Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Aquest és un dels senyals verticals del municipi que s'actualitzaran amb l'execució del pla.
Aquest és un dels senyals verticals del municipi que s'actualitzaran amb l'execució del pla.

L’Ajuntament inicia l’execució d’un pla de senyalització del municipi

Dilluns 1 d'octubre de 2018

L’Ajuntament de Castellar del Vallès va començar la setmana passada l’execució d’un projecte d’adequació de la senyalització urbana del municipi. Els treballs permetran actualitzar i millorar l’actual sistema de senyalització orientativa adreçada al vehicle privat, molt especialment a les persones visitants de fora de la vila.

Un dels objectius principals d’aquesta actuació és orientar el trànsit de pas dins el municipi, per tal que es pugui millorar la qualitat de vida dels vilatans reduint el volum de circulació pel centre urbà. D’aquesta manera, es pretén disminuir les emissions de gasos contaminants i la contaminació acústica, a més de millorar la seguretat viària.

El projecte de senyalització també té com a finalitat bàsica guiar els visitants cap a les zones d’aparcament i els equipaments i serveis que més poden utilitzar, com ara l’Ajuntament, el Jutjat de Pau, la Policia Local, el cementiri i el tanatori, els polígons industrials o les instal·lacions esportives, entre d’altres.

Segons ha apuntat el regidor de Planificació, Pepe Gonzàlez, “l’execució d’aquest projecte permetrà posar al dia tota la senyalització del municipi d’acord amb nous criteris d’orientació que s’han establert”. Així, i per tal de disposar d’una senyalització eficaç, s’han definit uns itineraris des de tres orígens diferenciats, la carretera de Sabadell, la carretera de Sentmenat i les carreteres de Sant Llorenç Savall i Terrassa, cap als principals pols d’interès. També s’han establert uns itineraris de sortida del nucli urbà, concretament des dels equipaments principals a les diferents carreteres.

“Cal tenir en compte que amb la reforma de la plaça Major i la posada en marxa de carrers restringits al trànsit a L’Illa del Centre, part de la senyalització existent havia quedat obsoleta”,afirma González. Precisament, els treballs que es duran a terme en les properes setmanes inclouen la retirada de senyals que han caducat, a causa de les modificacions de trànsit o perquè fan referència a equipaments que ja no existeixen. També s’eliminaran aquells senyals d’equipaments o instal·lacions d’ús més local que s’han considerat prescindibles.

Així mateix, es farà una tasca de reaprofitament de senyals en bon estat per tal que es puguin reutilitzar una vegada s’hi hagin col·locat lames noves. Alhora, es faran diferents obres d’adequació de paviments i voreres, se substituiran ancoratges en mal estat i s’instal·laran nous suports d’acord amb els itineraris establerts. En total s’actuarà a uns 150 punts concrets de senyalització.

L’execució del projecte de senyalització, que està previst que finalitzi el mes de febrer, anirà a càrrec de l’empresa Chaper SL i tindrà un cost d’execució de 48.400 euros.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40