Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Plana vallesana

Vista d'un sector de la plana vallesana
Plana vallesana

Plana vallesana

La zona de la plana vallesana es caracteritza per espais agrícoles envoltats de bosc que van conformant un seguit de turons, valls i carenes suaus, esquitxats de masies.

Aquesta zona actua com a pulmó i espai d’atracció dels que busquen contacte directe amb la natura, molt proper a les grans aglomeracions urbanes, i per tant, escenari habitual de les passejades diàries de molts dels seus habitants.

Des de finals dels anys 90, hi ha hagut alguns intents d’ajuntaments vallesans d’aquest àmbit per aconseguir preservar aquesta zona de manera continua i sense fragmentacions, a fi que els seus espais es mantinguin en contacte per poder desenvolupar correctament les seves funcions biològiques, i a l’hora tinguin un ús que sigui viable des dels punts de vista social, econòmic i ambiental. Diferents estudis d’entitats de conservació han demostrat la importància d’aquests espais agrícoles oberts per a la connectivitat dels diferents espais protegits i per frenar la pèrdua de biodiversitat del nostre entorn.

Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40