Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge d'un moment de l'acte de lliurament de la Medalla de la Vila a títol pòstum a Joan Alonso Casajuana.
Imatge d'un moment de l'acte de lliurament de la Medalla de la Vila a títol pòstum a Joan Alonso Casajuana.

El municipi lliura la Medalla de la Vila a títol pòstum a Joan Alonso Casajuana, cap de la Policia Local entre 1985 i 2019

Divendres 6 de setembre de 2019

L’acte, que es va celebrar a l’Auditori, s’emmarcava en la recepció institucional a les entitats que cada any es porta a terme per Festa Major

Unes 150 persones van assistir ahir al vespre a la recepció institucional a les entitats del municipi, un acte de reconeixement a la tasca que les associacions duen a terme de forma desinteressada a la vila que es porta a terme cada any en el marc de la Festa Major.

L’acte va tenir com a element central el lliurament de la Medalla de la Vila a títol pòstum a Joan Alonso Casajuana, per una trajectòria professional de 35 anys a la Policia Local de la vila, 34 com a màxim responsable del cos. L’alcalde, Ignasi Giménez, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Leiva, van lliurar la distinció a la vídua de Joan Alonso, Montse Ballester, i els seus fills, Onia i Jofre, que anaven acompanyats també d’altres familiars.

En el torn de parlaments, Montse Ballester va agrair emocionadament la distinció atorgada que, segons va dir, “reconeix el treball, l’esforç, la perseverança i l’ànima d’una persona entregada no només al seu poble, sinó també als seus amics i a la seva família”. “Si ell estigués aquí estaria emocionat i probablement diria que l’única cosa que ha fet durant aquests anys és complir amb el seu deure”, va afegir. A continuació, Onia Alonso va llegir un poema de Miquel Martí i Pol.

Per la seva banda, l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, va apuntar que el Joan Alonso “ha estat, i encara és, un referent de la nostra policia local i de tots els treballadors i treballadores municipals”. L’alcalde va destacar també que Alonso es va incorporar a la Policia Local amb només 29 anys, l’any 1984: “venia de treballar de l’autoescola del seu pare i no feia ni cinc anys que la democràcia s’havia implantat als municipis i tot estava per fer”. “Va donar forma a una policia local pràcticament inexistent amb passió i professionalitat, i podem dir que amb ell es va constituir la policia local tal com la coneixem actualment”, va explicar Giménez.

El lliurament de la Medalla de la Vila, que s’havia de celebrar als Jardins del Palau Tolrà, es va haver de traslladar a l’Auditori Municipal Miquel Pont a causa de la previsió de mal temps. L’acte va ser amenitzat musicalment pel pianista Francesc Aragon.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40