Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge promocional de les Nits d'Estiu.
Imatge promocional de les Nits d'Estiu.

La segona edició del FemFestival i el retorn del Tast d’Estiu, propostes destacades de les Nits d’Estiu d’Enguany

Dijous 16 de juny de 2022

La programació estiuenca també inclourà cinema, monòlegs, sardanes i altres propostes culturals

Castellar del Vallès ja ho té tot a punt per donar, a finals d’aquest mes de juny, el tret de sortida a la programació cultural de les Nits d’Estiu, una iniciativa que enguany tindrà entre les propostes més destacades la segona edició del FemFestival, un cicle de concerts protagonitzats per dones que enguany impulsen les regidories de Feminisme i Cultura, i el retorn del Tast d’Estiu, que torna després de dos anys de parèntesi a causa de la pandèmia.

Precisament, el Tast d’Estiu serà la primera de les dues propostes a arribar, els dies 1 i 2 de juliol. La tercera edició d’aquesta iniciativa que fusiona la gastronomia amb la música, el lleure i els jocs d’aigua a la plaça de Catalunya comptarà amb una dotzena d’establiments castellarencs que oferiran les seves propostes gastronòmiques als estands de degustació que obriran de 20 a 00 h.

Com en les edicions anteriors, la música també serà present al Tast d’Estiu 2022, amb dues actuacions cadascun dels dies. Així, divendres 1 de juliol s’hi podrà veure la proposta de dansa tradicional del Grup Cultural Os Netos de Bandim, de Guinea Bissau, a les 22 hores, mentre que a les 23 hores gaudirem de la rumba de Sabor de Gràcia. L’endemà, 2 de juliol, arribarà l’espectacle Possê, de Sound de Secà, a les 21 h, i el concert del sextet La Troupe a les 22.30 hores.

Talent femení al FemFestival

Dues setmanes després del Tast d’Estiu, els dies 15, 16 i 17 de juliol, el talent artístic femení i feminista del FemFestival omplirà la plaça d’El Mirador. El primer dia la cantant i compositora Sara Roy, guanyadora dos premis Enderrock 2022, oferirà un concert per presentar el seu primer disc, (A)MAR.

L’endemà, 16 de juliol, la cantautora barcelonina Paula Peso, que enguany ha presentat el seu treball Teach You Right, actuarà a les 22 hores, mentre que a les 23.30 hores serà el torn d’una de les artistes de jazz de major projecció internacional, la cantant, compositora, trompetista i saxofonista Andrea Motis. Val a dir que de forma prèvia a aquests concerts en tindrà lloc un altre de les castellarenques Mariona Roca i Mireia Sans, que actuaran com a teloneres a les 21.30 h.

El FemFestival es tancarà diumenge 17 de juliol amb el concert que oferirà Suu, una de les artistes catalanes més seguides i escoltades de l’actualitat, que aquest any ha publicat el seu tercer disc, Karaoke.

Balls, cinema, monòlegs i altres propostes de dimecres a divendres

Les nits de dimecres a divendres també estaran farcides d’activitats. Així, d’una banda, les nits dels dimecres 29 de juny i 6, 13, 20 i 27 de juliol el professor de salsa cubana Vicenç Bellmunt durà a terme classes d’inici de salsa i bachata. Serà a les 20.30 hores a la plaça de Catalunya.

A més, els dimecres 13 i 20 de juliol seran “Vespres amb Història” a partir de les 19.30 h. I és que el Centre d’Estudis de Castellar – Arxiu d’Història ha organitzat un any més dos esdeveniments culturals per apropar la ciutadania a personalitats i fets històrics. El primer dia, el Club Cinema Castellar Vallès oferirà una ruta guiada sobre els cinemes de Castellar del Vallès, mentre que el dia 20 l’arqueòleg Jordi Roig oferirà la xerrada “Sabadello. La vila medieval de Sabadell dels s. XI al XVIII: l’aportació de l’arqueologia urbana al seu coneixement històric”. Per assistir a aquestes propostes el CECV-AH obrirà inscripcions l’1 de juliol al web http://centreestudiscastellar.cat.

Les Nits d’Estiu, com és habitual, tindran espai per a les sardanes, els dijous 30 de juny i 7, 14, 21 i 28 de juliol, de la mà de les cobles Ciutat de Girona, Principal de la Bisbal, Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, Jovenívola de Sabadell i Principal d’Amsterdam, respectivament. Totes les ballades, organitzades per l’Ajuntament i l’Agrupació Sardanista Amics de Castellar (ASAC), tindran lloc a la plaça d’El Mercat a les 21.30 hores.

Les nits dels divendres hi haurà doble activitat: mentre que a la plaça d’El Mirador, a les 22 h, s’han programat cinc sessions de cinema a la fresca els dies 24 de juny (Christopher Robin), 1 de juliol (Green Book), 8 de juliol (Palm Springs), 22 de juliol (Una joven prometedora) i 29 de juliol (Misión imposible: Fallout), a la plaça de Catalunya, a la mateixa hora, tindran lloc els “Divendres de monòlegs”, una proposta de La Fàbrica que comptarà amb les actuacions dels humoristes Eva Cabezas, Víctor Parrado i Miguel Ángel Marín els dies 8, 15 i 22 de juliol, respectivament.

D’altra banda, el paraigua de les Nits d’Estiu inclou altres activitats puntuals, com ara el recital de poesia Rumbesia del negre al blanc, una proposta de la Biblioteca Municipal Antoni Tort que tindrà lloc a l’equipament dimarts 5 de juliol a les 19 hores, o la 3a Caminada Nocturna #sotalalluna, que, amb dues distàncies (7 i 12 km), és una prova no competitiva i solidària amb Suport Castellar que s’ha programat el dissabte 9 de juliol. Les inscripcions per participar-hi ja són obertes a www.runedia.mundodeportivo.com.

A més, cal destacar també que divendres 1 de juliol Comerç Castellar organitzarà la proposta “Botigues a la fresca!”, amb la qual es donarà el tret de sortida a les rebaixes d’estiu. Els establiments que hi participin podran tancar més tard de l’horari habitual, i oferir els seus productes al carrer, davant de les seves façanes, mentre que els clients que hi facin compres obtindran com a obsequi un barret estiuenc.

Festes des de Sant Joan fins a Sant Jaume

El programa de les Nits d’Estiu es completa amb les festes organitzades per diverses entitats que tindran lloc des de Sant Joan fins a Sant Jaume. Així, dijous 23 de juny, la Comissió de la Flama del Canigó (ANC, Ball de Gitanes, CAC, CAL, CEC i Gegants de Castellar) proposen un any més l’Arribada de la Flama del Canigó (20.10 h, pl. d’El Mirador, amb recorregut previ de la Flama des de la plaça de la Fàbrica Nova).

Per la seva banda, l’Associació de Veïns de Can Carner ha organitzat la Festa de Sant Joan els dies 23, 24 i 25 de juny, amb diverses propostes lúdiques.

També se celebraran enguany la Festa Major de Can Font i Ca n’Avellaneda, els dies 8, 9 i 10 de juliol, de la mà de l’Associació de Veïns de Can Font i Ca n’Avellaneda; les Nits d’estiu a Sant Feliu, els dies 22 i 23 de juliol, organitzades per Els més tranquils de Sant Feliu; i la Revetlla de Sant Jaume, programada per l’Agrupació de Veïns del Pla al carrer de Sant Jaume els dies 22, 23 i 24 de juliol.

El programa de les Nits d’Estiu és impulsat i coordinat per la Regidoria de Cultura, amb la col·laboració de diverses regidories, serveis municipals i entitats de la vila. Ben aviat podreu consultar-ne tots els detalls a l’apartat web municipal www.castellarvalles.cat/nitsdestiu.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40