Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Yolanda Rivera durant la presentació del pressupost municipal per al 2025

El pressupost municipal per a 2025 afrontarà els grans projectes de mandat

Dimarts 8 d'octubre

L’Ajuntament de Castellar del Vallès va dur a terme el dimarts passat, 1 d’octubre, a la Sala de Plens de Ca l’Alberola, l’audiència pública de presentació de la proposta de pressupost municipal i ordenances fiscals per a l’any 2025, que se sotmetrà a la consideració del Ple el dimarts 15 d’octubre.

La tinent d’alcalde de Serveis Centrals, Yolanda Rivera, va ser l’encarregada d’explicar l’avantprojecte dels comptes municipals per a l’any que, que ascendeixen a un import total de 38.673.258 euros, el que suposa un increment del 31,27% respecte l’any anterior. Segons Rivera, aquest increment permetrà l'Ajuntament “tirar endavant els grans projectes de mandat, alhora que es mantindran les inversions en programes socials i el manteniment de l’espai públic”.

El pressupost 2025 compta amb 9,21 milions d’euros més que al 2024 gràcies especialment a l’augment de les transferències que aporten altres administracions per a inversions i als ingressos financers.

Projectes clau per al 2025

Pel que fa a les despeses, destaquen les actuacions en matèria d’equipaments esportius, habitatge assequible i educació. Entre els projectes més rellevants, es preveu la construcció d'una piscina descoberta a Colobrers (3,6 M€), l'ampliació de l’Institut Escola Sant Esteve (2,6 M€) i la urbanització del terrenys de l’antiga fàbrica Playtex (2 M€) on s’hi ha de construir habitatge públic de lloguer. També es destinaran 667.000 € a l'arranjament de l'Escola Emili Carles-Tolrà, 408.000 euros a la millora de la xarxa d’aigua i clavegueram, 200.000 € per a projectes proposats per la ciutadania a través dels pressupostos participatius i 180.000 euros a l’habilitació d’una zona d’aparcament a l’antiga fàbrica Pascuet, entre d’altres.

En matèria esportiva, també es duran a terme projecte que ja estan actualment en curs, com la finalització de les obres de la coberta del Complex Esportiu de Puigverd així com les millores a l’espai central i la lluminària de l’Espai Tolrà. Pel que fa a l’àmbit educatiu, també s’ampliaran les places de l’Escola Bressol Municipal Colobrers i la reforma de la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres.

Compromís amb els serveis socials i les entitats

El pressupost manté una clara aposta pels serveis socials, amb un increment de la partida destinada a protecció i promoció social en 320.000 €, així com 800.000 € per al Servei d'Atenció Domiciliària (SAD). A més, es reforcen les polítiques de protecció mediambiental, amb 760.000 € destinats a aquest àmbit, i s'incrementen les subvencions a entitats fins arribar als 1,66 milions. Les transferències que l’Ajuntament atorga en concepte d’ajuts a associacions i tercers s’han incrementat en un 9% respecte l’any anterior i en un 46% respecte l’any 2020.

Segons va assenyalar Rivera, “l'Ajuntament manté una situació financera sanejada, amb una previsió d'endeutament del 15% per a finals de 2025, molt per sota del límit legal del 110% i de la mitjana dels municipis catalans, que és del 32,43%”. Això permetrà finançar els projectes previstos amb garanties de solvència, complint amb tots els preceptes legals i mantenint un romanent de tresoreria disponible. A més, el pressupost “incorpora un principi de prudència gràcies a un fons de contingència per valor d’1,6 milions que es podrà utilitzar en cas que es recaptin tots els ingressos previstos”.

En línia amb les necessitats financeres del municipi, les ordenances fiscals del 2025 preveuen una actualització de l’IBI i les taxes d’acord amb la inflació, així com l’ajust de la taxa de residus per tendir a cobrir el 100% del cost del servei, seguint la normativa vigent en matèria de residus.

Podeu consultar un resum de la proposta de pressupost i del pla d’inversions al web municipal: www.castellarvalles.cat/audienciapublica.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Cercador





Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40