Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Situacions

Recomanacions a usuaris de telefonia mòbil i Internet que viatgen a l'estranger

Des del 15 de juny de 2017, podeu trucar, enviar SMS o connectar-vos a Internet amb el telèfon o un dispositiu mòbil des d'un altre estat membre de la Unió Europea (28 països) sense haver de pagar recàrrecs d'itinerància o roaming; és a dir, al mateix preu que en el país de residència.

La normativa marca com a límit únic la “utilització raonable” dels serveis d’itinerància. Això vol dir que podeu gaudir de la itinerància a preus nacionals dins de la UE, sempre que useu més el mòbil en el vostre país que fora. Si l’operador detectés un consum de serveis mòbils més elevat a la UE que a casa, us podria aplicar recàrrecs (consulteu-ne les condicions amb el vostre operador).

Vigileu :

Si viatgeu fora de la Unió Europea, abans informeu-vos de les tarifes que cobra el vostre operador per fer o rebre trucades, per enviar o rebre missatges i per accedir a Internet des del país de destí. Quan l’import de les dades descarregades s’aproximi a 50 € (o el nivell que hagueu acordat) us han d’advertir mitjançant un missatge de text, un correu electrònic o una finestra emergent. Per poder seguir utilitzant el servei de dades en itinerància, haureu de confirmar que esteu d’acord a superar aquest nivell.

Si us trobeu a prop d'una zona fronterera amb un país de fora de la Unió Europea (per exemple, Andorra, el Marroc, etc.), cal que abans d'usar el mòbil comproveu que esteu connectats a un operador del país on esteu ubicats.

Si viatgeu amb creuer aneu amb molt de compte, ja que, en alta mar, el preu que us cobrarà l'operador dependrà de la ubicació del vaixell. És a dir, si el telèfon es connecta a la xarxa d’un país de fora de la Unió Europea, us aplicaran les tarifes de les connexions via satèl·lit, que són molt elevades.

Consulteu les tarifes amb el vostre operador abans de sortir de viatge!

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40