Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Logotip del Pla Estratègic Castellar 20/20.
Logotip del Pla Estratègic Castellar 20/20.

L’Ajuntament convidarà per sorteig la ciutadania a participar en l’elaboració del Pla Estratègic Castellar 20/20

Dimecres 17 de maig de 2017

L’Ajuntament ha dut a terme aquest dimecres un sorteig amb l’objectiu de convidar catorze veïns i veïnes a participar en els debats per a l’elaboració del Pla Estratègic de Castellar del Vallès.

La selecció d’aquestes persones s’ha dut a terme d’entre la ciutadania de 18 a 70 anys i amb estudis secundaris, com a mínim. En total, s’ha escollit un veí o veïna per cadascuna de les catorze seccions electorals de què disposa el municipi, a més de dos suplents per cada secció.

Segons el regidor comissionat del Pla Estratègic, Joan Creus, l’objectiu d’aquesta iniciativa “és animar la població que no acostuma a estar mobilitzada en el teixit associatiu de la vila a ser part activa d’aquest procés que ens ha de servir per definir el full de ruta del municipi durant la dècada dels anys 20”.

Tots els ciutadans i ciutadanes escollits seran convocats a una reunió informativa el proper 29 de maig, on se’ls explicarà amb detall què és el Pla Estratègic i de quina manera podran prendre part dels debats, que es duran a terme fins a la primavera de l’any 2018. La primera ocasió en què podran participar d’aquest procés serà en els tallers deliberatius oberts a la ciutadania que es duran a terme al juny en tres àmbits diferents: l’econòmic (dijous 8 de juny), el social (dijous 15 de juny) i el territorial (dijous 29 de juny). Els tres tallers tindran lloc a les 18.30 hores a la sala OpenSurf d’El Mirador i s’inclouen dins la fase de diagnosi del Pla, que ha de fixar la situació actual del municipi.

Aquests debats donaran lloc a una síntesi de la diagnosi en forma de matriu DAFO (debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats del municipi) i a la realització d’una jornada de treball també oberta a tota la ciutadania que permetrà elaborar un informe final de diagnosi a la tardor de 2017.

A partir d’aquest moment és prevista la segona part d’elaboració del Pla, que s’allargarà fins a la primavera de 2018 i que consisteix en la definició de la missió, les línies estratègiques, els objectius generals i les accions específiques. Un dels moments importants d’aquesta fase serà la realització d’unes jornades participatives de realització de propostes a les quals també podran participar els ciutadans i ciutadanes escollits al sorteig.

Segons assenyala Creus, “al llarg de tot el procés, la participació serà oberta a tothom, i posarem èmfasi especial a implicar els principals agents socials, econòmics i territorials del municipi, a qui també convidarem expressament a totes les activitats que es vagin organitzant”.

Creació d’una comissió permanent

El regidor també ha afegit que aquest mes de maig es constituirà una comissió permanent que s’incorporarà a l’estructura orgànica del Pla Estratègic. Aquesta estarà formada per representants de tots els consells i comissions de participació ciutadana existents al municipi, així com per agents de diferents àmbits temàtics que no disposen d’un òrgan de participació de referència. “La seva funció principal serà fer un seguiment de tot el procés des d’una perspectiva ciutadana, a més de poder participar singularment en diferents moments de l’elaboració del pla”, ha explicat Creus.

Els altres òrgans que componen l’estructura orgànica del Pla són el nucli dinamitzador amb els referents institucionals, que és l’encarregat de liderar el projecte, la comissió política formada per representants de tots els partits polítics que van concórrer a les eleccions municipals de 2015, i la comissió oberta a la ciutadania i als agents socials, econòmics i institucionals, que exercirà les funcions de difusió, informació, retorn i avaluació dels resultats.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40