Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Imatge de la nova impressora 3D que es pot trobar al LAB Castellar.
Imatge de la nova impressora 3D que es pot trobar al LAB Castellar.

El LAB Castellar incorpora una nova impressora 3D

Dilluns 6 de maig

El LAB Castellar ha incorporat recentment una nova màquina d’impressió 3D d’argila, que pot imprimir fent servir tota mena d’argiles, ciments i ceràmiques, i admet arxius “.gcode” per a peces de fins a 40 centímetres d’alçada per 20 centímetres d’amplada.

Aquesta nova impressora s’afegeix a l’oferta d’aparells que l’equipament, situat a la darrera planta d’El Mirador, posa a disposició de les empreses i ciutadania de la vila, com són impressores 3D de resina, filaments i aliments, escàners 3D, talladores làser, fresadores, plòter i planxa de vinils. Amb tot això, el LAB Castellar té per objectiu que les empreses del municipi tinguin opció de ser capdavanteres en l’adopció d’aquestes innovacions de fabricació digital.

A banda de ser un recurs per a la modernització del teixit econòmic, el LAB organitza cursos per a persones en situació d’atur o que volen redirigir la seva carrera a noves oportunitats laborals, de manera que és també una eina formativa per generar noves sortides professionals. D’altra banda, amb l’objectiu d’apropar la tecnologia als estudiants, també s’ofereixen cursos i tallers a les escoles de Castellar, amb programes com el Nanoinventum o el Tastet Digital.

Cal recordar que l’horari d’accés al LAB Castellar és de dilluns a divendres, de 10 a 13 h i les tardes de dimarts a dijous de 16 a 19 h, sempre amb reserva prèvia al correu electrònic labcastellar@castellarvalles.cat.

El LAB, amb la 1a Cursa Solidària de l’IE Sant Esteve

El LAB Castellar ha col·laborat amb la 1a Cursa Solidària organitzada pels alumnes de 6è de primària i de 3r d’ESO de l’Institut Escola Sant Esteve, que va tenir lloc dissabte passat, 11 de març, amb l’adaptació del disseny i el tall amb màquina làser de 200 medalles de fusta destinades als finishers de la iniciativa.

Tots els beneficis recaptats amb aquesta iniciativa es destinaran al projecte de la Sala Puigverd i el seu treball amb infants amb lesions neurològiques.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40