Castellar del Vallès per a la prestació del servei de recollida i gestió del residus especials en petites quantitats de la Deixalleria Municipal.

Dissolució i liquidació del Consorci de Comunicació Local

El consistori va aprovar inicialment per unanimitat la dissolució i liquidació del Consorci de Comunicació Local, organisme del qual l’Ajuntament formava part. D’aquesta manera es ratifica l’acord pres l’any passat pel mateix consorci, ja que les funcions d’aquest ens s’han traspassat a la Xarxa Audiovisual Local, SL (XAL, SL).

Separació del Consorci de la Xarxa de Teatres Públics de Catalunya

El Ple també va aprovar per unanimitat la separació de l’Ajuntament de Castellar del Vallès del Consorci de la Xarxa de Teatres Públics de Catalunya. Així mateix, també s’insta al conjunt d’ens consorciats a la dissolució i liquidació del Consorci, atesa la seva inactivitat des de fa molts anys.

Moció del grup municipal de Som de Castellar-PSC de suport a una llei d’aprofitament dels excedents alimentaris

El Ple va aprovar donar suport a la proposició de llei d’aprofitament de l’excedent alimentari en els termes que acordi el Parlament de Catalunya.

El text de la moció, presentada pel grup municipal de Som de Castellar-PSC, també incorporava la petició al Govern de la Generalitat que impulsi mesures de col·laboració i cooperació amb totes les administracions públiques, agents i entitats que treballen en l’àmbit alimentari, per establir acords i circuits per a l’aprofitament dels aliments frescos que s’acaben malbaratant i que es desenvolupin campanyes informatives i de difusió social en els centres escolars de primària i secundària.

Amb aquesta aprovació, l’Ajuntament també va acordar l’adhesió al “Manifest de Profit” que en el marc de la campanya contra el malbaratament alimentari “Som gent de profit” ha endegat l’Agència Catalana de Residus de Catalunya.

Moció del grup municipal de CDC de rebuig a la suspensió de la reforma de la Llei catalana de l’exercici de les professions de l’esport

El consistori va aprovar per unanimitat una moció presentada per CDC que reivindica la competència exclusiva en matèria de l’esport recollida a l’article 134 de l’Estatut d’Autonomia de la Generalitat de Catalunya.

Així mateix, també es mostra el rebuig a les interposicions sistemàtiques de recursos judicials per part del Govern espanyol contra les iniciatives democràtiques catalanes i, en concret, el que afecta a la Llei 7/2015 de l’exercici de les professions de l’esport.

L’acord inclou el suport al Govern, al Parlament de Catalunya, a les federacions, clubs i consells esportius en totes les accions que es duguin a terme per mantenir intacta aquesta normativa, i als tècnics federatius que amb la suspensió d’aquesta llei es trobaran sense protecció jurídica per exercir la seva professió.

Finalment, també es demana al Tribunal Constitucional que resolgui amb celeritat i aixequi la suspensió de la Llei 7/2015.

Moció del grup municipal d’ERC d’adhesió al Dia de l’Associacionisme Cultural (4 de juny)

El consistori va aprovar l’adhesió del municipi a la celebració del Dia de l’Associacionisme Cultural el proper 4 de juny de 2016. Amb aquest acord, l’Ajuntament es compromet a impulsar aquesta diada per tal que a partir d’ara sigui anualment la data de referència per visualitzar públicament el conjunt d’entitats i associacions cíviques i culturals.

Moció del grup municipal d’ERC per a la defensa de la sobirania del Parlament de Catalunya i contra els atacs a les lleis catalanes

El consistori va aprovar una moció presentada per ERC que dóna suport al Parlament de Catalunya en les iniciatives legislatives que refermin la voluntat de donar resposta a les emergències socials, i a la Generalitat de Catalunya en el seu desplegament normatiu i reglamentari.

El text també inclou, entre d’altres aspectes, el compromís de l’Ajuntament a impulsar, seguint l’exemple de l’Ajuntament de Sabadell, les iniciatives que permet la Llei 24/2015 per continuar duent a terme accions per afrontar emergències en l`àmbit de l’habitatge. Així mateix, es traslladarà a les entitats del tercer sector la voluntat de l’Ajuntament de continuar treballant per a les persones que més ho necessiten, i es participarà de les accions de rebuig a la suspensió de les lleis catalanes i en favor de la sobirania del Parlament de Catalunya.

Moció del grup municipal d’ERC sobre recollida selectiva mercats ambulants

El consistori va aprovar per unanimitat una moció d’ERC que promou arribar a un acord amb els paradistes dels dissabtes per tal que col·laborin amb la recollida selectiva de residus que genera cada jornada de mercat ambulant. Segons aquest acord, a l'inici de cada jornada de mercat, es posaren tres bosses a disposició de cada paradista per separar els diferents tipus de residus (paper i cartó, plàstic i penjadors i residus generats) i dipositar-los al contenidor. Passats 6 mesos de la posada en marxa del projecte, es farà una valoració per, en cas de no obtenir els objectius previstos, prendre les mesures necessàries per assolir-los.

Moció del grup municipal Decidim Castellar per una campanya sense banderoles ni cartells i per un Castellar del Vallès sense malbaratament de recursos en campanyes electorals

El consistori va acordar per unanimitat convocar els grups municipals i els partits que presentin candidatures a les properes eleccions generals, amb la voluntat d’arribar al compromís de racionalitzar i reduir la presència d’elements de propaganda en la propera campanya electoral.

Segons el text de la moció presentada per Decidim Castellar, també s’obrirà un debat sobre la conveniència de reduir la presència d’elements de campanya en totes les campanyes electorals i, en el seu cas, recollir els compromisos que s’adoptin a l’ordenança de Civisme, en tot allò que sigui de competència municipal i per tant no contradigui la legislació electoral.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40