Desplegar menú

Ajuntament de Castellar del Vallès

Saltar al contingut
 

Actualitat

Cartell del BRAM! 2010
Cartell del BRAM! 2010

Una mirada al cinema francès

L’organització aposta novament per un tipus de cinema de compromís, independent i d’autor. Enguany amb una particularitat: 7 de les 10 pel·lícules projectades s’emmarcaran dins un cicle que fa un recorregut pel cinema francès dels últims anys.

Segons dades d’Unifrance, organisme estatal de promoció del cinema, cada any s’estrenen arreu del món unes 300 pel·lícules franceses, amb una mitjana de 55 milions d’espectadors i una taquilla de 300 milions d’euros fora del seu territori nacional.

El cicle “Una mirada al cinema francès” inclou una selecció de llargmetratges on hi tenen cabuda gèneres diversos com ara la comèdia, el musical, el drama o el documental. Els set films escollits contenen un denominador comú: recullen, amb més o menys optimisme, situacions plenament vigents en el context actual de crisi econòmica i de valors. Així, l’espectador podrà endinsar-se en històries properes que expliquen des d’un conflicte laboral en una fàbrica que pretén acomiadar els seus treballadors (Recursos humanos) a relacions amoroses que trenquen els esquemes culturalment establerts (Mary-Jo y sus dos amores), passant per la lluita diària de persones d’origen humil que lluiten per sortir-se’n de situacions complicades (Cuscús, París París i Looking for Eric) . També hi seran presents altres temes com la immigració (Cuscús i Un profeta) i la situació a les presons (Un profeta) o l’ecologisme (Nuestros hijos nos acusarán).  

L’organització del BRAM! aposta un any més pel cinema com a eina de coneixement i intercanvi cultural.

Actes celebrats

Diumenge 9 de maig de 2010Dissabte 8 de maig de 2010
Reduir el text del contingut Ampliar el text del contingut Descarregar en format PDF imprimir

Peu de pàgina

Ajuntament de Castellar del Vallès · Passeig Tolrà, 1 | 08211 Castellar del Vallès | Tel. 93 714 40 40