Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

En total, s'han instal·lat 22 avisadors acústics semafòrics com aquest.
En total, s'han instal·lat 22 avisadors acústics semafòrics com aquest.

Castellar instal·la 22 avisadors acústics semafòrics per millorar la seguretat de les persones cegues i deficients visuals

Dijous 7 de gener de 2021

Es tracta d’un sistema que permet emetre senyals acústics només quan un una persona cega o deficient visual està al pas de vianants per tal d’evitar el so continu

L’Ajuntament de Castellar del Vallès ha instal·lat un total de 22 avisadors acústics en diferents semàfors de la vila amb l’objectiu de facilitar el pas a les persones amb deficiència visual i/o ceguera i millorar així la seva seguretat.

Es tracta d’uns mecanismes que s’activen mitjançant un comandament a distància, similar a un clauer i que ha de ser activat per la persona que hagi de creuar el carrer, de manera que s’eviten sons continus innecessaris. A més, el senyal acústic que es genera permet a l’usuari localitzar la situació exacta del pal que emet el so, i un to característic intermitent informa de la possibilitat de travessar el carrer. Un altre to, diferenciat de l’anterior, avisa l’usuari de la fi de pas. Cal assenyalar que l’ONCE subministra un primer comandament de manera gratuïta a totes les persones afiliades que reben rehabilitació i el necessiten, i que si més endavant els en cal un altre el poden comprar a la seu de l’organització, situada a Barcelona.

D’altra banda, el sistema d’avisadors acústics disposa també d’un dispositiu de regulació de volum que permet emetre els senyals acústics en funció del soroll de l’ambient exterior, assegurant tant que el senyal sigui percebut per l’usuari com que no es produeixin volums excessivament alts i, per tant, molests per al veïnat.

Els avisadors s’han instal·lat en semàfors dels Pedrissos, del Passeig amb el carrer del Dr. Pujol, de les cruïlles de la carretera de Sentmenat amb el passeig de Tolrà i amb el carrer de Bonavista, de la ronda de Tolosa amb al carrer d’Irlanda, de la carretera B-124 amb el carrer del Molí i el carrer de Sant Jaume, i també amb el carrer de Suïssa, i a la carretera C-1415a a l’inici del carrer del Pont.

La instal·lació dels avisadors acústics, que ha tingut un cost de 16.614,87 euros, va a càrrec de l’empresa encarregada del manteniment dels semàfors, que disposa del permisos necessaris per manipular-los.

En cas de detectar alguna anomalia en el funcionament d’aquests elements, la ciutadania pot comunicar-la al telèfon 971404040 o bé a l’adreça electrònica viapublica@castellarvalles.cat.

Col·locació d’una rampa d’accessibilitat a l’escenari de la Sala Blava de l’Espai Tolrà

D’altra banda, entre les darreres actuacions de la millora de l’accessibilitat que s’han dut a terme a la vila es troba també la col·locació d’una rampa que dona accés a l’escenari de la Sala Blava de l’Espai Tolrà a les persones amb mobilitat reduïda.

Es tracta d’un element d’alumini amb tauler de fusta, i amb baranes també d’alumini als laterals, que té uns 10 metres de llargada i que fa forma d’ela. La rampa, prefabricada i desmuntable, es pot aplicar a altres escenaris en cas de necessitat, tot i que inicialment es quedarà en aquesta ubicació.

L’actuació, que ha anat a càrrec de l’empresa Doublet Ibérica, ha tingut un cost de 7.600 euros.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40