Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

A la vila, el SIDH es presta a la Regidoria de Salut, Serveis Socials i Habitatge (c. Portugal, 2).
A la vila, el SIDH es presta a la Regidoria de Salut, Serveis Socials i Habitatge (c. Portugal, 2).

El Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge de Castellar atén 63 famílies en el seu primer any de funcionament

Dimarts 17 d'octubre de 2017

El Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH) de Castellar del Vallès ha atès en el seu primer any de funcionament 63 famílies en risc d’exclusió social amb problemes per afrontar els deutes hipotecaris o de pagament de lloguer com a conseqüència d’execucions hipotecàries o dacions en pagament.
 
El SIDH ha mediat entre l’usuari i l’entitat financera o la propietat de l’habitatge en 15 casos, dels quals 5 s’han resolt satisfactòriament, 5 més resten pendents de resolució i 5 han finalitzat sense acord entre les dues parts o bé amb una negociació directa entre elles.
 
La 48 atencions restants corresponen a assessoraments que el servei ha ofert als usuaris en diversos àmbits: informació sobre prestacions de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, informació sobre lloguer social, revisió de documentació i assessorament previ a la negociació entre l’usuari i l’entitat financera, assessorament sobre la regularització com a arrendataris en habitatges que es troben en situació d’execució hipotecària o consultes sobre clàusules sòl, entre d’altres.
 
La Diputació de Barcelona va posar en marxa aquest servei a Castellar del Vallès el setembre de 2016, amb la col·laboració de l’Ajuntament, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el Col·legi d’Advocats de Sabadell. A la vila, es presta a la Regidoria de Salut, Serveis Socials i Habitatge (c. Portugal, 2), de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, i els usuaris són famílies de Castellar del Vallès, Gallifa, Sant Llorenç Savall i Sentmenat derivades des dels Serveis Socials que siguin propietàries d’un únic habitatge que s’utilitzi com a habitatge principal i no puguin afrontar el pagament de la hipoteca.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40