Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'un moment de la ponència.
Imatge d'un moment de la ponència.

Castellar del Vallès presenta l’experiència del Geoportal al Congreso Nacional de Innovación y Servicios Públicos

Dimecres 11 d'abril de 2018

El tècnic municipal Jaume Àvalos va oferir una ponència sobre la millora dels serveis digitals d’informació a través de la plataforma geoespacial del web municipal

L’Ajuntament de Castellar del Vallès va participar a la vuitena edició del Congreso Nacional de Innovación y Servicios Públicos (CNIS) que va tenir lloc a Madrid el 4 d’abril passat. El tècnic municipal responsable dels Sistemes d’Informació Geogràfica, Jaume Àvalos, va intervenir a la sessió que duia per títol “Mes enllà de la cartografia: gestionant la ciutat sota una plataforma geoespacial integrada”, conjuntament amb Jordi Valeriano, responsable de producte TIG de Berger-Levrault España (Absis, Aytos y Tecnogeo).

En la seva intervenció, Àvalos va explicar l’experiència del municipi en la posada en marxa del Geoportal, l’eina d’informació geogràfica del portal web municipal desenvolupada per l’empresa Berger-Levrault. Entre d’altres aspectes, el ponent va posar de relleu la importància d’utilitzar la cartografia com a motor de canvi, modernització de l’administració pública i millora de la transparència. En aquest sentit, l’eina del Geoportal ha permès facilitar l’accés públic al planejament urbanístic i a diversos mapes temàtics.

Com a novetat, es va presentar la proposta d’integrar els expedients administratius a la plataforma geoespacial, a través de l’eina SIT-Expedientes. La seva implantació farà possible representar en un mapa únic l’històric d’expedients per parcel·la i oferir un cercador que permeti localitzar-los en el territori a partir d’adreces i referències cadastrals.

En conclusió, Àvalos va remarcar que l’ús de la tecnologia geoespacial afavoreix la recopilació, integració, anàlisi i socialització d’informació, tant a la ciutadania com als gestors municipals. Així mateix, també contribueix a la millora de la comunicació, gestió i seguiment eficient de les incidències a la via pública i, en definitiva, una gestió simple per tal que les ciutats siguin més eficients, sostenibles, segures i confortables.

El 8è Congrés CNIS va aplegar prop de 600 assistents i més de 100 ponents distribuïts en cinc espais. Podeu consultar la intervenció de Jaume Àvalos al següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?list=PLPF_vM881AysvMdmArr_TuBEeczEQkg4S&v=ifXM10Qc_dM.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40