Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

L'equip de govern del consistori de Castellar del Vallès està format per l'alcalde i els 11 regidors de Som de Castellar-PSC.
L'equip de govern del consistori de Castellar del Vallès està format per l'alcalde i els 11 regidors de Som de Castellar-PSC.

L’equip de govern presenta el cartipàs municipal per al mandat 2023-2027

Divendres 23 de juny de 2023

El consistori s’estructura en cinc grans àrees i 26 regidories

L’equip de govern ha fet públic avui el nou cartipàs municipal pel qual es regirà l’Ajuntament els propers quatre anys. L’organigrama polític manté el funcionament per àrees, de manera que les regidories s’agruparan a partir d’ara en cinc grans àmbits de gestió: l’Àrea de Desenvolupament Sostenible i Impuls Econòmic, que coordinarà Joan Creus, l’Àrea de Governança, que encapçalarà Yolanda Rivera, l’Àrea de Qualitat de Vida, que tindrà Anna Marmol al capdavant, l’Àrea d’Educació, Infància, Joventut i Innovació, que anirà a càrrec d’Anna Riera i, finalment, l’Àrea de Seguretat i Protecció Civil, Sant Feliu i Urbanitzacions, coordinada per Pepe Leiva.

L’alcalde, Ignasi Giménez, ha signat aquesta setmana els decrets d’organització, que a banda de crear aquestes cinc grans àrees estructura el consistori en un total de 26 regidories, quatre més que en l’anterior mandat. En el Ple del proper dimarts 27 de juny es donarà compte d'aquestes resolucions.

Dues àrees en l’àmbit social: Qualitat de Vida i Educació

Un dels aspectes més destacats del nou organigrama és la creació de dues àrees en l’àmbit social: una més relacionada amb els drets i els serveis a les persones, anomenada Qualitat de Vida, i una altra centrada en l’aprenentatge i en la promoció de Castellar com a ciutat educadora, que durà el nom d’Educació, Infància, Joventut i Innovació.

Sota la coordinació d’Anna Marmol, l’Àrea de Qualitat de Vida integrarà d’una banda les regidories de Drets Socials, Salut Pública i Comunitària, Gent Gran i Feminismes i LGTBIQ+, quatre carteres queaniran a càrrec d’Àngela Bailén. D’altra banda, també formaran part d’aquesta àrea tres regidories que repeteixen responsable que van tenir a l’anterior mandat: Cultura, que continuarà amb Joana Borrego al capdavant; Esports, que seguirà a mans de Nakor Bueno, i Diversitat Funcional, que durà Anna Margalef. Finalment aquesta mateixa àrea també inclourà la Regidoria de Cooperació i Nova Ciutadania, amb Anna Riera al capdavant.

Precisament, Anna Riera també encapçalarà una nova àrea de nova creació que s’anomenarà Educació, Infància, Joventut i Innovació, que comptarà amb una única regidoria amb el mateix nom. Aquesta és una de les grans novetats del nou cartipàs. La creació d’aquesta àrea permetrà aglutinar les polítiques en aquests quatre àmbits interrelacionats.

Àrea de Desenvolupament Sostenible i Impuls Econòmic

En relació a les competències de l’àmbit de territori, el coordinador de l’Àrea de Desenvolupament Sostenible i Impuls Econòmic, Joan Creus, serà l’encarregat de dur directament les carteres d’Urbanisme i Habitatge.

En aquest àmbit destaca la creació de quatre regidories vinculades directament a la lluita contra el canvi climàtic: les de Transició Energètica i Gestió del Cicle de l’Aigua, que durà Pepe Leiva, i les d’Entorn Natural i Riu Ripoll i Residus i Malbaratament Alimentari, que assumirà Aleix Canalís. A més, Pepe Leiva també continuarà sent el responsable de la Regidoria d’Espai Públic i Verd Urbà, mentre que Aleix Canalís també es farà càrrec de les competències en matèria de Mobilitat.

Com a novetat també, en aquesta mateixa àrea quedaran integrades dues regidories vinculades a l’àmbit de l’activitat econòmica: en aquest sentit, es recupera la Regidoria de Promoció Econòmica i Ocupació, que uneix novament els àmbits d’empresa i ocupació. Aquesta regidoria serà encapçalada per Rubén Peñalver. A més, Anna Marmol continuarà sent  la responsable de la Regidoria de Comerç, Consum i Fires.

Àrea de Governança

D’altra banda, Yolanda Rivera serà novament la referent de l’Ajuntament en tots els assumptes vinculats a règim intern i, com a novetat, al govern obert, dins la nova Àrea de Governança. Ella serà la responsable de les regidories d’Economia i Hisenda, Serveis Jurídics, Contractació i Patrimoni, Organització i Sistemes, Transparència i Bon Govern i Comunicació i Promoció de la Vila. 

Dins d’aquesta àrea, Anna Marmol continuarà al capdavant de la Regidoria de Recursos Humans.

Àrea de Seguretat i Protecció Civil, Sant Feliu i Urbanitzacions

La darrera àrea, ja existent en el mandat anterior encara que amb una altra denominació, és la de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil, Sant Feliu del Racó i Urbanitzacions,que comptarà amb una regidoria de nom idèntic que anirà a càrrec novament de Pepe Leiva.

Tinències d’alcaldia 

El nou organigrama municipal també ha comportat canvis dins de les tinències d’alcaldia. Mentre que el president de la Junta de Govern Local continuarà sent l’alcalde, Ignasi Giménez, la primera tinent d’alcalde serà Yolanda Rivera; la segon tinència d’alcaldia recaurà en Joan Creus, la tercera en Anna Marmol, la quarta en Pepe Leiva, la cinquena en Anna Riera, i la sisena en Àngela Bailén.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40