Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Almudena Carracedo i Pere Joan Ventura amb els sacs de mongetes del ganxet.
Almudena Carracedo i Pere Joan Ventura amb els sacs de mongetes del ganxet.

La cineasta Almudena Carracedo rep les mongetes del ganxet del Premi del Públic del BRAM! 2019

Dimecres 17 de juliol de 2019

La pel·lícula documental espanyola El silencio de otros va rebre una puntuació mitjana de 8,96 punts, la més alta de la història del BRAM!

La cineasta madrilenya Almudena Carracedo ha rebut aquesta setmana el guardó acreditatiu del Premi Especial del Públic de la darrera edició de la Mostra de Cinema de Castellar del Vallès BRAM!, de la mà del president del Club Cinema Castellar i director de la mostra, Pere Joan Ventura.

Es tracta d’un guardó simbòlic que l’organització del festival lliura a la cinta més ben valorada pels espectadors de la mostra i que consisteix en un sac d’un quilo de mongetes del ganxet conreades a la masia de Can Casamada, un producte alimentari típic de Castellar del Vallès que compta amb la denominació d’origen Vallès-Maresme.

Carracedo ha rebut aquest guardó per la seva pel·lícula documental El silencio de otros, que va dirigir juntament amb Robert Bahar (i que també rebrà un sac de mongetes). El film va obtenir una puntuació mitjana de 8,96 punts, la més alta de la història del BRAM! (igualada amb Pride, el film guanyador de l’edició de 2015). La pel·lícula revela la lluita silenciada de les víctimes del règim de Francisco Franco, que continuen buscant justícia fins als nostres dies. Filmada al llarg de sis anys, amb un estil de cinema directe i intimista, la pel·lícula segueix les víctimes i els supervivents del règim a mesura que organitzen la denominada “Querella Argentina”, i confronten un “pacte de l’oblit” sobre els crims que van patir.

El silencio de otros es va endur el Premi Especial del Públic després d’imposar-se per només nou centèsimes a La noche de 12 años, d’Álvaro Brechner (que va obtenir 8,87 punts). En tercer lloc va quedar situada la sèrie Arde Madrid, dirigida per la castellarenca Anna R. Costa i per Paco León, amb 8,85 punts.

Els films guardonats amb el Premi Especial del Públic en les edicions anteriors del BRAM! han estat Corazones rebeldes (2009), d’Stephen Walker; Looking for Eric (2010), de Ken Loach;Pa negre (2011), d’Agustí Villaronga; La voz dormida (2012), de Benito Zambrano; Vivir es fàcil con los ojos cerrados (2013), de David Trueba; La parte de los ángeles (2014), de Ken Loach; Pride (2015), de Matthew Warchus; Truman (2016), de Cesc Gay; Yo, Daniel Blake (2017), de Ken Loach; i Loving Vincent (2018), de Dorota Kobiela i Hugh Welchman.

La Mostra de Cinema de Castellar del Vallès BRAM!, que organitzen conjuntament l’entitat Club Cinema Castellar Vallès i l’Ajuntament de la vila, va celebrar enguany l’onzena edició entre el 7 i el 17 de març.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40