Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Acords del Ple ordinari del 29 de novembre de 2016

Dijous 1 de desembre de 2016

Lectura del Manifest amb motiu del Dia Mundial de la Ciutat Educadora

De forma prèvia a l’inici del Ple, la regidora d’Infància i Adolescència, Ángela Pappalardo, va fer lectura del Manifest amb motiu del Dia Internacional de la Ciutat Educadora 2016. Podeu consultar el document clicant aquí.

Actes pendents d'aprovar

El consistori va aprovar per unanimitat les actes pendents d’aprovació corresponents a les sessions ordinàries del 27 de setembre i del 25 d’octubre.

Donar compte informe de període mitjà de pagament del 3r trimestre de 2016

El Ple es va donar per assabentat dels informes relatius al període mitjà de pagament de les obligacions per deutes comercials de l’Ajuntament, corresponents al 3r trimestre de 2016. El període mitjà de pagament se situa en els 28,96 dies.

Creació i composició de la Taula d'accessibilitat com a comissió de treball específica dins la taula de mobilitat i del seu reglament de funcionament 

El Ple va acordar per unanimitat la creació de la Taula d’Accessibilitat, com a comissió de treball específica inclosa dins la Taula de Mobilitat. També es va aprovar el reglament d’aquest òrgan, que té com a objectiu facilitar la comunicació entre les persones amb necessitats especials de mobilitat i l’Ajuntament. D’aquesta manera, es pretén que aquest espai permeti millorar l’accessibilitat al municipi per a totes les persones, fer arribar anomalies o incidències sobre les que calgui actuar, i debatre les prioritats a l’hora d’executar les actuacions previstes pel Pla d’Accessibilitat.

També es va aprovar la composició de la taula, que comptarà, entre d’altres, amb tres persones que en formaran part a títol personal. Aquestes persones seran  Guillem Rocabert (Castellar Accessible), Jordi Ullés (Associació Afectats per la polio i post-polio a Catalunya) i Alfons Borràs (Associació d’Afectats de retinosi Pigmentària a Catalunya)

Crear una comissió d’estudi de caràcter temporal per analitzar el desenvolupament  del POUM

El Ple va acordar la creació d’una comissió d’estudi de caràcter temporal per analitzar el desenvolupament del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Castellar del Vallès. Aquesta estarà formada per l’alcalde, el regidor delegat en matèria de planificació, el regidor delegat en matèria de cultura, el regidor delegat en matèria de manteniment, un representant de cada grup municipal, el Secretari i els tècnics municipals dels àmbits que hagin de ser objecte d’estudi.

L’acord es va prendre amb els 17 vots favorables dels regidors de Som de Castellar – PSC, ERC i CDC i els 4 vots en contra dels regidors de Decidim Castellar.

Moció de Som de Castellar - PSC amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

L’Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció presentada per Som de Castellar – PSC que insta la Generalitat a fer una aposta clara per fomentar el pacte d’Estat entre totes les forces polítiques i que defensi la tolerància zero envers la violència contra les dones.

Per fer-ho possible, es demana entre d’altres l’increment de  recursos, serveis i pressupostos per combatre la violència masclista en tots els nivells institucionals, especialment el món local, i el reforç de les campanyes de sensibilització, entre d’altres.

La moció també sol·licita l’impuls del desplegament i l’aplicació de la Llei de Mesures de protecció integral contra la violència de gènere i els desplegament dels articles vigents de la Llei d’igualtat catalana encara no desplegats.

A més, el text requereix la creació d’un fons de suport als ajuntaments per reforçar la xarxa de serveis públics i que els Jutjats Especialitzats en Violència de Gènere engeguin un servei  d'acompanyament judicial personalitzat.

Moció de Decidim Castellar per transmetre els plens via streaming

El Ple va aprovar per unanimitat una moció presentada per Decidim Castellar per tal d’encarregar als serveis tècnics municipals l'estudi sobre la viabilitat tècnica i econòmica de la retransmissió dels plens municipals per streaming. Aquest estudi serà valorat per la Comissió Política de Govern Obert que s'haurà de convocar durant el mes de gener.

Moció d'ERC sobre reconeixement de mossèn Joan Abarcat

El consistori va aprovar una moció presentada per ERC per donar suport a les iniciatives de catalogació i edició de l’obra de Mossèn Joan Abarcat. L’acord, que es pren coincidint amb el centenari de l’estrena d’”Els pastors cantaires de Betlem”, va ser aprovat amb els 10 vots favorables del regidors d’ERC, Decidim Castellar i CDC i les abstencions dels 11 regidors de Som de Castellar – PSC.

Moció d'ERC sobre refer el camí de Sant Feliu o camí del riu

El Ple va desestimar una proposta d’ERC de refer el camí antic de Sant Feliu del Racó. Hi van votar en contra els 11 regidors de Som de Castellar – PSC, mentre que els 10 regidors d’ERC, Decidim Castellar i CDC van votar-hi a favor.

Moció de CDC en suport als 25 anys de "La Marató de TV3" 

El Ple va aprovar per unanimitat una moció de CDC que expressa el suport de l’Ajuntament de Castellar del Vallès a l’organització d’activitats i cessió d’espais i infraestructures per als actes a favor de “La Marató de TV3”.

Moció de Som de Castellar-PSC per reclamar mesures urgents per pal·liar efectes i eradicar la pobresa energètica

Finalment, l’Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció presentada per Som de Castellar del Vallès que insta el Govern de la Generalitat a exigir a les empreses subministradores d’energia el compliment immediat de la llei.

També demana que s’aprovi immediatament el Reglament que ha de desenvolupar la Llei 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica.

A més, s’exigeix al Govern de la Generalitat la signatura de convenis amb les empreses subministradores amb la finalitat que assumeixin impagaments de famílies vulnerables i assegurin els subministraments bàsics a totes les famílies en aquesta situació  de risc d'exclusió residencial.

Entre altres aspectes, la moció també insta a la Generalitat a donar suport econòmic a les administracions locals que executin programes d’assessorament a la ciutadania per estalviar en el consum d'energia, així com auditories  a les llars en situació de pobresa  energètica. 

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40