Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Organització i col·laboradors del BRAM! durant la presentació de la Mostra Cinema de Castellar del Vallès de 2023.
Organització i col·laboradors del BRAM! durant la presentació de la Mostra Cinema de Castellar del Vallès de 2023.

El documental de Pere Joan Ventura "Un vas d’aigua per a l’Elio" es presentarà en el marc de la 15a edició del BRAM!

Dimecres 1 de febrer de 2023

La Mostra de Cinema de Castellar del Vallès tindrà lloc entre el 24 de febrer i el 5 de març i s’inaugurarà amb el film En los márgenes amb la presència de Juan Diego Botto, el seu director, via videoconferència

Castellar del Vallès acollirà entre el 24 de febrer i el 5 de març el BRAM!, un esdeveniment cultural coorganitzat pel Club Cinema Castellar Vallès i l’Ajuntament. L’edició d’enguany inclourà l'acte d’entrega de la Medalla de la Vila al cineasta Pere Joan Ventura coincidint amb la projecció del seu darrer documental, Un vas d’aigua per a l’Elio, el dissabte 4 de març a les 20.30 h a l’Auditori Municipal Miquel Pont.

La 15a edició de la Mostra de Cinema comptarà també amb les presències del director i actor Juan Diego Botto, a través de videoconferència, que inaugurarà el BRAM! el divendres 24 de febrer, a les 20.30 h, amb el film En los márgenes, i de les directores Constança Amengual i Francesca Mas, que presentaran la pel·lícula documental Margalida el dissabte 25 de febrer, a les 18.00 h.

Aquesta edició del BRAM! segueix la línia de programació habitual on destaca la diversitat de temàtiques socials i de compromís, amb un cert predomini dels ambients rurals. En total, s’han escollit 13 pel·lícules d’entre el millor cinema del panorama internacional. Destaquen els films amb presència als premis Oscar d’enguany, un total de sis: Close, Argentina 1985, The Quiet Girl i Eo, nominades en la categoria de millor pel·lícula internacional, i El triángulo de la tristeza i Almas en pena de Inisherin,amb possibilitats d’endur-se l’Oscar a millor pel·lícula.

També hi seran presents dos films premiats als Premis Gaudí d’enguany, Suro i Un año, una noche, que formen part del Cicle Gaudí que promou l'Acadèmia del Cinema Català. A més, s’hi projectarà el llargmetratge As bestas, una de les favorites a emportar-se els principals guardons a la pròxima edició dels Goya, amb 17 nominacions. I, després de passar pel D’A Film Festival i haver estat premiada al festival Clam de Manresa, la pel·lícula A love song també formarà part de la mostra. Completen la llista dues cintes de marcat caràcter social com són com el documental Regreso a Reims i Tori y Lokita, dirigida pels germans Dardenne.

Un BRAM! amb connexions castellarenques

El BRAM! 2023 és l’escenari triat per a l’estrena de l’última pel·lícula del castellarenc Pere Joan Ventura. Es tracta d’Un vas d’aigua per a l’Elio, un documental que explica la història d’Elio Ziglioli, maqui italià assassinat pel règim de Franco el 1949 a Castellar. El film contextualitza la història de la resistència antifeixista i la lluita antifranquista realitzada pels maquis prenent també el cas d’un altre suposat maqui d’identitat desconeguda assassinat el mateix any a la població. En aquest mateix acte, programat el dissabte 4 de març, a les 20.30 h, Ventura rebrà la Medalla de la vila de Castellar del Vallès, en reconeixement a la seva trajectòria al món de l’audiovisual i en concret en el cinema social.

La projecció del documental Margalida, sobre l’amant de Salvador Puig Antich i protagonista de la cançó “A Margalida”, de Joan Isaac, comptarà amb la presència de les seves directores, Constança Amengual i Francesca Mas. En aquest film hi ha la participació del castellarenc Jaume Clapés, que posa veu a Salvador Puig Antich, el darrer condemnat a mort per la dictadura franquista, narrant les cartes que aquest va enviar a la protagonista.

Dos curtmetratges nascuts a Castellar també seran presents a la 15a edició del BRAM! D’una banda, No eren bruixes,impulsat pel Centre d’Estudis de Castellar - Arxiu d’Història i amb la participació de diversos castellarencs: Raül Esteve (codirector i realitzador), Lluís Campmajó (codirector i animador), Joan Mundet (il·lustrador i coguionista), Ester Planas (coguionista), Gemma Perich (coguionista) i Marina Antúnez (coguionista i narradora). Aquesta creació audiovisual tracta el procés que fa 400 anys van viure a Castellar del Vallès Jerònima Muntada, Eulàlia Oliveres i Violant Carnera, acusades de bruixeria.

D’altra banda, la també castellarenca Marina Altimira presentarà el curt Sincronia, una ficció que ens apropa a diversos personatges que viuen vides molt diferents però que tenen en comú que estan sincronitzades.

Activitats en col·laboració amb entitats locals

El BRAM! serà present al Carnaval de Castellar el dissabte 18 de febrer de la mà de l'Associació del Centre. Enguany el carrer Major i la plaça de Cal Calissó s’engalanaran amb motius cinematogràfics: hi haurà concurs de disfresses, decoracions d’Oscar, catifa vermella, projecció de pel·lícules de Castellar, exposició de programes de cinema, imatges històriques de les sales de la vila i un estand informatiu del BRAM!, entre d’altres.

Com altres anys, la xerrada de l'Aula d'Extensió Universitària del dimarts que cau dins la mostra, (28 de febrer) girarà entorn del cinema. Es titula “La masculinitat (no) sentimental en el cinema clàssic de Hollywood” i la impartirà Núria Bou i Sala, professora titular de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra.

Aquest any el BRAM! inclourà com a novetat vermuts de cinema. El diumenge 26 de febrer, a les 12 h, l’Auditori acollirà la sessió vermut de la pel·lícula A love song,amb tast de vermut al vestíbul en acabar la projecció. I el diumenge 5 de març Cal Calissó acollirà un vermut musical amb el grup Reservoir Rock, que versiona cançons de les pel·lícules de Quentin Tarantino així com temes rock, funky i soul dels anys 60, 70 i 80.

Premi especial del públic i Jurat Jove

Com és habitual el públic podrà votar les pel·lícules. Els participants entraran en el sorteig de 10 saquets de mongetes del ganxet, producte típic de la masia de Can Casamada amb denominació d’origen. El director i la productora de la pel·lícula guanyadora s’enduran un sac de mongetes del ganxet, guardó de la Mostra.

Aquesta edició es recupera un premi que s’havia atorgat anys enrere, el del Jurat Jove, que estarà integrat per Georgina Costa, Oscar Guijarro, Anna Fajardo, Aleix Salomó, Carla Aragonés i Sam Clares. Tots ells formen part de l’equip de “Castellar Z”, programa de Ràdio Castellar i pòdcast juvenil.

Venda d’entrades i abonaments

Les entrades per a la sessió inaugural i els abonaments del BRAM! es podran adquirir a partir d’aquest divendres, 3 de febrer, mentre que les entrades individuals es posaran a la venda el divendres 10 de febrer. En tots els casos es podran adquirir al web www.auditoricastellar.cat i també a la taquilla de l’Auditori des de 30 minuts abans de l’inici de cada sessió.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40