Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge promocional de la Diada de Sant Jordi 2017.
Imatge promocional de la Diada de Sant Jordi 2017.

Diverses activitats commemoraran la diada de Sant Jordi a Castellar del 20 al 23 d’abril

Dimecres 19 d'abril de 2017
Programes| Sant Jordi 2017

Fira de Sant Jordi a la plaça d’El Mirador

La plaça d’El Mirador serà el proper diumenge, 23 d’abril, l’escenari principal de les activitats que tindran lloc a Castellar del Vallès amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

La tradicional fira de Sant Jordi, organitzada per Comerç Castellar i l’Ajuntament de la vila, aplegarà de 10 a 20 hores més d’una vintena de parades de comerços, autònoms i entitats i associacions locals, on es podran trobar llibres, roses i productes artesanals relacionats amb la diada.

A més de tot això, la fira es completarà amb altres activitats lúdiques i culturals. Així, al matí, la parada de la Llibreria Vallès comptarà amb Rosa Virgili, que signarà exemplars dels seu llibre Mont-roig a Castellar per amor, amb Josefina Llauradó, que signarà a qui ho vulgui els seus llibres sobre en Bernat Detectiu, i amb Gisela Pou, que també signarà exemplars dels seus llibres. Aquest mateix comerç també ha organitzat, a les 12.30 hores, la presentació del número 0 de Les Sitges, un fanzín cultural de Castellar. A l’acte hi intervindran Sílvia Melgarejo i Òscar Rocabert, membres de la redacció, i Joan Solé, que farà de rapsode llegint uns poemes de Víctor Verdú inclosos en aquest exemplar. A més, a la tarda, el comerç local Espai Lector Nobel oferirà un taller de màscares de drac fetes amb goma eva, adreçat a tots els infants.

Per la seva banda, les entitats i associacions també oferiran activitats, com ara una demostració del taller de swing que porten a terme els usuaris de Suport Castellar, un taller de manualitats a càrrec de Fil per randa, altres propostes per part de les escoles de la vila.

Cal assenyalar també que l’Ajuntament instal·larà una parada on les persones que encara no ho hagin fet podran votar les propostes dels pressupostos participatius 2017, en el que serà el darrer dia de votacions.

Com a activitats complementàries a la fira, cal destacar que, a les 17.30 hores, la colla de Joves del Ball de Gitanes de Castellar participarà de la Diada amb una ballada a la plaça del Mercat i, com és habitual, també es podrà gaudir d’una ballada de sardanes, al mateix espai, amb la Cobla Vila d’Olesa, a les 18.30 hores.

Els Jocs Florals de l’Escola Municipal d’Adults i la Revetlla de Sant Jordi, dijous 20 i divendres 21 d’abril

Els dies anteriors a Sant Jordi es duran a terme també altres activitats que tenen continuïtat al llarg dels anys.

D’una banda, dijous 20 d’abril es farà el lliurament de premis dels Jocs Florals que cada any convoca l’Escola Municipal d’Adults en modalitat de prosa i poesia. Com és habitual, l’acte, que és obert a tothom, se celebrarà a l’Auditori Municipal Miquel Pont i començarà a les 18.30 hores.

D’altra banda, la Biblioteca Municipal Antoni Tort serà l’escenari d’una revetlla de Sant Jordi que enguany tindrà lloc divendres 21 d’abril a partir de les 19 hores i durant la qual es donaran a conèixer els guanyadors del IV Premi de Literatura Breu de L’Actual. Enguany s’ha triplicat el nombre d’obres presentades respecte l’edició anterior, amb un total de 142: 96 a la categoria de microrelat juvenil, 35 a la d’adults i 11 poemes. Val a dir que els treballs premiats es publicaran a l’edició del 28 d’abril del setmanari. L’acte comptarà també amb la participació de la secció de joves de la Coral Musicorum SOM·night, que oferiran l’espectacle Tu tens el present, dirigit per Sònia Gatell i amb Adrià Aguilera al piano, i finalitzarà amb la lectura dels relats i poemes premiats.

La vigília de Sant Jordi, activitats infantils i Trobada de Bèsties de l’ETC

També cal destacar que durant el matí de la vigília de Sant Jordi, dissabte 22 d’abril, la Biblioteca Municipal Antoni Tort, la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres, les Escoles Bressol Municipals, el Cor Sant Esteve i l’Escola Municipal d’Adults conviden tots els infants del municipi a participar de les activitats que han organitzat al Pati de les 3 Moreres (c. Sala Boadella, 6) d’11 a 13 hores.

Així, entre d’altres propostes, hi haurà una paradeta d’intercanvi de llibres infantils, es podrà gaudir d’un taller de màscares d’en Gènius, d’un de maquillatge, del macrocircuit d’scalextric a càrrec d’Ardslot, de la narració del conte Sant Jordi i les tres moreres a càrrec de Toni Massagué, o d’un photocall de disfresses. També es podrà gaudir del concert del Cor Sant Esteve Contes cantats, amb cançons provinents de diversos països.

D’altra banda, ja a la tarda, a partir de les 17 hores, l’Esbart Teatral de Castellar ha organitzat la III Trobada de Bèsties, una proposta que començarà amb la plantada i exposició d’aquestes, a les 17 hores a la plaça Major, i que inclourà una llegida de contes per a la canalla a les 17.30 h. Més tard, a les 21.30 hores, es durà a terme el correfoc de Bèsties, que engegarà a la font de la plaça Major i passarà pel carrer Major, la plaça Calissó, la carretera de Sentmenat i la plaça d’El Mirador. En acabar, hi haurà música amb servei de bar a la plaça d’El Mirador mateix.

Exposició i gimcana “A l’abril cada paraula val per mil”

Finalment, fins al 29 d’abril es pot visitar a una cinquantena de comerços castellarencs l’exposició “A l’abril cada paraula val per mil”. Els seus aparadors compten amb diferents cartells amb una frase feta i la seva definició, amb l’objectiu de conscienciar de la riquesa que representen totes les llengües i difondre el lèxic català, a més d’implicar el comerç en projectes relacionats amb la llengua catalana.

A més, la ciutadania pot participar en una gimcana lingüística organitzada pel Servei Local de Català i Comerç Castellar. Per fer-ho, cal emplenar unes butlletes que es poden trobar als establiments col·laboradors, i així poder optar a una de les tres targetes de fidelització per valor de 25 euros per gastar en els comerços associats de la vila. El sorteig de les targetes es farà el 5 de maig, i hi entraran totes les butlletes respostes correctament que s’hagin dipositat a les urnes que estaran situades al Mercat Municipal i a la Biblioteca Municipal Antoni Tort. Els noms de les persones guanyadores es donaran a conèixer el 8 de maig. El dia 11 del mateix mes es farà el lliurament de premis.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40