Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Castellar és municipi cardioprotegit des de l'any 2013.
Castellar és municipi cardioprotegit des de l'any 2013.

La Policia Local salva la vida d’un home amb l’ajuda d’un desfibril·lador

Divendres 1 de març de 2019

La Policia Local de Castellar del Vallès va aconseguir salvar la vida d’un home utilitzant un desfibril·lador en una intervenció d’urgència ahir a la tarda, quan l’home va patir una parada cardiorespiratòria.

La patrulla de la Policia Local va acudir a un avís en què un ciutadà alertava que una persona s’havia desplomat i estava inconscient als horts del Brunet, i va fer ús del desfibril·lador amb què està dotat el vehicle policial després de comprovar que el veí havia patit una aturada cardiorespiratòria. Els agents van aconseguir recuperar el pols de l’home, de 74 anys i veí del municipi, després de fer tres cicles de descàrrega, i van continuar fent maniobra de recuperació de manera manual fins que va arribar l’ambulància.

Un cop estabilitzat pel personal sanitari, la víctima va ser traslladada a l’hospital Parc Taulí on, segons fonts mèdiques, s’està recuperant d’un episodi de mort sobtada. Les mateixes fonts van assegurar que la ràpida intervenció dels agents farà, previsiblement, que les seqüeles de la víctima siguin de grau menor.

Una vintena de desfibril·ladors

Castellar del Vallès és municipi cardioprotegit des de l’any 2013, i compta amb una xarxa de desfibril·ladors ubicats en diferents espais de Sant Feliu del Racó i del nucli urbà: Mercat Municipal, Espai Tolrà, pavellons Pedrosa, Blume i Puigverd, pistes d’atletisme, Casal Catalunya, Casino del Racó, camp de futbol Joan Cortiella – Can Serrador, plaça del Munt i al local de l’associació de veïns de Can Font-Ca n’Avellaneda. Properament també se’n posarà un al local de l’associació de veïns d’El Balcó de Sant Llorenç. A més, hi ha quatre desfibril·ladors mòbils, dos custodiats per la Policia Local i dos que custodien els Bombers Voluntaris, i dos desfibril·ladors més a les instal·lacions del Centre d’Atenció Primària. També compten amb un desfibril·lador a l'interior dels centres l'escola El Sol i la Lluna i l'INS Puig de la Creu.

Podeu consultar la guia sobre com utilitzar un desfibril·lador i el plànol d’ubicació d’aquests aparells al municipi clicant aquí: http://www.castellarvalles.cat/46275/descriptiu/.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40