Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de la masia de Can Carner.
Imatge de la masia de Can Carner.

La Cooperativa d’Habitatge Can Carner presentarà el seu projecte d’habitatge en cessió d’ús dijous 26 a El Mirador

Dijous 19 de setembre de 2019

La Cooperativa d’Habitatge Can Carner presentarà dijous vinent, 26 de setembre, a El Mirador, el seu projecte d’habitatge en cessió d’ús, en un acte que comptarà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castellar.

Aquest és un projecte d’habitatge cooperatiu que es basa en un model alternatiu d’accés i tinença de l’habitatge, on la cooperativa esdevé propietària i les persones associades disposen del dret d’ús de l’espai sense limitacions temporals, un ús que és transferible a canvi d’una entrada inicial retornable i una quota mensual.

Part del projecte consisteix a rehabilitar la masia de Can Carner, del segle XIII i inclosa en l’Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, situada a la finca castellarenca del mateix nom, de 9,5 hectàrees de superfície total i que conté una segona masia i els terrenys agrícoles i forestals anomenats Can Cargol. La rehabilitació possibilitarà l’existència de dotze espais privats per a les dotze unitats efectives de convivència que formen part del projecte (27 persones en total), i d’espais compartits com menjador, cuines, biblioteca, sales de treball, sala d’estar o sala de cures, entre d’altres.

Segons els seus promotors, els avantatges d’aquest model de cohabitatge en règim de cessió d’ús, que ja s’aplica a països com Noruega, Dinamarca, Suècia o Canadà, són nombrosos. D’una banda, econòmics, ja que s’eliminen els beneficis purament especulatius. D’altra banda, socials, ja que es fomenta la diversitat cultural, econòmica i generacional de les persones i la seva interrelació, a més de la participació, l’autogestió i la codecisió en tots els àmbits que afectin els socis de la cooperativa o el manteniment de la mateixa. A més, també es pretén proveir el municipi de productes de proximitat, incentivant així el teixit empresarial i col·laborant amb la sostenibilitat del medi ambient.

També cal destacar que la rehabilitació de la masia de Can Carner, que començarà properament, s’ha basat en una arquitectura sostenible, amb l’objectiu de minimitzar l’impacte ambiental, i en la bioconstrucció, buscant la integració de l’edifici en l’entorn.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40