Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Logotip de l'idCAT Mòbil.
Logotip de l'idCAT Mòbil.

L’Ajuntament de Castellar amplia l’ús de l’idCAT Mòbil a l’accés a la carpeta ciutadana

Dimecres 1 de febrer de 2017

La ciutadania de Castellar pot utilitzar des d’aquesta mateixa setmana la identificació digital a través del telèfon mòbil per accedir a la Carpeta Ciutadana, una eina que funciona a la vila des de l’any 2011 mitjançant l’ús de la signatura digital.

Així, a partir d’ara, a més de poder realitzar amb el dispositiu mòbil els tràmits municipals que requereixen d’autenticació o signatura electrònica, també es pot consultar amb el mateix sistema informació privada continguda en les bases de dades municipals, com la informació del padró, o revisar l’estat dels tràmits, entre d’altres funcions.

L’Ajuntament ha ampliat així l’ús de l’idCAT Mòbil, un servei proporcionat pel Consorci d’Administració Oberta de Catalunya i la Generalitat de Catalunya que va estrenar el municipi ara fa tot just un any i que funciona mitjançant la introducció a un telèfon mòbil d’un codi d’un sol ús que es rep per SMS. En aquest sentit, l’idCAT Mòbil és un sistema segur que no suposa cap cost per a l’usuari i que no requereix la instal·lació de cap programari ni recordar cap contrasenya.

Com obtenir l’idCAT Mòbil

Per poder utilitzar aquest servei, només cal ser major de 16 anys i donar-se d’alta a través del web https://idcatmobil.seu.cat/ o bé presencialment al Servei d’Atenció Ciutadana (El Mirador). En l’alta al web, l’usuari  ha d’informar de la seva data de naixement, del número de DNI i del codi de barres de la Targeta Sanitària del CatSalut. Les dades són comprovades a l’instant en un procés d’identificació. A continuació, cal registrar el número de telèfon mòbil i l’adreça de correu electrònic. Cal assenyalar que, si ja es disposa de certificat digital (idCAT, DNIe, etc.), tan sols caldrà afegir el número de telèfon.

Un cop donat d’alta, l’usuari pot demanar una contrasenya d’un sol ús cada vegada que vulgui accedir a la seva informació o tramitar utilitzant el sistema idCAT Mòbil. La contrasenya s’envia com un missatge de text al telèfon mòbil (SMS) i és vàlida durant 30 minuts.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40