Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Castellar se suma a les Jornades Europees de Patrimoni amb tres activitats que tindran lloc els dies 12 i 13 d’octubre

Dimecres 2 d'octubre

L’ermita de les Arenes, les masies de Can Carner i Can Pèlachs i l’església de Sant Feliu del Racó seran els llocs que es podran visitar a Castellar del Vallès els dies 12 i 13 d’octubre en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP).

Es tracta de tres activitats gratuïtes que engegaran dissabte 12 d’octubre amb una matinal de portes obertes a l’ermita de les Arenes que s’ha programat entre les 10 i les 14 hores. La proposta, organitzada pel Centre d’Estudis de Castellar – Arxiu d’Història (CECV-AH), inclourà visites guiades comentades per l’historiador Llorenç Genescà que tindran lloc entre les 10 i les 13 hores i que duraran, aproximadament, 20 minuts cadascuna. L’Ajuntament i els Amics de les Arenes també col·laboren en aquesta activitat.

L’endemà, diumenge 13 d’octubre, també programat pel CECV-AH i guiat per Genescà, s’oferirà un itinerari guiat a les masies de Can Carner i Can Pèlags, en una proposta en què també col·labora l’Ajuntament, així com la Cooperativa Can Carner i de Francesca Clusellas. La ruta començarà a les 10 hores des de la xemeneia que es troba situada al final del carrer de Sant Jaume, i finalitzarà cap a les 14 hores. Cal tenir en compte que, per assistir a aquesta visita guiada, caldrà inscriure-s’hi a https://centreestudiscastellar.cat a partir del 4 d’octubre.

Les propostes de les JEP a Castellar del Vallès es completen amb una iniciativa de la Parròquia de Sant Feliu del Racó que consisteix en una matinal de portes obertes a l’església de Sant Feliu, també diumenge 13 d’octubre. Així, entre les 11 i les 14 hores, la ciutadania podrà conèixer l’arquitectura, la història i les pintures restaurades de l’edifici, obra del pintor sabadellenc Fidel Trias Pagès.

Totes les activitats són gratuïtes, i només cal inscriure’s a l’itinerari a Can Carner i Can Pèlachs.

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni, una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural. Aquest projecte compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis Catalunya, de l’Associació Catalana de Municipis i de l’Institut Ramon Muntaner, de l’Associació de Micropobles de Catalunya i de Catalonia Sacra.

“Itineraris, xarxes i connexions” és el tema escollit per a aquesta edició, que coincideix amb la celebració del 70è aniversari de la Convenció Cultural Europea i comparteix l’èmfasi de la convenció en la completa xarxa de connexions entre les històries culturals que han evolucionat durant aquest temps.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40